![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#181 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Senior Member
|
![]()
W tej "opozycji", do której poziomu musiała naginać się "jedynie słuszna linia partii", są także Ludzie ze środowiska wolfdogowych wilczakowców.....
Jak wspomniałaś, nam /mimo braku obowiązków odgórnych/ zależy na psach..... jesteśmy normalni.... ![]() ... Ten "poziom" ![]() A ty Im "przywaliłaś "poziomem"...... ![]() Jak więc Ty ustawiasz się w tej "konfiguracji" >dbałość o rasę -ZKwP< ? /Ret.!/ /prościej się nie da.../ ![]() ..... Edit: Określenie >normalni< użyłam w całokształcie oceny nas /naszego zachowania/, nie wybiórczo.... Chyba, że nie chcesz tego łączyć i wolisz ocenianie "selektywne"...... Last edited by Puchatek; 25-03-2013 at 12:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Distinguished Member
|
![]()
Zaraz, zaraz
![]() Czasy, gdy na wyborach można było głosować na jedną listę dobrze pamiętam , podobnie jak odpowiedź mojego kolegi na pytanie po co zapisał się do PZPR - "żeby zwalczać opozycję, bo oni nam szkodzą" ![]() Istnienie opozycji i szanowanie jej jest dla mnie absolutną podstawą jakichkolwiek działań demokratycznych, dlatego po tym co tam zobaczyłam po stronie zarządu - faktycznie do końca roku będę w opozycji. A potem już nigdzie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Senior Member
|
![]()
Zaraz, zaraz....
![]() Po żadnej ze stron nie jest się chyba, gdy nie wychodzi się z takiego zebrania i nie robi takiego wpisu /strona wcześniej/. Nie chcę Cię martwić, ale Twoja ocena, w jakiś sposób, jest spowodowana publicznym zachowaniem władz Związku... W czymś się mylę? Właśnie takie postawy "betonu" prowokują u zwyczajnych Opiekunów zaprezentowanie postawy niechęci, rozczarowania, rozgoryczenia lub wrogości.... Rona, jeśli Ty -"spokój&opanowanie" - robisz taki komentarz publicznie, to "koniec świata"........ ![]() .... Nikt nie jest po której ze stron, póki samego to nie dotknie.... Last edited by Puchatek; 25-03-2013 at 13:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Tak jak wspomniała wcześniej Rona, to nie jest miejsce na tego typu dyskusje. Tak, nie łączę tych dwóch spraw. każdy ma prawo glosować jak mu się podoba i popierać kogo chce. A fakt, że dbacie o rasę, nie ma związku dla mnie z tym jaką władzę popieracie czy też napiętnujecie. Na to forum "przyszłam", aby dowiedzieć się czegoś o Wilczakach i poznać je z perspektywy właścicieli i hodowców, a nie po to by dyskutować o zebraniu krakowskim ![]() ![]()
![]() Last edited by Wercyngetoryks; 25-03-2013 at 16:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Senior Member
|
![]()
Innymi "drogami" i w innym czasie doszłyśmy do tego samego punktu "bez poziomu"....
No zobacz, jaki ten los dziwny jest: Ty chciałaś teraz tylko demokracji a ja chciałam teraz tylko "Psa"-przewodnika...... ![]() ![]() ![]() ... "Bój to jest nasz ostatni...".....Okropna rewolucjonistka..... ![]() ... Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Widzisz, życie z wilczakiem to 24-godzinna czujność i gotowość do konfrontacji na każdym polu. Mądrej konfrontacji opartej na wiedzy, zasadach, konsekwencji, zdrowym rozsądku. Jeśli raz, drugi, trzeci się opiekun wilczaka się wycofa z konfrontacji ze swoim burym, za chwilę ma na głowie MEGA problem lub problemy. Dlatego my tu dość mocno dyskutujemy na różne tematy, konfrontacji się nie boimy (no może z wyjątkiem kilku osób co to "ze wszystkimi chcą żyć dobrze" ![]() ![]() PS te uwagi nie dotyczą trolli którzy od czasu do czasu się tu pojawiają |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#191 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
PS.3. A wtedy trolla "trollem" lub Adminem /to te "wilki" stojące na straży/.....w watasze porządek jednak czasami być powinien..... ![]() /bardzo mi brakuje mojego Ulubionego "trolla".... Bochu! Kajś Ty jest?.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
Zastanawiałam się, czy się w ogóle odzywać, ale chyba warto w związku z tym, że wątek o ZKwP ogólnie, chociaż ja raczej milczek niż dysputant
![]() Nie raz słyszy się na wystawach, na spacerach, czyta na różnych psich forach itd., liczne narzekania na to jak ZkwP działa albo jak nie działa i to jest tendencja raczej zbiorowa. A potem jest walne zgromadzenie z głosowaniem, omawianymi ważnymi tematami i z blisko tysiąca osób w oddziale (przepraszam, nie pamiętam, 1000 albo 700…tak czy tak znacznie więcej niż uczestników zebrania) przychodzi niespełna 200, a to podobno w porównaniu z poprzednimi latami i tak licznie*! A to nie jest głosowanie na „gadające głowy w telewizorze” czy "tematy odległe". To są sprawy i osoby z tego „psiego” naszego środowiska. Głosujemy na konkretnych ludzi: to jest hodowca z „naszego podwórka” który dba o maluchy, socjalizuje, pracuje itd. albo taki, który wypuszcza ileś miotów rocznie z kojca, rasy 'która się sprzedaje" i ma w nosie swoje psy, to jest szkoleniowiec, który ma indywidualne podejście do psiaków i ludzi, albo taki który czeka, żeby godzina szkolenia zleciała jak najszybciej i olewa swoją pracę, to jest vet którego solidną lub olewczą pracę znamy z kliniki itd. itd. To nie są anonimowe osoby. Może dobrze przyjść, wziąć kartę, zagłosować na konkretne osoby które nam odpowiadają i wrzucić głos do urny? Jeśli ktoś sobie chwali to jak działa ZKwP, to niech przyjdzie i wesprze działania ludzi którzy robią dobrą robotę. Jeśli ktoś gani to jak działa ZKwP,to niech też przyjdzie i zagłosuje na tych, którzy będą tą robotę robić sto razy lepiej. Uprawiać malkontenctwo przez net jest najłatwiej. Chyba Gaga i Daniel pisali o tym kilka lat temu, ale może zwyczajnie warto przypomnieć, bo teraz okres walnych zgromadzeń w oddziałach. Jeśli nie chcemy brać w niczym udziału, to potem nie narzekajmy. * Ja oczywiście rozumiem, że coś wypadnie, są sprawy dużo ważniejsze, rodzinne, zdrowotne i inne. Ale że nagle wszyscy? PS. Jeśli ktoś się poczuł moimi słowami personalnie dotknięty, to przepraszam. Nie miałam takiego zamiaru. Po prostu moje spostrzeżenie jest ogólne i nie ma na celu żadnych 'osobistych wycieczek' do nikogo i w żadną stronę.
![]() www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni Last edited by Bajka; 28-03-2013 at 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
W Oddziale Krakowskim jest ok. 1200 członków, na zebraniu z prawem głosu było 189 osób..... Co do reszty: ![]() PS przepraszam, nie mogłam się powstrzymać
![]() |
![]() |
#194 | |
Senior Member
|
![]()
Szczególnie tym, którzy nie byli, nie dotknęli różnych problemów i tylko narzekają -zgadzam się. Powiem więc stanowczo: "parówkowym skrytożercom mówimy NIE!"
Co innego, gdy sie problem dotknęło, wręcz poczuło na własnej skórze..... Wtedy chyba net-owy malkontent jest usprawiedliwiony za swoje malkontenctwo...... Zarząd działa nie w swoim imieniu -ma działać w dobrze pojętym interesie psów. A my z powodu tych psów płacimy składki. Płacimy, więc mamy prawo wymagać nawet jeśli nie mamy możliwości bywać. A Ci którzy biorą nasze pieniądze nie mają prawa traktować nas /-zwykłych opiekunów/ przedmiotowo. Quote:
Dlatego też te zniknięte parówki zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi! /ja też... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Junior Member
|
![]()
Na zachętę jedno wklejam, reszta na Blogu Szelminki. Tak u nas dziś właśnie jest pięknie, zimowo.
Pozdrawiam wszystkich świątecznie
![]() |
|
|