![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Distinguished Member
|
![]()
Co o gwizdach myślicie? Ktoś stosuje? Mam na myśli przywołania.
Hej, Agnieszka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Na gwizdek warunkujesz psa jak na kazda inna rzecz. Chyba dobre dla psow bardzo oddalajacych sie, gdy czlowiek nie zamierza sobie zdzierac gardla
![]() ALe rzetelne uwarunkowanie zabiera tyle samo pracy co wszystko inne, po prostu uczysz psa od poczatku co oznacza gwizd i co sie potem dzieje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Distinguished Member
|
![]()
Że rzetelna praca-to wiem
![]() Interesuje mnie, czy ktoś od CzW gwizdka używa, bo jak na razie spotkałam się z niewieloma osobami......., albo po prostu nie jestem w temacie, jak ostatnio prawie ciągle ![]() Gaga dzięki za odzew ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Distinguished Member
|
![]()
To ja przy okazji spytam, czy są jakieś specjalne gwizdki do przywoływania piesków gorzej słyszących? Nie jest to specjalnie pilne, ale Szara wyraźnie słabo słyszy, gdy akurat nie nakieruje uszu na "nadawcę", a podejrzewam, że z czasem nie będzie lepiej, tylko gorzej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Te gwizdki n aogol sa wysokotonowe, wiec teoretycznie powinny byc lepiej slyszalne przez psa. Imprezka jest niedroga wiec zawsze mozesz sprobowac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
ponad 10 lat temu gwizdkiem przywoływałem mojego springer spaniela jak sie zapodział w lesie, działało idealnie i nie uczył się zbyt długo, ale żadnych innych komend gwizdkiem już nie obsługiwaliśmy,
dodam, że po lesie wędrowaliśmy turystycznie, a nie w celach łowieckich choć kilka razy to psa chciał zastrzelić nadgorliwy mysliwy |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ja myśle że gwizdki są ok. Moja sunia lepiej na nie reagowała, niż na wołanie, bo nie czuła w nich moich emocji (że jestem już na nią zła bo mnie nie słucha :P ) no i po drugie ten dzwiek jest zawsze ten sam a głos różnie modulujesz. Tak samo jak z klikerami. Wydaje mi się że pies szybciej to kojarzy. A nauczyć go trzeba tak samo jak wszystko inne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|