![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Wszystko pięknie, wszystko cacy. ![]() Ale jeśli rozmawiać o agresji wilczaków, to trzeba autentycznie spojrzeć w siebie. W SIEBIE. Bez twierdzeń typu: "Jednak większość dorosłych wilczaków taka nie jest i trzeba to jasno powiedzieć. Większości dorosłych nie można puścić do innych piesków, żeby sobie pobiegały. I wg mnie niezależnie od sposobu wychowania." Dla mnie to jest pozbawiona samokrytyki "herezja". Ja mam sukę problematyczną -mordercę ![]() Jeśli nauczysz swojego psa sztuczek, to przestanie wysyłać Ci sygnały, przestanie do Ciebie "mówić". Dla mnie nie jest trudno napisać o problemie swojego psa -nie jestem >Panem świata< -wiem, że popełniałam, popełniam i będę popełniać błędy... /Dlatego pilnie słucham obu "stron" dyskusji/ To, że wielu nie chce puszczać dorosłych wilczaków do innych dorosłych wilczaków czy szczeniaków /i psów innych ras/, to w duuużym stopniu nie genetyczna agresja, ale nasze danie "ciała" na samym początku. Bo jesteśmy nadal wszechwiedzący i nie dopuszczamy myśli o tym, że możemy się mylić... /to tylko moje zdanie....nieszkodliwego "debila" ![]() ![]() ![]() Więcej samokrytycyzmu, Szanowni.... .... ![]() Ten niewidomy mógłby Cię jeszcze niejednego nauczyć.... /przykład fatalny.../ Last edited by Puchatek; 02-07-2013 at 15:15. |
||
![]() |
![]() |
|
|