|   |   | 
| 
 | |||||||
| Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  19-07-2014, 13:18 | #1 | 
| Junior Member Join Date: Dec 2013 Location: Kędzierzyn-Koźle 
				 |  Szlag mnie trafi zaraz... 

Wklejam ten temat. Może ktoś typa rozpozna.. Nic nie poradzę że kocham wilki... https://www.facebook.com/32535615427...type=1&fref=nf 
				__________________ Błogosławieni pozytywnie walnięci albowiem oni juz mają raj na ziemi. | 
|   |   | 
|  21-07-2014, 07:42 | #2 | 
| ngi dhla Join Date: Aug 2011 Location: małaPolska 
				 |   

Fejs to zło, a ludzie poprawiających sobie moralne samopoczucie poprzez zamieszczenie wpisu typu: wzięłabym strzelbę i strzeliła temu myśliwemu w dupę, w niczym się od tego gościa nie różnią. I to jest całe działanie na jakie ich stać, no może po sumie wpadną jeszcze do zoo obejrzeć ukochane wilki.

__________________ Surman suuhun | 
|   |   | 
|  21-07-2014, 09:03 | #3 | |
| Senior Member Join Date: Sep 2009 
				 |   Quote: 
  ... Ja bym nie strzelała... "upieprzy człek łajzę, a posadzą jak za człowieka"... ... Wybacz Netah-u, ale mam diabelnie  dobry humor od rana i >zło< mnie kusi...  ... nie ma nic lepszego niż dywagacje filozoficzne o poranku.   Last edited by Puchatek; 21-07-2014 at 11:55. | |
|   |   | 
|  21-07-2014, 09:17 | #4 | 
| Wilkokłak Join Date: Aug 2008 Location: Katowice 
				 |   

W tym przypadku ktoś chyba dał "ciała" z tą "akcją rozpoznawania". Gostek się wcale nie ukrywa, a to samo zdjęcie wraz z imieniem i nazwiskiem oraz numerem telefonu do niego reklamuje tę oto Agencję zajmującą się "nagrywaniem polowań" dla żądnych realizowania swoich... "dziecięcych pasji" (tak, tak, myślistwo to przecież tylko i wyłącznie działania regulujące wypływające prosto z ludzkiego miłosierdzia tychże myśliwych...) http://www.globalhunting.pl/o_nas.html Wilk został ustrzelony na Białorusi, gdzie jest to legalne... Tyle w temacie...
		 | 
|   |   | 
|  21-07-2014, 16:06 | #5 | 
				 |   

Nie wierz we wszystko co piszą (pokazują) w reklamach :-/

__________________ Surman suuhun Last edited by netah; 21-07-2014 at 16:12. | 
|   |   | 
|  21-07-2014, 17:05 | #6 | 
				 |   

Dziękuję za naukę.  Tak poza tym zwykłam używać mózgu. I reklamy akurat do tej kwestii mają się nijak.   | 
|   |   | 
|  21-07-2014, 20:15 | #7 | 
				 |   

Nie miałem zamiaru Cię pouczać. Napisałem to z przymrużeniem oka. A reklamy żerują (niektóre tylko się nieudolnie starają) na emocjach, których mam nadzieję nie jesteś pozbawiona. Mózg ma tu niewielkie pole do popisu.

|   |   | 
|  22-07-2014, 08:04 | #8 | 
				 |   

Nie jestem (pozbawiona emocji), ale też zdaje mi się, potrafię sobie z nimi całkiem nieźle radzić. No i przede wszystkim nie oceniam "świata" przez pryzmat reklam. To co napisałam w swoim pierwotnym poście, a co zacytowałeś, z zamieszczoną reklamą nie miało akurat nic wspólnego. Czy sam fakt ISTNIENIA tego typu agencji nie mówi sam za siebie?    Last edited by Grin; 22-07-2014 at 08:17. | 
|   |   | 
|  22-07-2014, 11:57 | #9 | 
				 |   

Ja nie bardzo rozumiem, dlaczego na siebie buracie....  Czy jest winą tego uśmiechniętego pana, że może spełnić swoje instynkty /o ich "jakości" nie gadam  /, bo dano mu takie możliwości? Jeśli mieć do kogoś pretensję, to do reżimu, który ten proceder proponuje. Ale w sumie trudno się dziwić, reżim jak to reżim: skądś brać pieniądze musi na życie w komforcie sfer uprzywilejowanych. I tak wchodzi się w politykę. Nic nam nie da denerwowanie się... ja poczekam na petycję Międzynarodowej Organizacji Ekologicznej, która kochając zwierzęta bezinteresownie stanie w szranki z Białorusią w walce o wilki. Ciekawe, ile będę czekać....  ... Mnie zaintrygował w wypowiedziach tych ludzi kontekst do określeń: przygoda, pasja, fascynacja, marzenia, gdy po drugiej stronie mamy: zabijanie, mordowanie, odbieranie życia... "Dziwny jest ten świat"...   | 
|   |   | 
|  22-07-2014, 13:27 | #10 | |
				 |   Quote: 
  Myśliwska brać nie odbiera życia, nie morduje, czy rani; ona kładzie, kłuje, oskrzydla, piórkuje, bieli... A zwierzęta nie krwawią, tylko jak wiadomo... puszczają farbę... Zatem jak widzisz; wszystko jest takie ładne, miłe i z poczuciem humoru.  (Np. pojazd, którym zwozi się... efekty polowania to... karawan) Dla ciekawych: - kłucie oznacza dobicie zwierzyny nożem - oskrzydlenie to postrzelenie ptaka w skrzydło - piórkowanie to dobijanie postrzelonego ptactwa - bielenie to zdejmowanie skóry z ubitej zwierzyny Last edited by Grin; 23-07-2014 at 07:58. | |
|   |   | 
|  22-07-2014, 14:13 | #11 | 
				 |   

A "polano" to ogon wilka o ile mnie pamięć nie myli.

|   |   | 
|  22-07-2014, 14:16 | #12 | 
				 |   

Mnie zastanawia natomiast, co to jest... zwis, bo wg myśliwych to ponoć odróżnia wilka od psa.    | 
|   |   | 
|  22-07-2014, 19:20 | #13 | |
				 |   Quote: 
  .... Nie zdziwiłabym się też, gdyby jeszcze cichcem zjadali surowe serce ofiary... ... Dla mnie, z kolei, wielce interesujące jest mazanie posoką nowicjusza, który pierwszy raz jakiemuś zwierzęciu odebrał życie (*)... pewnie antropologia by na to miała wytłumaczenie... (*) -chciałam napisać "własnoręcznie", ale oni to inny rodzaj bohaterów... bez "obrzyna" ani rusz...  ...Ech, panowie/panie...a potyczka honorowa gdzie? Na pięści stańcie do konfrontacji z wilkiem...choćby i na Białorusi!   Last edited by Puchatek; 22-07-2014 at 19:26. | |
|   |   | 
|  22-07-2014, 21:25 | #14 | |
| VIP Member |   Quote: 
 Żartujesz??? Przecież cała "męskość" i "twardość" polega na chowaniu się za bronią, tudzież na ambonie czy za inną "przeszkodą", przy spotkaniu tete a tete narobiliby w gacie.....takie to "bohatery".... Przy okazji, służbowo spotkałam człowieka (sic!), który gdzieś poza tematem głównym wspomniał o polowaniu. Gdy zobaczył moją dezaprobatę, natychmiast pojechał tekstem, że roślinki też czują, gdy są zrywane i jedzone...no odpadłam pod siłą tego argumentu  Oczekiwałam tych bredni o dbaniu o środowisko leśne i znane od lat bzdety, a tu proszę - od razu w zielsko się wpakował:P | |
|   |   | 
|  22-07-2014, 23:00 | #15 | |||
| Senior Member Join Date: Feb 2010 Location: Warszawa 
				 |   Quote: 
 Quote: 
  ) ?!?!?! toż to ucieknie wilk taki i tyle będzie honoru. z zaskoczenia bestię brać trzeba. Quote: 
 | |||
|   |   | 
|  22-07-2014, 23:35 | #16 | |
				 |   

Zawsze  uważałam, że nadmiar zielska szkodzi... jakby pakował na zmianę z  grzybkami, to z roślinkami nawet by mógł sobie pogadać i powymieniać  poglądy... może by się czegoś nawet nauczył....  Hmmmm.... ja słyszałam kiedyś, że męska twarz umazana krwią to się niekoniecznie atawizm nazywa... Quote: 
 A jak wygląda empatia względem roślin?  Bo ja, na ten przykład, to do surówki z kapusty mawiam często: "dobra sałatka, dobra... dodamy marchewkę, podlejemy śmietany, będzie lepsza..."   | |
|   |   | 
|  23-07-2014, 06:11 | #17 | 
				 |   

Oj tam zaraz buracie... to po prostu kolejna historia z cyklu nie podnoś rękawicy bo jej nie rzuciłem :-) Wiesz, że ja jak komplement chcę powiedzieć, to lepiej żebym się był nie odezwał, a co dopiero jeśli coś normalnie człowiek napisze :-)) 
|   |   | 
|  23-07-2014, 06:24 | #18 | |
				 |   Quote: 
 "Obecność diabła potwierdza bez wątpliwości, że zło jest trwałą częścią świata, której wyrugować całkowicie nigdy się nie da, i że nie należy spodziewać się pojednania uniwersalnego (...) Wiemy aż nadto dobrze, że nie ma takiego osiągnięcia umysłu, takiego dzieła ludzkiego geniuszu, które nie dałoby się obrócić przeciwko człowiekowi i nie mogło być użyte w jakiś sposób jako narzędzie diabła. Wynalazczość nasza nigdy nie będzie tak wielka, byśmy mogli przechytrzyć diabła i przeszkodzić mu w zwracamiu przeciwko nam najszlachetniejszych wyników naszej twórczości. Wątpienia jest jedynym z naturalnych sposobów, jakich możemy użyć przeciwko niemu, może ono osłabić nasze prometejskie zaufanie do siebie i dać nam środki mediacji między niezgodnymi wymaganiami, jakie nam życie narzuca." 
				__________________ Surman suuhun | |
|   |   | 
|  23-07-2014, 08:08 | #19 | |
				 |   Quote: 
     | |
|   |   | 
|  23-07-2014, 09:51 | #20 | 
				 |   

Netah-u... porąbało Cię  o świcie?   Uśmiechnąłeś mi dzień o poranku... Profesorem Leszkiem chcesz mnie załatwić przed pierwszą kawą?  Poczekaj, uzupełnię braki w kofeinie, przypomnę sobie datę swoich urodzin, wtedy odpowiem... Temat zaczyna mnie "kręcić": zabijanie wilków pod płaszczykiem czynów wzniosłych, krzyk roślin i jeszcze Kusy się nam objawia.... to będzie szalenie ciekawa rozmowa /by nie rzec: urocze pitolenie    /. | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |