Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Thread Tools Display Modes
Old 14-02-2014, 01:47   #11
polak1971
Junior Member

polak1971's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
A jako, że się szanujemy, ja Ci powiem, że dla mnie to jest "zło konieczne"... "Mleko się rozlało" -równowaga w przyrodzie została zaburzona -spieprzyliśmy wiele /w sposób zamierzony i nie zamierzony/, to teraz musimy interweniować. Ja tylko oczekiwałabym, aby ta interwencja była mądra. Mieszkam na terenach łowieckich i widzę myśliwych i gnoi /do takich sama bym strzelała i dała burym ich ścierwo do zabawy/.

Żeby już nie wtryniać tu gendera objaśniam:
-Wonderfull -Mężczyzna i nasz Admin
-Grin, Emi, Urobach -Kobiety
-Anula, Jagoda -wiadomo
....
Polak1971 -wilczaki są pierońsko inteligentne, to i Ty wchodząc "w nie" musisz szybko "łapać"... właśnie przechodzisz "chrzest bojowy"
.....
"Bakcyl" na polowaniu.... niebezpieczna rzecz... to może być jak z hazardem... dobrze jest siebie znać by wiedzieć, czy powinno się usiąść pierwszy raz do stolika czy nie.... Twoi Rozmówcy, Polak1971, kochają wilczaki... musisz zrozumieć, że nam one kojarzą się z wilkami, a wilki.... /pojadę "skrótem"/ to pewna filozofia życiowa.... gdyby w Polsce było pozwolenie na odstrzał wilków, poszedłbyś je zabijać? Chcesz mieć wilczaka.... zastanów się.... nie zachęcam Cię i nie zniechęcam, ale chyba musisz skonfrontować >istotę wilczaka< z odbieraniem życia wolnym bytom...
Wilka bym nigdy nie zabił chyba że w obronie własnej to dla mnie symbol wolności. Jestem też gorącym zwolennikiem reintrodukcji wilka i pozostałych drapieżników do ich historycznym miejsc występowania. Myślę że w lesiie wystarczy miejsca i zwierzyny i dla myśliwych i dla nich, podobnie myśli wielu myśliwych choć szczerzę muszę przyznać że środowisko jest podzielone. Czeczeni mają fajną legendę na temat powstania świata z wilkiem w roli głównej. Nie sądze żeby istota Wilczaka stała w sprzeczności z łowiectwem dla mnie jest dokładnie odwrotnie ale rozumiem że wy czujecie odwrotnie.
polak1971 jest offline   Reply With Quote

Posting Rules