![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Distinguished Member
|
![]()
No, no, teraz dopiero wyzwałaś los
![]() ![]() ![]() I żeby potem nie było, że coś komuś insynuuję - też wolę mniejsze, a mam... średnią ![]() A Kłapouchy na fotce - boski! ![]() Last edited by Rona; 25-10-2012 at 18:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Aczkolwiek "mniejsze" niekoniecznie oznacza "niższe" - chodziło mi raczej o całokształt, aczkolwiek nie ukrywam, że gdyby mi ktoś dał do wyboru psa 65cm i psa 75cm, to wybrałabym niższego ![]() Ja po prostu lubię lekkie, atletyczne psy (Nitusia ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() /Ja bym wybrała z lepszej -wg. mnie- linii i większym prawdopodobieństwem lepszego charakteru, zdrowia/ ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Makota, wiem, że wiesz, że wiem....... zdarza mi się rozumieć skróty myślowe
![]() Ale fajnie to zabrzmiało. Szczególnie, że wszędzie zdarzają się psy niskie rachityczne, niskie przysadziste, wysokie lekkie, wysokie atletyczne....... "Nie dogodzisz"? ![]() NIE! ![]() ![]() ![]() Czy to można już u nas w rasie nazwać regułą? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
kochana, teras dlugo myszlalam - no jakos nie przychodzi mi do glowy lekki i DUZY ( tz wieciej niz 70 cm) pies ktory wygladal jak szakal byl lekki z dlugymi nogami ( tz zyjacy teras)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
Takie spostrzeżenie lekkie: szukając potencjalnych narzeczonych dla moich dziewczyn, gadając z ludźmi, niekoniecznie z właścicielami, pytam między innymi o wzrost. Nic mniej, nic więcej. Jedna cecha z wielu. Pytam tez o charakter, zdrowie i inne cechy
![]() Chciałam tylko apelować o generalne wrzucenie na luz, bo powoli popadamy w paranoję dla odmiany z drugiego krańca skali, która jest tak samo idiotyczna jak ta wczesniejsza ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Makota, „patrz mnie na usta”:
napisałaś swoje luźne przemyślenia na temat zależności pomiędzy wielkością psa a innymi cechami. Ja się do tego odniosłam, pisząc że moim zdaniem takie zależności wprost nie występują. I TYLE Reszta mojej wypowiedzi była próbą obrony wysokich psów przed przypięciem im łatki owczarka. OGÓLNIE! Po raz 3 i ostatni piszę, nie miałam Ciebie na myśli. Nie będę Ciebie cytować, bo sama piszesz, że nie rozumiesz swoich słów. Poddaje się, wyłączam subskrypcję. Idę pomyśleć nad lekkim i atletycznym. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Myślę Puchatku, że doskonale wiesz co miałam na myśli i zdajesz sobie sprawę z tego, że nie postawiłabym wysokości psa nad jego budowę. Ale cóż - tak źle i tak niedobrze. Piszę o całokształcie, to jest zarzut, że generalizuję. Piszę dla przykładu o JEDNEJ cesze (wysokość) to jest zarzut, że tylko wysokość mnie obchodzi ![]() Nie dogodzisz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|