![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
witam wszystkich
![]() ![]() pstrykano, pstrykano ![]() Będą, będą ![]() Dla wszystkich burych gratulacje wczorajszego dnia (dla tych z bdb też ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Chociaz to nam zostaje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
rzeczone zdjątka można znaleźć tu:
https://picasaweb.google.com/kass.kk...eat=directlink niestety wybaczcie że bez podpisów, ale jeszcze nie rozpoznaję wszystkich psiaków po wyglądzie ![]() wiem wiem... faux pas okropne z mojej strony ![]() mam nadzieję że foty wynagrodzą ten nietakt i uniknę tym samym ![]() niestety nie udało mi się uchwycić wszystkich (ponownie, proszę o wybaczenie tych którzy umknęli migawce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
No ja stanowczo nie jestem żadnym ekspertem, ale, kurde, Urcio jest piękny!
![]() Jak tak Was czytam, to mi się odechciewa wystaw... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
I dzieki, naprawde doceniam mile slowa, wiecej dla mnie znacza niz taka wystawa. Mam nadzieje ze spojrzenie sedziow sie zmieni i w koncu rusza tylek by przeczytac wzorzec, bo naprawde przyszli wlasciciele wilczakow machna na te wystawy reka i jakie wtedy psy nam zostana. Quote:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Tylko pewnie znów będę kursować Wilczaki vs Gończy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Wystarczy podejsc i zagadac, na pewno nie pozostanie bez odpowiedzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]()
Bęc, następny odpadł....
Quote:
I co będzie na wystawach? ![]() Jak skomentował >pawmagdul< notę swojego i pewnego drugiego psa: "NUDA"...... ![]() Bo Hodowcy i Opiekunowie z dobrymi psami wymiękają gdy widzą, że laury zbiera "paździerz"... ![]() ... Gdy pomyślę, że muszę odbębnić parę wystaw z Ozzy-ikiem, to mnie mdli...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
I nikt nie bedzie zerkal, ze NIGDZIE w Europie takie psy jak te ostatnio promowane w PL nie maja szans. Ze zainteresowanie zagranicznych hodowli tym naszym niesamowitym unikalnym osiagnieciem polskiej hodowli CsW jest ZEROWE. Nikogo nie interesuje, ze pol Europy nabija sie z wynikow naszych wystaw. Dla niektorych liczy sie wylacznie to, ze wygrywa ich pies, ktory nie mialby ABSOLUTNIE zadnych szans, gdyby sedziowie trzymali sie wzorca, czy zdrowego rozsadku i oceniali "na wyglad wilka". avgrunn, tu nie chodzi o RASE - to tych osob kompletnie nie interesuje. To oni chca blyszczec - nie chodzi o psy, ale o zwykle ludzkie parcie na szklo. O durne ambicje jednej czy dwoch hodowli. O hodowcow, ktorym skoro nie udalo sie wyhodowac dobrych TYPOWYCH wilczakow to postanowili wypromowac to co maja... Sluchaj, dlugo promowalismy rase w Polsce - na nasze zaproszenie pojawialy sie w PL na serio czolowe psy tej rasy. A sedziowie mieli szanse zobaczyc i przekonac sie jak ma wygladac typowy wilczak. Popytaj "starych" wystawcow np. o ogony - NIE BYLO Z TYM ZADNEGO PROBLEMU!!! Wrecz przeciwnie - kazdy wiedzial, ze wilczak powiewa ogonem jak choragiewka. Zobacz ile wygral taki Juzio, ktorego wysoko noszony ogon byl znakiem rozpoznawczym. Poziom sedziow byl na serio wysoki.... To co sie ostatnio dzieje zaczelo sie jakies dwa lata temu. To nie jakas choroba wsrod sedziow - jakas pomrocznosc, ktora ich dopadla i pozapominali nagle jak ma wygladac wilczak. Powodow nie szukaj wsrod sedziow - to cale bagienko pochodzi z naszego wilczakowego swiatka. Zobacz, kto zyskuje na promowaniu psow o owczarkowatych glowach/budowach. Kto zyskuje na gnebieniu psow o dobrych charaktach obiawiajacvych sie wysoko noszonymi ogonami.... I masz odpowiedz.... Ja mysle, ze nad tym powaznie powinien pomyslec powstajacy klub. Zaprosic Hartla (o ile sie da - jak nie do przetlumaczyc jego komentarze do wzorca), zaprosic Rosika (jak nie to patrz wyzej). Jest tez Sona Bognarowa i Oskar Dora. Czesc z nich jak nic da sie zaprosic i chetnie zrobi wieksze szkolenie dla sedziow o tym co dokladnie mowi wzorzec. To zakonczylo by gadanie, ze "Margo promuje wlasny typ, a my mamy wlasny", a sedziowie mieliby szanse uslyszec wreszcie jasno od ludzi, ktorzy ta rase budowali, ze wilczak to wcale nie jest taki brazowo-szary ONek. I moze zobacza jaki kit sie im ostatnio wciska jesli chodzi o "wlasciwy typ wilczaka"....
![]() |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() A może warto by było, aby osoby mające wzorcowe wilczaki zaczęły po wystawie pisać zażalenia do ZKwP na nieprawidłowe oceny /i też zdjęcia i fragmenty z wzorca/.... /Ale taką "akcję" trzeba by organizować "hurtowo" -pojedyncze pisma nic nie zdziałają/. ..................... Smrodziach da sobie radę i bez wystaw -jak nie jeden prawidłowy-wzorcowy wilczak omijający szerokim łukiem ten "szoł" /jak my, na przykład ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Buu Smrodziacha na fotach brak.
Ale nie ma tego zlego bo chociaz jest Vukus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Dzięki za fotki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() mam też fotki z wcześniejszych wystaw (Grudziądz-te akurat zapożyczone i Dobre Miasto-te już moje), jak tylko znajdę chwilkę żeby obrobić to mogę wrzucić, gdyby ktoś był zainteresowany |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|