![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 | ||||||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Czytałem na WD o karze (izolacja w innym pokoju). Kaganiec wydawał się lepszy bo byliśmy razem. Był zakładany bezpośrednio po, więc prawdopodobnie kumała za co. Może dobra jest taka kara ale tylko w pewnym okresie? Według mnie lepsza od izolacji. Dodatkowo chciałem ją nauczyć noszenia kagańca by czasami w miejscach publicznych gdzie jest wymagany normalnie sie z nim zachowywała. Nie było furii. Był smutek i wyciszenie. Smutek który męczył i mi się nie podobał. Quote:
jak czegoś chce.. np. rano jak śpię a ona chce na stronę.. wolę by strona była na zewnątrz więc wstaje ![]() Zaczęła lekko łapać sporadycznie za buty lub nogawki podczas zabawy szczególnie jak gramy w piłkę.. fauluje.. ![]() Quote:
Na bank jestem amatorem w wychowaniu wilczaków bo wychowuję pierwszego w życiu. Dlatego post w tej kategorii. Doskonale wiem że nie dostanę na WD złotego środka w odpowiedzi na moje posty albo równania z kilkoma niewiadomymi pod które podstawię tylko nasze dane pod zmienne i będę miał super pieska. Quote:
Zauważyłem, że mało komu chce się pisać. Rozumiem. Też wolę spędzić czas z rodziną i psem gdzieś tam.. niż samemu przed kompem.. ale na pewno nie zaszkodzi tu być. Zanik aktywności TU to wina właśnie FB. Różnica jest taka że TUTAJ piszą nieliczni - prawie "wybrani" i na konkretny temat. Wszystko jest podzielone na kategorie - Jest porządek. Quote:
Wrzucę od czasu do czasu zdjęcie suni.. i to wszystko. Wydaję mi się że miło jest zobaczyć swojego psiaka jak rośnie (mam na myśli Panią hodowczynię) ![]() Wolę mały paluszek pomocnej dłoni TU niż las rąk na FB! Ogólnie tego portalu (FB) unikałem.. rodzina wymęczyła.. jestem.. coś tam wrzucę sporadycznie.. Mam kilku znajomych którzy mają po prawie tysiąc znajomych.. Wystarczy że kilka takich osób machnie lajka pod moimi wypocinami... i kilka tysięcy osób widzi to na swojej tablicy podczas wielkiego otwarcia na tronie w WC.. FB używałem do kontaktu z osobami które znam, rodziną która jest daleko.. To chyba kwestia charakteru.. Pod koniec maja idziemy na szkolenie bo dla psiaka będzie to duża frajda i oboje się czegoś nauczymy. Na pewno nie zaszkodzi.. Zrobię wszystko by syn za rok jeździł na Wiłce jak na koniu a ona pilnowała go jak kości wołowej obecnie.. no może nie kości.. kość ostro gryzie ![]() Nie wiem kiedy znowu znajdę czas by coś więcej napisać.. Dziękuje tym którym się chciało! |
||||||
![]() |
![]() |
Tags |
gryzienie, podgryzanie, szczeniak |
|
|