![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Masz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
czuły barbarzyńca
|
![]()
Dyskutowac o wzorcu mozna bez konca, ale o ile pamietam, sprawa jest o "tajemnicze" oznaczenia psow w bazie. I to, ze sugeruja cos, na co nie ma jasnych dowodow na papierze. I na to odpowiedz naprawde moze byc krotka, jedno-, dwuzdaniowa a nie 50-zdaniowa. I rzeczowa, a nie obelżywa.
Quote:
Nie zdziwiłabym się, gdyby ktoregoś dnia w rodowodzie mojego psa (najprawdopodobniej ze strony jego matki), pojawil sie wykrzyknik albo pytajnik... Quote:
Znaczek postawić jest bardzo łatwo, dużo trudniej naprawić zepsutą (czasem pochopnie) opinię. Zwykłe "przepraszam" rzeczonej Lucindy może nie wystarczyć, chociaż pewnie nawet tego nie należy się spodziewać. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Daniela zagrozila, ze jesli napisze jeszcze slowo krytyki o czeskich psach (ktore przeciez sa CZESKIE, a wiec z zasady sa ucielesnieniem wzorca i nie posiadaja ABSOLUTNIE ZADNYCH wad) to przestanie testowac polskie psy na DM...
Nikdy NIKDY!!!! jsem nenapsala, že psi z Čech jsou bez vad. Mě jen vadí, že pokud tady na foru a nyní i na facebooku kritizujete psy a ukazujete jejich vady, jsou to VŽDY psi z Čech! Mnoho lidí se řídí tvým názorem Margo, protože nemají žádný svůj. Neznají plemeno, nejezdí na výstavy ani na bonitace do zemí původu. Věří jen tomu, co ty napíšeš. WD je mocné medium, které může manipulovat s názory lidí. Mnoho lidí u nás není spokojených s vaší "politikou" ale jen málokdo to veřejně napíše. Všichni se bojí, že jim nezvěřejníte inzerát, že k jejich psu přibyde nějaký záhadný symbol, že z jejich databáze zmizí kontakty ... Původní myšlenka wd - spojit chovatele, majitele a milovníky čsv je bohužel dávno pryč ... ! Toto je text z českého fora, kde s Margo diskutuju o testech. Quote: Originally Posted by CDaniela ![]() Nebudu citovat ani kopírovat tvoje názory na naše psy, které jsi kde na netu prezentovala ale pokud se situace nezmění, ukončím spolupráci s vaší zemí. Přestanu přijímat vzorky vašich psů pro veškeré genetické testy. Jinou obranu pro Čechy nemám. Toto píše Margo: Blahopřejem Danielo - to co jsi napsala je 100% vydírání: "Nemůžeš Margo napisasat kritiku zadneho českeho psa, protože pokud tak udelas nebudu testovat POLSKE psy". Kromě toho: Ne: "TVOJE psy", ale "POLSKE". To je Tvůj nacionalistický způsob myšlení, o kterým píšu.... Takže: přestan přijímat a napis to jasno. Přeložime to do jiných jazyků - take do polštiny, a vysvětlime, jaká je situace.... Udělala jsem obrovskou reklamu Tvoji práci. Ale věř mi, pokud budes v toto neprofesionální způsob postupovat tak uz nikdy z zahranici žádné vzorky nedostaneš. Toto píšu nyní já: Poslední věta mě naprosto ohromila. Já nedostanu vzorky? Margo ještě stále nepochopila, že já testy dělám pro psy (pro vás) a rozhodně ne pro sebe! Last edited by CDaniela; 12-03-2012 at 23:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Margo- zostało zadane jedno, proste pytanie. Kilka razy przez kilka osób.
Kto i na jakiej podstawie wpisuje znaczki przy imionach psów w bazie? Doczytałam, że to oznacza, że "pies jest na dywaniku". W takim razie: Czyj to dywanik? Kim jest ta tajemnicza osoba? Może to kilka osób? Skąd ta osoba/osoby mają informacje pozwalające jej/im dopisać ten nieszczęsny wykrzyknik? Przez kogo została do tego uprawniona? Ja tak sobie rozmyślam- kto siada przed tym kompem, wchodzi w bazę i wpisuje te znaczki? Jaki ma w tym cel i po co to robi? I tak sobie myślę, że albo to jakiś wilczakowy bóg wszechmogący, który widzi i grzmi i nie potrzebuje testów bo jest oprócz tego wszechwiedzący. A ja bardzo bym chciała go poznać. Nie chcę kolejnego postu o czeskich psach, owczarkach, wojnach, saarlosowych mixach, nacjonalizmie, o tym co jedni znajomi hodowcy z drugiego kraju myślą czy mówią o trzecich hodowcach z czwartego kraju. Sprawę badań, wzorca i podrabianych rodowodów też na chwilę zostawmy. Bo my tu sobie ucinamy milutkie pogawędki, a w bazie Gisu i Preścik wiszą jako jakieś wykrzykniki. I nawet nie chcę sobie wyobrażać co czują ich właściciele widząc to. Na pewno jest im przykro, że wilczkowy bóg wszechwiedzący lekką ręką wpisał ich psy na listę "psów na dywaniku" ograniczając, a być może skreślając je jako psy hodowlane. Moim skromnym zdaniem WARTOŚCIOWE psy hodowlane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Mnie tez interesuje dlaczego wlascicielem moich nowych szczeniat jest jakis Ondrej. Quote:
Problem w tym, ze jedyne na co zwracasz (zwracacie) uwage to to co dotyczy JEDYNIE Was. Przestan wreszcie sluchac gadania Hanki, a zacznij prosze dokladniej czytac to co pisze, a nie jedynie wyrywki zaczynajace sie na CZ... Sama zobaczysz jak bardzo prawda rozmija sie z tym co piszesz. Quote:
Z administrowania Wolfdoga zrezygnowalam wlasnie dlatego, ze mialam dosyc bycia czescia tych prywantych wojenek. Po dziurki w nosie mialam tego gadania, ktore wracalo jak bumerang; gdy w momencie, gdy nie bylo ZADNYCH argumentow zaczynano czepiac sie moderowania bazy... Mialam po dziurki w nosie tych handlarzy, ktorzy przez pol roku nie byli w stanie wyslac imion psow, ale potrafili robic mega afery, gdy ich oglosznie o kolejnym miocie nie pojawialo sie w 24h. Tego calego uzerania sie, proszenia o dane i zbieranie ciegow, ze sie "falszuje dane", gdy hodowca nie byl w stanie poprawnie napisac imion swoich szczeniat. Mialam dosyc jadu wylewanego przez hodowcow, ze pozwalamy publikowac fotki przeslane przez wlascicieli, bo te stonowia "antyreklamy" ich hodowli. Gadania o kradziezy fotek, gdy zdjecia rodzicow wysylal wlasciciel, a awanture robil NAM hodowca. Zrezygnowalam i nie zaluje. I ponownie mnie w to cale bagno nie wciagniesz! A sprawa oznaczen. "MOICH" oznaczen. Oczywiscie moglabym przypisac sobie wszystkie te zaslugi. Ze to na namowa Margo Czeski i Slowacki klub opracowuje projekt walki z krzyzowkami. Ze za sprawa namow Margo i jej walki z konkurencja projekt badan DNA przygotowuja Wlochy. Oczywiscie to takze za sprawa Margo Niemcy badaja mozliwosc zrobienia z nazwy CsW trademarku. Fantastyczne to uczucie moc decydowac, ktory pies jest wilczakiem, ktory nie. ALE... koniec bajek. Wracamuy na ziemie! Wybacz ale Twoje proby przekonania kogokolwiek, ze "Margo rzadzi wilczakowym swiatem i nawet kluby graja tak jak ona im zagra", to za duza skala nawet ja na teorie spiskowa. I szyta nicmi, ktore nie trzymaja sie kupy. Zdaje sobie sprawe, ze Ty doskonale i najlepiej wiesz jak jest. I zadne fakty Ciebie przekonac nie moga. I Twoje zdanie nie ma kompletnie nic wspolnego z rzeczywistoscia, ale jest takie, jakie sobie zyczysz, aby bylo... Ale moze jednak warto by bylo zobaczyc, ze tu nie o Margo chodzi, ale o rzeczy, ktore tocza sie na roznych plaszczyznach i w roznych krajach. Moze warto choc na chwile odrzucic teorie spiskowe i zobaczyc co tak na prawde sie w swiecie wilczakowym dzieje... Zostawic na chwile to wlasne podworeczko... Wtedy widac, ze "Margo" jest jedyne wymowka. Proba odwrocenia uwagi od tego co jest robione. Histeryczna reakcja na to co nadchodzi - niejeden kretacz trzesie portkami i szuka wymowek, bo coraz blizej jest czas, gdy mimo tego, ze jakas plaga dotyka mieszance, ktore maja byc badanie: masowo umieraja, uciekaja, znikaja... Mimo tego, ze podejrzani hodowcy nie pozwalaja na pobieranie probek krwi nawet wlascicielom swoich szczeniat to stanie sie mozliwe wykazanie ich przekretow. Nie Gago, nie Shaluko - to nie Margo to robi i nie Margo za tym stoi. Choc Margo szczerze temu wszystkiemu kibicuje!
![]() |
![]() |
#6 |
Wilczy Duch
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Margo, bez obrazy, ale Ty zacznij się leczyć na paranoje czy cos. 1) U Hanki byłam ponad dwa tygodnie temu, a znaczki pojawiły się koło niedzieli, to niby do cholery, jak miałam z nią o tym rozmawiac??? 2) Jedyne co usłyszałam od Hanki, to to czy nie boje się, że mi zgnoisz ten miot, bo mimo iż wielu uważa iż Timmy jest psem, naprawdę dobrze pasującym do Ish (uważam, również, patrząc na wyhodowane przez Ciebie psiaki, że nawet w Twoim guście), mało tego z psami, które nawet Ty pożądasz w rodowodach, jak choćby Omar, to było wiadome, że zaczniesz się tego czepiać bo jest od wyżej wspomnianej Hanki. Wybacz, ja mam zamiar być ponad sympatie i antypatię,( inaczej nie pokryłabym Eurym, bo do Twojej hodowli mam spooory uraz, jednak tak samo, uważałam, że będzie pasował i myślę, że mimo wszystko się sprawdził). 3) Uważasz, że został znów założony spisek, na Ciebie biedną i doskonałą? Cholera, kto, jak kto, ale Ty powinnaś wiedzieć, że co jak co, ale z Gagą, to właściwie nie rozmawiam! Ale jak widać, mimo jej prywatnych uprzedzeń do mnie, potrafi spojrzeć na to z boku. 4) Wybacz, ale jak dla mnie ten Ondrej, czy co tam, to wygląda jak zwykła zasłona dymna, która była stosowana od dawna i nie uwierzę, że nagle coś się tak całkiem zmieniło. 5) TY jako właściciel strony i założyciel, powinnaś weryfikować choćby samą bazę, bo wiadomo, forum to forum. Jak dla mnie to wygląda jakbyś usuwała konkurencję, a zostawiała tylko przyjaciół i znajomych królika ( bez urazy). Nie mam ochoty o tym polemizować, wyrażam tylko swoje zdanie, choć właściwie nie tylko moje, co może da Ci trochę do myślenia. Tu naprawdę jest dużo osób, którym zależy na dobru rasy, bo raczej wątpie by było inaczej skoro powstał ten serwis i ma prawo bytu, miejsc gdzie można zamieścić ogłoszenia jest mnóstwo, ale tu chodzi o to, by ktoś, kto chce mieć wilczaka, dowiedział się od razu o wszystkich plusach, jak i MINUSACH, a póki co, jak się wchodzi, to widzi sie tylko wojenki, albo psy z jednej hodowli, bądź pochodne od niej, bo reszta się boi, że tylko za zły przydomek będzie gnojona. To zaś nie uważam by miało pomóc rasie. Nie łudź się, że hodowli będzie mniej, nie, będzie więcej, a jeśli tu nie bedzie można porozmawiać o problemach, podzielić się radościami, bądź nawet podpytać o dobór hodowlany, to gdzie? Przecież Ty też nie chcesz, by ludzie zaczęli jeździć do najblizszego w okolicy psa, tylko robili to z rozmysłem, a jeśli nie będą mieć gdzie nabyć tej wiedzy to co? Przecież, każdy się kiedyś uczył, nawet Ty! Cóż prócz WD, co zostanie? FB, które nigdy jednak nie będzie takim zrzeszeniem wilczakowców jak WD, czy się to podoba czy nie. Choć teraz widzę, ze coraz więcej ludzi ma dość tej prywaty i planują zakładać własne strony i pewnie gdyby na innych była podobna baza i równie sporo ludzi, to nie wiem, czy WD by jeszcze długo pociągnęło. Nie mam na celu Cię obrażać, ale opanuj się i zobacz co piszesz, bo zaczynasz się plątać.
![]() "...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 13-03-2012 at 08:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Krew Ciebie zalalala i poplynal jad. Nerwy ci puscily. I w sumie szlusznie, bo czlowiek wscieka sie, gdy widzi wypisywane bzdury. I jawne klamstwa, prawda? Teraz doskonale wiesz co ja czuje, gdy czytam bezsensowne, zmyslone teorie spiskowe. W TYM TWOJE!!! PS. Wiec z Hanka ploty szly tak jak zawsze. ![]() A widzac ten miot pomyslalam o czyms innym.... Hanka wypisuje, ze polskie CsW to zdegenerowane bonzai (ale dla niej "odpadem" sa wszystkie CsW, poza czeskimi, a dokladnie poza JEJ psami). To przeciez jak czytamy w ogloszeniach ona NIGDY nie wyhodowala strachliwego psa, NIGDY nie wyhodowala agresywnego (jej wlasne slowa!). Jej wilczaki sa WIELKIE i DORODNE... Smieszne wiec bylo zerkac na fotki, gdzie Timmy OD UHOSTE bawi sie z Ishtar, od ktorej nie widac, aby byl wyzszy, a za to zdecydowanie delikatniejszy... To mnie rozbawilo - ze Hanka moze gadac swoje, ale "jaka jest krowa - kazdy widzi" i na nic zdaje sie dopisywanie cxentymetrow na bonitacji... ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
hmm tylko ze jego teras prawe ma kazdy pies jak i Repa.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Nasze prywatne wiadomości na ten temat gdy mi o tym opowiedziałaś, zapomniałaś już jaki miałaś ubaw z tej zabawy w chowanego?, błyskawiczne zmiany wprowadzane po przesłaniu informacji na Twoje prywatne gg (nie tylko ode mnie), bardzo jasna informacja od informatyka zajmującego się programowaniem oraz to, co wcześniej wspomniałam: zarówno Twój jak i Pauli styl pisania jest banalnie identyfikowalny. Naprawdę nie ma NIKOGO, kto jeszcze dałby się nabierać na te głodne kawałki o oddaniu bazy. Poza tym nie znasz podstawowej zasady walki-szacunek dla przeciwnika. Naprawdę uważasz, że masz do czynienia tylko z idiotami? Daniela zadała pytanie cóż to za spec od rasy jest adminem i dzięki swojej wiedzy dopisuje różne cuda przy psach, na co dostała kompletnie kretyńska odpowiedź od Pauli, ze admin nie musi się znać na rasie, on tylko utrzymuje "porządek techniczny".......więc przeczytaj proszę ponownie pytanie Rybki kto informuje owego "admina" czy przesłane informacja powinny się znaleźć w bazie, czy nie. Bo ludzie czekają miesiącami na zmiany, wysyłając ponaglenia i ECHO....a z drugiej strony lekką ręką ktoś (nie admin przecież, on techniczny!) dopisuje znaczki sugerujące nieczyste pochodzenie psa. Wtopa na całego. Coś żeście się dziewczyny pogubiły.... A moje (nie tylko) pytanie jest nadal aktualne...na jakiej podstawie pojawiają się znaczki w bazie, które wpisujesz. Poproszę te podstawy... I okiełznaj swoją paranoję- bo z Shaluką to pojechałaś kompletnie bezrozumnie-ostatni raz kiedy rozmawiałyśmy to było jakieś.......5 lat temu? Wygłupiłaś się na maksa. Ile jeszcze wymyślisz pytań, życzeń i żądań na każdorazowo napisane pytanie o znaczniki przy psach w bazie? Miałam nie komentowac reszty , ale tu nie wytrzymałam: Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Oczywiscie Ty wiesz wszystko i wiesz najlepiej. Mozesz sobie identyfikowac, publikowac teorie, dolaczyc do Hanki i Grzesia. Prawde mowiac - nie interesuje mnie to juz. Ja swoje napisalam - jak chcesz to moge byc dla Ciebie nie tylko adminem, ale i Swietym Mikolajem. I Kroliczkiem Wielkanocnym. Ale NIE ZYCZE sobie gadania, ze mam cos aktualizowac!!! Ani od Ciebie, ani od Shaluki, ktora jeszcze niedawno przesylala mi emaile, w ktorych "przemlym' tonie brakowalo juz tylko slow "Schneller, schneller, Schweine". Bo wlasnie z powodu takiego DENNIE ROSZCZENIOWEGO podejscia najwiekszych krzykaczy dalam sobie z tym spokoj. Chcesz cos zrobic to ZROB SOBIE TO SAMA! Ja sie tego nie dotykam i dotykac nie bede. Dla mnie to koniec dyskusji...
![]() |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Shaluka, Hanka, Grzesiek....kogo jeszcze wymyślisz? OK, wolisz iść w zaparte, choć wiesz równie dobrze jak ja, że kłamiesz w 100%. Po raz kolejny. To już Paula znalazła wyjście ratunkowe zwalając wszystko na awarie serwera... Ale jeśli taka jest Twoja nowa polityka -innym dokładać oznaczenia jako "podejrzane" - to gratuluję. Godne pozazdroszczenia.
Tak, nie kontaktuję się z Tobą, odkąd zaczęłaś te wszystkie przekręty....bo mi wstyd, że kiedyś Cię broniłam i krew mnie zalewa, że oszustwo oszustwem pogania, czego nie ruszyć ![]() p..s nasze ostatnie rozmowy o Twoich błędach w bazie-za co mnie przepraszałaś i obiecałaś zmienić są z końca 2011r - zapomniałaś ? Zajrzyj na gg ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 13-03-2012 at 19:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() http://www.wolfdog.org/forum/showpos...6&postcount=41 Uznano, ze miot U, a szczegolnie Utukku jest tak wilczy, ze musza to byc wysokoprocentowe krzyzowki... Ze nie ma innego wytlumacznie ich wilczego wygladu. Myslisz, ze JA zrobie z tego powodu afere? Ze zrobie rozrobe, bo hanninadina "pomawia" moje psy i moja hodowle? OCZYWISCIE, ze nie. ![]() Bo tak sie sklada, ze ja nie mam powodu sie miotac. Moje psy sa czystymi wilczakami, a Utukku nie jest podstawionym wilkiem iberyjskim, ale 100% synem swoich rodzicow. I jesli ktokolwiek poprosi o krew Juvika do badania DNA lub poprosi o takie badanie to je dostanie. Bez afer, przekretow, napadow histerii... bo wynik badania znam i nie mam powodu do obaw... Moi wlasciciele nie maja sie czego obawiac - bo nawet, gdy sie pojawi zarzut ze sa "F1" i dostana "MIXa" w bazie to blyskawicznie da sie to wyjasnic... Za pomoca prostego badania, ktore jest juz obowiazkowe w Belgii, a inne kraje pomalu dolaczaja do tego pomyslu....
Last edited by z Peronówki; 13-03-2012 at 03:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
A co jeśli się nie wie i się dowiaduje? Prócz hodowców jest jeszcze grono osób które dopiero zapoznają się z rasą i nie siedzą w rodowodach, liniach, wzorcach, weszły na wolfdoga (ja zainteresowanych szczeniakiem tak odsyłam zawsze), oglądają w bazie rodziców swojego potencjalnego malucha... i widzą, że hodowca miał miot, z którym "coś jest nie halo".Nie ma nigdzie wytłumaczenia przecież że "hodowca nic nie wiedział i miał dobre intencje". Łatka przypięta jest łątką i trudno ją oderwać. szczególnie,ze przecież nie ma gwarancji,ze sprawa za półroku sie wyjasni i łątka zniknie...
![]() |
#14 | |
Wilczy Duch
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wilczy Duch
|
![]() Quote:
Tak samo można napisać, że Urmahullu jest po sarloosie, bo ma dziwny wyraz pyska. ALE (podkreślam jeszcze raz) NIE CHODZI O GADANIE, A O OFICJALNE POMAWIANEI I TO W BAZIE!!! DOWODÓW, PROSZĘ DOWODÓW!!! Tu też już nie chodzi o krytykę, a o zakłamanie i oszczerstwa!!! I błagam, przestań krążyć wokół tematu, a trzymaj się konkretów, bo to się już robi nudne i człowiekowi odechciewa sie czytać tych Twoich 'pięknych opisów przyrody', niczym w jakiejś powieści za czasów szkolnych. Ja też od samego początku mówiłam, że jeśli tylko ktoś chce, proszę bardzo, z chęcią zrobię testy DNA itd. Gisowi, nigdy się tego nie bałam. Co zaś do Ewy, to uważam, że Echo, dobrze został dopasowany do K-lee, zresztą, wiadomo powszechnie, jak Ewa przeżywała ten miot i sie starała. Preścik, jak i reszta, jest lepsza od mamy, czyli plan hodowlany się powiódł. Nie rozumiem, dlaczego teraz będzie uchodzić, za jakiegoś pseudo hodowcę?! Bo do tego to się sprowadza, dla ludzi, nie znających sprawy i świeżo zaglądających do bazy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Napisała >jefta<:
ja mam jednak mieszane uczucia. chcialabym wiedziec o wszystkich podejrzeniach i plotkach by sie nie wpakowac nawet jesli dla wielu psow to tylko niesluszne oszczerstwa Podpisuję się pod tymi słowami. Mam prawo wiedzieć. I moi Znajomi chcący wilczaka też. Podejrzewam, że gdyby istniał Klub Rasy, to kwestia tych znaków interpunkcyjnych w ogóle nie miała by racji bytu. A tak jesteśmy na poziomie domysłów, "jedna baba drugiej babie", a może i mijania się z prawdą. Nie mi dociekać, który pies jest, a który nie jest pełnowartościowym wilczakiem. Chcę jednak wiedzieć, które psy omijać, jeśli będę chciała rozmnażać swoje psy lub stać się opiekunem kolejnych. Może te podejrzenia, to kiks programu komputerowego obsługującego WD... Jeśli nie, to może to bajki.... Może w każdej bajce jest ziarno prawdy.... Obserwując z oddali dyskusję nasuwają się pewne refleksje.... 1.Wolfdog.org jest forum prywatnym, więc właściciel/-le/ może sam decydować, co na tym forum jest umieszczone, kto na forum jest, a kogo nie ma. Wedle zasady: mój cyrk moje małpy. Jeśli się komuś to nie podoba, to zawsze może sobie odejść. Wolna wola. Właściciel forum z własnej nieprzymuszonej woli może robić ustępstwa, wyrażać na coś zgodę, dostosowywać się do czegoś -MOŻE, ale nie musi. 2.W interesie właściciela forum jest, by forum było mądrą skarbnicą wiedzy. Z obiektywnie przedstawionymi faktami. W przypadku naszego forum, to uczciwe /w miarę/ mówienie o rasie, o konkretnych psach z przestrzeganiem zasady bezstronności. 3.Nie wierzę, że Margo kierowana zawiścią chce niszczyć psy. Nie wierzę, że te psy /i ich hodowcy/ stanowią dla Niej zagrożenie. Nie przy Jej wiedzy popartej doświadczeniem i dorobkiem, nie przy Jej renomie. Błędy hodowlane czy pomyłki, to też doświadczenie, ale nie powód do "jazdy", bo "kto jest bez winy, niech pierwszy..." 4.W bazie jest burdel. Nawet zegar forumowy przekłamuje godziny wpisów. Nie zawsze dochodzą pw. Od pewnego czasu jakby ktoś robił krecią robotę i chciał specjalnie rozwalić forum. Nie wierzę, że właściciel/-le forum nagle mają problem z informatykami. 5.Jeśli przez Margo ktoś z Czech nie chce robić naszym psom badań, to ja to olewam parabolicznie. Przyjdzie czas, że jego miejsce zajmie ktoś inny -pustka wypełni się sama i kto inny na tym zyska. 6.Fakt pozostaje faktem: na jakiej podstawie te "interpunkcjonałki" zaistniały.... Margo, jeśli to ktoś "od Ciebie" "bawi się brzydko pod kołderką", to ja proponuję, by te znaczki natychmiast zlikwidować w bazie psów i zainstalować oddzielny "punkt programu" na forum z wykazem psów "podejrzanych rasowo". I czarno na białym podać swoje obawy, przypuszczenia i wątpliwości. I nie bawić się w anonimowość czy wymyślone nick-i. Krótko i na temat. Jeśli jednak to nikt ze znajomych Margo, to może napisać oficjalnie do Admina z żądaniem natychmiastowego zlikwidowania tych podejrzanych znaczków i wyjaśnieniem. 7.Jeśli parę psów z powodu "!" czy "?" nie zostanie rodzicem, to może nie ma co rozdzierać szat: wilczaków ci u nas, jak psów. Zaraz się je będzie rozdawać bezdomnym lub w ramach akcji pomocy humanitarnej wysyłać do Kambodży. Laosu czy Sudanu... 8.Może by tak ktoś przetłumaczył wypowiedzi nie-polskojęzyczne.... 9.Mam dziwne wrażenie, że tu nie do końca chodzi o wykrzyknik i znaki zapytania... Tu chodzi o przyjebanie Margo /wybaczcie ten EUFEMIZM, chciałam ująć to możliwie najdelikatniej i najsubtelniej -jak na mnie przystało/. Za całokształt. Za głośne mówienie swoich opinii. Nie trzeba siedzieć mocno w środowisku by wyrobić sobie zdanie o co poniektórych hodowcach. Hodowcach, do których nigdy się nie zgłoszę. I nawet nie dlatego, że mają złe psy, ale dlatego że jako ludzie reprezentują "przerost formy nad treścią". Pytają mnie ludzie o szczeniaki, więc podaję kilka nazw hodowli, do których poszłabym, jak w dym. I na tej liście jest Margo, a nie ma tych, którzy moim zdaniem próbują nieudolnie i kretyńsko robić "zamach" na Nią. 10.Nie włażę "w dupę" Margo /jesteśmy z trochę innych bajek/, bo nie taka moja natura, bo wisi mi opinia o mnie, bo od Margo w moim życiu nic nie zależy. //Aczkolwiek chyba czeka nas jeszcze pewna "rozkminka" w pewnym nie zakończonym temacie.... I Ktoś mnie ostatnio namawiał na Późną.... // 11.Wydaje mi się, że dobrzy Hodowcy nie mają się czego bać, nawet jeśli przy Ich psach zaistniały "interpunkcje" -środowisko mamy czasem "durnowate" /ot, ja na przykład/, ale nie głupie. Wszystko da się wyjaśnić. I na pewno nie ucierpią na tym znani i godni zaufania hodowcy, lecz małe ludziki, którym przyśnił się /bez uzasadnienia/ "sen o potędze"... 12.""Łatka przypięta jest łątką i trudno ją oderwać. szczególnie,ze przecież nie ma gwarancji,ze sprawa za półroku sie wyjasni i łątka zniknie... "" Jeśli znikały bezczelnie rozsyłane jako prawda machloje, to TO zniknie szybciej niż nam się wydaje... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|