|
|
|
|||||||
| Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
czuły barbarzyńca
|
Nie chce polemizowac z powyzsza replika, ani problemem, ktorego ona dotyczy, ale przy okazji nasunelo mi sie spostrzezenie, ze byloby bardzo w porzadku, abys Margo z takim samym zaangazowaniem postarala sie nam wytlumaczyc (przytaczajac dowody) sprawe nieszczesnej interpunkcji w bazie WD...
Oczywiscie to inny temat, wiem, ale nie bardzo podoba mi sie "zamiatanie pod dywan" pewnych kwestii. Pamietam oczywiscie, ze to prywatne forum. Ale uwazam, ze Twoja wiarygodnosc znacznie by wzrosla dzieki takiemu ruchowi. pozdrawiam a. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Interpunkcji bonitacji? Sorka, ale nie rozumiem co masz na mysli...
|
|
|
#3 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
PS. Nie, nie mam tez pojecia jaka bedzie pogoda na Kaszubach. I sorry za offtopic
|
|
|
|
#5 |
|
Plessowy wilczak
|
Ludzie!!! zaraz mnie szlag trafi macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem nie ośmieszajcie się. Przecież zostało jasno napisane co rzekoma interpunkcja oznacza a jak nie rozumiecie słowa pisanego to poproście kogoś żeby wam potłumaczył jakoś łopatologicznie
To pisałem ja Witek
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Rzeczywiście na karcie nie ma nic o czeskim klubie. Nawet skan wstawiony przez Grzesia to potwierdza. A może czeski klub ma prawa autorskie do języka czeskiego
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Kurka, to co z tym: " „Klub chovatelů československého vlčáka ČR“." Moja zmarła Unka miała bonitację zrobioną w Czechach i ma kartę bonitacji z nagłówkiem takim jak załączona wyżej.......... Czyli w polskim przekładzie i tłumaczeniu dosłownym: "Klub hodowców czechosłowackiego wilczaka karta bonitacji czechosłowackiego wilczaka" nie ma tu mowy tj. na karcie o "ČR" |
|
|
|
|
![]() |
|
|