Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-03-2012, 11:47   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Joanna View Post
Margo, uwielbiam Twoją pracę ale czasem napisałabyś jasno.
Każ się wszystkim odpitolić, bo to Twój cyrk i Twoje małpy.
Powiedz, że masz dość zbierania za to, że coś wiesz i tego nie mówisz.

Przecież nie powiesz, bo to szkalowanie konkurencji. A jak nie powiesz, to też na pewno specjalnie, by kogoś pogrążyć.
Naprawdę to żadna plama napisać, że się ulało i że to Twoja inicjatywa. A że Twoja to jasne, nikomu innemu tak nie zależy i nikt nie ma takiego przełożenia na WD.
Jakby to akurat ode mnie zalezalo to pisalabym wprost. Dobrze wiesz, ze nie jestem osoba, ktora bedzie ciumkac i slodzic kazdemu, aby rosly mi slupki poparcia spolecznego...

Prawde mowiac sama mam pytania, ktore juz wyslalam:

- dlaczego C'Pouchka http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/9967 (i caly ten miot) ma jedynie jakis znak zapytania? Wlasciciel Uncasa Southern Breeze (amerykanskiego mieszanca) oswiadczyl publicznie, ze kryl suke Franka (Osse CW) i jest dumny z sukcesow szczeniat o swoim psie (Ckinai na swiatowce dostal u Soni CACa). Skoro jest w stanie to poswiadczyc "przy wladzach" to na co czekac? Na badania we Francji, przed ktorymi ich Zwiazek sie tak broni?

- dlaczego ten miot: http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/11916 ma znaki zapytania. Wiadomo, ze to F1 (i moze sie uda zmusic klub do badan) - z niektorymi psami tego miotu jest diablenie zle. Agresja do psow (aby zabic i zjesc) to pikus. Ale u min jednego psa jest mega agrecha do ludzi (w tym wlascicieli) - bedzie sie czekac, a z ten pies kogos zabije i pojdzie w swiat, ze wilczaki sa zle?

Tez chce wiedziec dlaczego maja ? a nie ?MIX? tak jak bylo wczesniej.

Ja nie uwazam, ze obecna wersja oznaczen jest przesada. Wrecz przeciwnie - dziwi mnie takie certolenie sie z Frankiem, Suski, Fabio i innymi kretaczami. A kierowanie spraw do FCI i sadow kolezenskich? To by bylo dla tej rasy manna z nieba. To sa sprawy, ktore by latwo wygrano, a wreszcie zmusiliby klubu do badan.
Chyba ponad rok temu wlascicielka Sybira i Thali Crying Wolf zrobila badania DNA napisala na forum, ze te psy to mieszance. Ze to kundelki z nieprawdziwymi rodowodami. I co? "Poszkodowany hodowca" podal ja za to do sadu? Oczywiscie, ze nie. Edith wie, ze naglosnienie tej sprawa zadziala na jej niekorzysc. Szkoda - skierowanie sprawa do sadow FCI pewnie juz dawno rozwiazaloby sprawe. Mozna by bylo spokojnie uzywac psow z CW w rodowodzie bez obaw, ze urodza sie biale szczeniaki w zielone latki...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 02:12   #2
Mistrali
Junior Member

Mistrali's Avatar

Bardzo proszę o zmianę zdjęcia w profilu Baldura, na to :

http://tinypic.com/r/ipwhhl/5

Z góry dziękuje

Last edited by Mistrali; 05-04-2012 at 19:43.
Mistrali jest offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 08:44   #3
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mistrali View Post
Bardzo proszę o zmianę zdjęcia w profilu Baldura, na to :

http://tinypic.com/r/2mqp4cn/5

Z góry dziękuje
Mistrali, to zdjecie jest strasznie malutkie - nie jestem pewna, czy nie jest zbyt male jak na glowne foto w galerii Twojego psa... nie jestem adminem, ale wydaje mi sie, ze moze byc z tym problem
pzdr
a
anula jest offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 19:44   #4
Mistrali
Junior Member

Mistrali's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Mistrali, to zdjecie jest strasznie malutkie - nie jestem pewna, czy nie jest zbyt male jak na glowne foto w galerii Twojego psa... nie jestem adminem, ale wydaje mi sie, ze moze byc z tym problem
pzdr
a
Dzięki, poprawiłam więc teraz jest większe, mam nadzieję że może być
Old 10-04-2012, 23:12   #5
maria
Junior Member

maria's Avatar

gdyby strona była tak komercyjna jak uważacie, mielibyśmy tutaj reklamy (choć nie zawsze one oznaczają zarobek, bo czasem jedynie zapewniają środki na utrzymanie strony), a przede wszystkim mielibyśmy tutaj nie pytajniki czy wykrzykniki przy niektórych psach, ale reklamy podejrzanych miotów tylko dlatego, że byłoby to opłacalne. osobiście wolę widzieć pytajnik przy miocie, niż reklamę zachwalająca miksowane mioty. każdy ma swój rozum i decyduje, czy informacje są wiarygodne czy nie, a jeśli jest zarzucane kłamstwo, są środki by je zweryfikować i za nie odpowiedzieć prawnie, wiec gdyby pytajnik wpływał negatywnie na reputację i zyski hodowli, zapewne ktoś zrobiłby wszystko, by przywrócić hodowli jej dobre imię. pytajniki zagrażają komercji miotów, a więc zarzut komercji trafia rykoszetem do osób, które stwierdziły, że dla adminów liczy się tylko wilczakowy biznes...
poza tym uważam, ze słowo biznes jest często nadużywany. ludzie byliby szczęśliwi, gdyby mogli zarabiać robiąc to, co kochają robić, a ich praca byłaby najefektywniejsza, gdyby zajmowali się tym, co jest ich pasją. wielu ludzi robi to co kocha i ma z tego pieniądze. artyści śpiewają i malują za kasę, lekarze ratują ludziom życie zarabiając przy tym krocie, inni całe życie poświęcili hodowli koni, i też muszą zarobić, aby je wykarmić i cieszyć się obcowaniem z nimi, więc dlaczego tylko para "pies" i "kasa" wzbudza tak silne, negatywne emocje? dlaczego lekarzom czy piosenkarzom nie plujemy w twarz? rozumiem, że fabryki psów wzbudzały zasadnie najgorsze emocje, ale to już - miejmy nadzieję - temat z przeszłości.
maria jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules