![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
To jest wątek w którym ideą było porozmawiać o tym co w wilczaku nie jest do końca takie hiper mega, a jeśli już jest to hiper mega strachliwe. Nie odbiera to honoru i nie zmniejsza uczuć do rasy. Jest dyskusją z zewnątrz najlepiej było by z dystansem emocjonalnym dodatkowo Quote:
Powiem Wam szczerze, że mnie to złości, że zamiast pogadać sobie normalnie co u naszych psów kuleje, bywa trudne to są od razu wycieczki personalne i biegunowanie na zasadzie aha 3 wątki było, że wilczak nie do końca ekstra to teraz 3 że hiper ekstra. Wybaczcie, ale jeśli to by zanalizować to mam genialną analogię do rasy - wyrównane osobniki rzadko, reszta na skrajnościach. Na prawdę inaczej się nie da?? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Bardzo ciekawie temat ewoluuje. Wrocilam wlasnie z roboty po ciezkich 2 dniach, naleję sobie bialego winka z lodem i ide czytac...
Jak znajde chwile, to sprobuję wtrącić swoje 3 grosze do tematu "agresywne zachowania u wilczaków" albo "zachowania dominacyjne u wilczaków", albo: "błędy w wychowaniu", o ile takie wątki admin wydzieli ![]() I tak juz fama poszla w kraj, jakiego to mamy niegrzecznego psa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tmave Zlo
|
![]() da się. Przestaję walić głową w mur. Ja o zachetach a tu łups - OE. Rona -w temacie charakteru mocniejszego lub nie - przepraszam. Zapomniałam zaznaczyć, że porównuję do Dewi w tym wieku. Cenne jest zaznaczenie, że dojrzałość i charakter wilczaka można ocenić po jakiś 3 latach. Czy ktoś wie, jak się postępuje z ludźmi chorobliwie nieśmiałymi? Co do metod szkowych - bocznymi kanałami (zaskakujące, co? - przepraszam Paweł, jakoś muszę) dostałam opis, że zadziałała w przypadku lęku przed traktorami. Zostały zobojętnone na amen. Niestety, nie była skuteczna na wszystkie psie lęki. Bura 6 plus za czytanie ze zrozumieniem. Ja chcę do dziecka Twoich nauczycieli. Bo tych obecnych to się boję.
![]() Last edited by Joanna; 27-06-2013 at 23:36. Reason: Huuuraaaa optymizm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]()
Adminie, wybacz krótką offową odpowiedź...
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz, jak Ci odpowiem?! ![]() A złośliwie, butnie /bezczelnie wręcz/ i "wielowarstwowo": I dlatego ze mną Wielu chce "świętować".../nie powiem "pić"/. /To tak w odróżnieniu od tych, z którymi nie chce się wznosić toastów/..... .... Dobra -spadam na razie. ![]() ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 28-06-2013 at 11:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Ja nie oburzam się na fakt rozmawiania o strachliwości i problemach w rasie. Wiem, że wilczaki mają ogromnie dużo problemów, gdy je przyrównać do innych ras i daleka jestem od reklamowania rasy jako super, hiper i bez wad. Ba, ja jestem raczej z tych czarno widzących, którzy jak mogą, to potencjalnym kupcom odradzają, bo wiem, że ktoś kto spodziewałby się "normalnego" pieska, a dostał wilczaka, prawdopodobnie wylądowałby w wariatkowie w przeciągu pierwszego roku... ...mnie w tym wątku ubodło TYLKO to, że Wasze wypowiedzi z początku brzmiały jak pretensje do całego świata, że wilczak nie ćwiczy jak border, czy malina. Stąd moje zdziwienie skąd pomysł na wilczaka, jeśli ma się ambicje na wygrywanie zawodów itp. Dla mnie tak to brzmiało. Tyle. Nie rozumiem po prostu jak można porównywać użytkowość, do jakiej wyhodowane zostały wilczaki, do tego, co się obecnie pod pojęciem "użytkowości" rozumie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |