![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Jest jednak ogromna roznica miedzy przedstawieniem "gotowcow" to przeglosowania (a pewnie i bez glosowania, bo przeciez MUSZA przejsc - bo to zostaloby uchwalone podczas porozumienia w KAW), a poproszeniem, aby czlonkowie przemysleli co WSZYSCY chcemy tam zawrzec... No to tragedia. W takim razie musze Ciebie przeprosic - pomyslalam, ze KAW rzeczywiscie bedzie choc udawal, ze chce jednak porozumienia i wyslal swojego czlowieka. ![]() A z mojej strony KONIEC DYSKUSJI. A to z powodu braku partnera do rozmow. Jestem czlonkiem GI - nie dostalam KOMPLETNIE ZADNEJ PROPOZYCJI WSPOLPRACY od KAW. Nie dotarlo do mnie nic, ani na facebooku, ani na email, ani na PW. ZERO INFORMACJI O JAKIES PROPOZYCJI. Uznaje to wiec za jedna wielka scieme, aby zrobic zwykle zamieszanie, aby potem znow gadac "no my chcielismy, ale "tamci" nas odrzucili... Problem w tym, ze na forum nie zagladaja male dzieci, ktorym wcisnie sie kazda bajke, ale osoby, ktore widza jak wyglada cala "oferta"... BYW: Strona Eli sie dla mnie kompletnie nie liczy jako platforma do dyskusji od czasu, gdy zostalo skasowane tam moje konto. Jak rozumiem w ramach zamkniecia ust, ktore moglyby watpliwosciami naruszyc ta betonowa konstukcje "jedynej slusznej grupy". Sorry Morandir, ale dla mnie to DZIECINADA. Nikt sie z nami nie kontaktowal, oferuje sie okragly stol z "Ela + jeszcze ktos". Ktosia nie znamy, tak samo jak skladu GI grup KAWowskiej. Namawia sie nas - nie, zle powiedziane: ZMUSZA SIE szantazem do lamania prawa. I szantarzem chce wymusic dodatkowe prawa dla "swoich: "jak sie nie zgodzicie to bedxiecie BE, bo my wyciagnelismy raczki ku zgodzie" To zarty...???? Quote:
Znasz to: Jakis czas temu grupa wlascicieli i hodowcow wilczakow postanowila w Polsce stworzyc klub rasy. Osoby z roznych miejsc Polski, z roznym podejsciem do psow, rasy i z roznymi charakterami zasiadly przy okraglym stole i uznaly - robimy to. Ustalono neutrealne miejsce spotkania w centrum Polski. Zbojkotowaly to dwie hodowle. Jedna strzelila focha, druga jasno pisze, ze sa tu osoby, z ktorymi nie chce wspolpracowac. Mamy demokracje: mialy prawo strzelic focha i nie udzialac sie w tworzeniu klubu. Ich WOLNA WOLA. Praca ruszyla do przodu bez ich pomocy i wspolpracy. Wrecz przeciwnie: przy ich aktywnym psrzeciwie, rozsiewaniu plot i "zamordyzmie" hodowlanym (zakazie dla ich wlascicieli, aby przesylali deklaracje do GI - nawiasem mowiac smiesznie sie czyta, gdy potem taki hodowca pisze cos o DEMOKRAKCJI ![]() W chwili obecnej zblizamy sie pomalu do konca zbierania deklaracji (ktorych dla bezpieczenstwa trzeba zebrac wiecej niz 100). Dzieje sie to MIMO rzucania ludziom klod pod nogi przez "KAW i stowarzyszonych". Oferta o ktorej mowisz to jedynie kolejna KLODA. ![]() ![]() Na robienie klubu na moich zasadach... ![]() ![]() I na koniec: wydaje mi sie, ze sprawa "sama sie" rozwiazala. Stalo sie tak jak mialo (tzn dostalam cynk, ze taka bedzie decyzja KAW jak nie uda sie nic ugrac tutaj): Ela (i stowarzyszemi) zadecydowali, ze zrobia klub "KLUBU RASY CESKOSLOVENSKY VLCAK i SAARLOOS WOLFHOND". W zwiazku z tym jako czlonek GI chcialabym serdecznie zaprosic osoby, ktore dawaly Eli deklaracja chcac tworzyc KLUB CESKOSLOVENSKEHO VLCAKA o wypelnienie deklaracji: http://czw.pl/dokumentacja_klubowa/d...cja_i_list.doc Pragne tez podkreslic, ze deklaracje mozna skladac do obu klubow - i wilczaka (http://czw.pl/) i Saarloosa/wilczaka (KAWowy). Jesli komus rzeczywiscie zalezy na rasie i ma ochote wspolpracowac z ludzmi, ktorzy nikogo do niczego SILA nie zmuszaja i tupaniem nozka nie probuja narzucac swojej woli to zapraszam.... ![]() To pisalam ja, Malgorzata Peron
![]() |
|
|