![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
a tak na bazie cytowanych tutaj ONków, to tak naprawdę purytanizm wzorcowy jakichść pseudo "guru" doprowadził do upadku .... no i jakoś tak ONki długowłose i białe dobrze się mają .... a na szczenięta tych "pracujących" (nie FCI) czeka sie 2 lata ....
człowieczki hodujące pieski: zaręczam wam że jak pojawi się wilczak w kolorze fioletowym w cętki zielone (fajnie sobie to wyobrazić, a GMO jest faktem), to bez względu na czyjekolwiek zdanie na rynku pojawi się dowolna ilość hodowli oferujących takowe .... no a wzorzec się "poprawi" ![]()
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
no i jeszcze inna refleksja .... mamy prężnie działającą, zrzeszoną w FCI organizację kynologiczną .... dlaczego więc ona nie tropi kundli ???? ''.... dlaczego nie rozstrzyga czy znaczenie psów na wolfdog.org jest zasadne .... to kolejny temat: "czy hodowcy wilczaków sami decydują o rasie czy pokornie uznają prymat FCI" ....
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
biale ONki nie maja sie dobrze pod względem charakteru, temperametu, jakosci popedow itd.
dlugowlose (dalsze niz 1 pokolenie) to juz katastrofa i zdrowotna i uzytkowa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Zniszczyly ja nieuki, ktore zabieraly sie za hodowanie nie czytajac nawet tekstu opisujacego jak ma wygladac typowy ONek. Zamiast bazowac na wiedzy i uzywac zdrowego rozsadku, patrzyli na wyniki wystaw i tego co hoduja inni - kryli nie dobrymi psami, ale 'Siegerami', nawet jesli te byly jedynie parodia wzorca... Quote:
Quote:
![]() Po prostu na rynku pojawi sie pewna ilosc hodowli oferujacych PODROBKI wilczakow. Nic nowego - teraz tez mamy producentow wilczakow "Made in China". Psow, ktore jednynie troche przypominaja CsW... ![]() Tylko wiesz co... Z tym jest tak jak z Chinszczyzna... Najpierw ludzie sie na to rzucaja, a potem zauwazaja, ze jednak jest roznica... ![]() Na serio myslisz, ze ludzie od wilczakow porzuca typ opisany we wzorcu na rzecz psow, z ktorych czesc trzeba bedzie uspic w wieku kilku miesiecy (dysplazja), reszta do wieku 4 lat nabawi sie mega problemow zdrowotnych, a w wieku 8 bedzie lewdo ruszajacymi sie dziadkami....
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ostatnio w Bydgoszczy na wystawie widzialam szczeniaka owczarka, to ze strachliwy to pol biedy, ale on tylkiem prawie zamiatal podloge, nie wygladalo to dobrze i nie chcialabym by Uro tak wygladal, a jesli nieodpowiednie osoby beda przy rasie kombinowaly, tak tez sie moze skonczyc. Dodam ze w Bydgoszczy tez widzialam Urciowa babcie, Jolly, wiedzialam ze juz weteranka ale szczena mi opadla jak w domu sprawdziam ile ma lat, trzyma sie swietnie i mam nadzieje ze Smrodu w tym wieku tez bedzie w takiej formie. Dlatego cieszy mnie ze w wilczakach robi sie badania, cieszy mnie ze ktos wojuje, nawet jesli robi sie z tego syf i sa wielkie klotnie, mam przynajmniej swiadomosc ze sa ludzie, ktorzy chca bronic Urcia i inne wilczaki przed losem naszego Jazona. To tyle dziekuje za uwage ![]() Last edited by avgrunn; 16-03-2012 at 09:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Avgrunn, ja też to przechodziłam... wyłam patrząc na los mojego Charona... nikt mu nie mógł pomóc...
I ja będę "walczyć" nawet za cenę śmieszności ![]() Bo warto... dla Lailii, dla Ozzy-ego i dla pozostałych... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|