Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-07-2012, 08:05   #1
Szarszun
Junior Member

Szarszun's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Szarszun

A co do zniszczeń to :

Ściany co roku i tak mam do odmalowania
Za 3-4 lata będę kompletną wymianę mebli
Szafki są tylko 2 u mnie w pokoju i mają wysoko kluczyk (który i tak wyciągam) Więc zawartość bezpieczna a w kuchni jedzenie w górnych szafach więc chyba nawet wilczak się tam nie dostanie

Listę czytałem ... zaciekawiło mnie zwłaszcza jedno ... jak pies mógł wyrwać kontakt ze sciany ??? Ja miałbym z tym Problem ...Pomysłowe Pieski

Last edited by Szarszun; 31-07-2012 at 08:21.
Szarszun jest offline   Reply With Quote
Old 31-07-2012, 08:23   #2
Gia
K-Lee Family

Gia's Avatar

Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia

Quote:
Originally Posted by Szarszun View Post
A co do zniszczeń to :

Ściany co roku i tak mam do odmalowania
Odmalowanie to pół biedy..., gorzej kiedy trzeba stawiać nową ścianę albo ją na nowo tynkować

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 31-07-2012, 08:36   #3
Duz
Junior Member

Duz's Avatar

Quote:
... jak pies mógł wyrwać kontakt ze sciany ??? Ja miałbym z tym Problem ...Pomysłowe Pieski
dodam jeszcze: nadgryźć kabel robiąc spięcie, zjeść: kabel, orzechy laskowe z łupinami, schrupać szyjki od szklanych kieliszków, zdewastować domofon...a gdy kuchnia otwarta, to co chwilę: "Diesel na dóóółłłł!!!" pomimo to budząc się codziennie rano myślę sobie: "jak dobrze, że jest tu ze mną to wilczysko"
ale spoko, jak widziałeś na własne oczy w Sulminie to tak naprawdę są słodziaki
pozdrawiam
Duz jest offline   Reply With Quote
Old 31-07-2012, 09:31   #4
Gipson
Junior Member

Gipson's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gipson

Quote:
Listę czytałem ... zaciekawiło mnie zwłaszcza jedno ... jak pies mógł wyrwać kontakt ze sciany ??? Ja miałbym z tym Problem ...Pomysłowe Pieski
Tez w to nie wierzylem dopóki Lars nam nie wyjął. Jak on to robi... nie wiem, bo na kontakcie nie ma zadnych sladow ugryzienia. Po prostu wyjmuje. Przyjmuje to jako standard i to ten malo szkodliwy, bo kontakt caly, tylko trzeba go ponownie zamontowac.
Old 31-07-2012, 09:56   #5
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Po nauki z dziedziny elektryki zapraszam do Cheitanka-on urodzony elektryk z wyjątkową (na szczęście minioną) pasją do tego zajęcia
Myślę, że po raz setny, ale warto podkreślić okoliczności sprzyjające zniszczeniom - pies sam w domu. To wtedy dochodzi do najbardziej spektakularnych zniszczeń. U nas wtopa polegała na tym, że półroczny Chey był za duży na swoją klatkę (DogV), a ja nie miałam sumienia zamykać na parę godzin psa, który nie jest w stanie swobodnie się wyprostować czy obrócić. Zapłaciłam za to demolkami
Podczas gdy byliśmy w domu - nie było zniszczeń.
Demolki to skutek, przyczyną jest zachowanie psa, który zostaje sam w domu. Jedne grzecznie siedzą w klateczce albo poza nią, inne potrafią z klatki wyjść. A jak już wyjdą, to wola boska i skrzypce.....

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 31-07-2012, 10:11   #6
Gipson
Junior Member

Gipson's Avatar

Quote:
Originally Posted by gaga View Post
po nauki z dziedziny elektryki zapraszam do cheitanka-on urodzony elektryk z wyjątkową (na szczęście minioną) pasją do tego zajęcia
to wyjasnia te loczki
Old 31-07-2012, 10:13   #7
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gipson View Post
to wyjasnia te loczki
Tak myślałam kilka lat Obecnie doszły dwie teorie: zewnętrzne objawy ukrytych emocji oraz...jednak jakieś geny rogacizny Ale kto wie, czy prąd też nie zostanie jednym z 'ojców' :P

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 31-07-2012, 10:56   #8
Gipson
Junior Member

Gipson's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Tak myślałam kilka lat Obecnie doszły dwie teorie: zewnętrzne objawy ukrytych emocji oraz...jednak jakieś geny rogacizny Ale kto wie, czy prąd też nie zostanie jednym z 'ojców' :P
Ja z racji zawodu stawiam na trwałą ondulacje, ale doszly mnie sluchy ze kiedys przed wystawami prostowalas Cheiowi sciersc wiec moja teroria nie trzyma sie kupy...
Old 31-07-2012, 11:02   #9
Szarszun
Junior Member

Szarszun's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Szarszun

Pamiętam Wilczaka o imieniu Diesel To ten strachliwy prawda ??

Jakież to szczęście że zastawę ,jedzenie i urządzenia elenktyczne są u nas na dużej wysokości Nie wyobrażam sobie że pies mógłby u nas zjeść kieliszek ...albo telefon ... operacja gwarantowana
Szarszun jest offline   Reply With Quote
Old 31-07-2012, 11:10   #10
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gipson View Post
Ja z racji zawodu stawiam na trwałą ondulacje, ale doszly mnie sluchy ze kiedys przed wystawami prostowalas Cheiowi sciersc wiec moja teroria nie trzyma sie kupy...
Bo wtedy nie było tej zajebistej linii do prostowania, stąd mierne efekty
(ale potwierdzam, niejaka Basiek, udowadniająca co chwila, że IQ może jednak być ujemne, twierdził(a) że ja prostuję Cheyowi sierściuchę przed wystawami, ale 'niestety' po dwóch kółkach - zapewne na skutek wiatru i odpowiedniej wilgotności powietrza-loczki z powrotem się skręcają-mieliśmy swego czasu dobry ubaw z tego tekstu)

Szarszun-nie w kwestii chwalenia się (bo nie ma czym) ale uświadomienia granic możliwości-co znaczy dla Ciebie 'wysoko'

チェイタン。

Last edited by Gaga; 31-07-2012 at 11:14.
Reply

Posting Rules