Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 05-20-2013, 12:34 AM   #1
Agnieszka
Distinguished Member

L'avatar di Agnieszka

ubicazione: Supraśl/Poznań
predefinito Obowiązek noszenia kagańca

Jak jest z obowiązkiem noszenia kagańca? Czy przypadkiem w styczniu nie wszedł nowy przepis, według którego kagańce mają obowiązek nosić tylko psy wpisane na listę groźnych ras? Taką informację dostałam od znajomej ze szkolenia, a chciałabym się upewnić.

Ostatnio jakiś niesamowicie uprzejmy pan straszył mnie na spacerze, że zaraz wezwie straż miejską, bo Loko nie ma kagańca. Żeby mój pies chociaż spojrzał na tego bałwana...., nie zwrócił na niego zupełnie uwagi, a swoją drogą, był na smyczy. Ale komentarz i tak muslałam wysłuchać, że takich dużych psów nie powinno się w ogóle na spacer wyprowadzać, a jak już, to w kagańcu......... Zadziwia mnie, że facetowi chce się obcej osobie zwracać uwagę i grozić, zamiast cieszyć się spacerem, pięknym widokiem i ciepłą pogodą.......

Swoją drogą, co odpowiadacie, gdy słuchacie takich uwag (o ile Wam się takie zdarzają)? Może jest jakiś prosty tekst zamykający ludziom usta

Pozdrawiam
Agnieszka jest offline   Rispondi quotando