Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Thread Tools Display Modes
Old 19-03-2013, 22:33   #30
fraxinia
Junior Member

fraxinia's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
A fraxini uprzejmie przypominam, że Ulvarek nosi w sobie te same geny więc dziwić się nie powinna
Nie dziwię się, tylko się zastanawiam co może się wydarzyć Nawet gdyby cały się poskręcał no to i co z tego? Jedna owca więcej to nie problem, zmieści się w obórce

Quote:
U Cheya z wiekiem powiększa się powierzchnia zakręcona, z (niegdyś) łopatek, teraz prawie po całości.
Właśnie tak myślałam, że może ten kołtun z zadu będzie się powiększał aż całego psa obejmie;p Ale skoro Margo pisze, że odrastająca sierść rządzi się swoimi prawami, a do tego:

Quote:
Originally Posted by anula View Post
na dupsku to i Biesowi futro sterczy
znaczy na udkach, chcialam powiedzec
to chyba jednak owcy nie będzie.

Jeszcze ostatnie pytanie: Shey od zawsze miał fale Dunaju? Zanikają mu czy raczej falują coraz bardziej? Ulvi też miał trochę pofalowaną sierść, ale fale zniknęły w okolicach zeszłego lata i już nie odrosły. Nadal na karku, wzdłuż kręgosłupa i w okolicach nasady ogona włosy są ciut mocniejsze, ale już nie tak długie. hmmm

Quote:
Możecie też poobserwować zjawisko u Kalinkowych potomków, wystawiają się więc okazja do obejrzenia częsta, a młódź ma sierściuchę jakby pieron pier....ął w sam jej środek (jak nic wyodrębnimy podtyp w rasie:P - csv curly coated)
Widziałam na wystawie, ale jakoś nie skojarzyłam;p chyba pomyślałam, że to tak po kąpieli

Quote:
p.s. jak mi na stare (moje i psa) lata odbije i się wybierzemy pobiegać w jakichś weteranach, to zapraszam do badania organoleptycznego, obiecuję nie używac prostownicy przed prezentacją
Z przyjemnością wyczochram wuja osobiście
fraxinia jest offline   Reply With Quote

Posting Rules