![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Dotychczas sądziłam, że mój świrek może się czasem komuś przydać, ale po dyskusji z Predatorem zmieniłam zdanie. ![]() ![]() W tej sytuacji tym, którzy nie mogą się powstrzymać, albo nie znają innego sposobu zwracanie się do ludzi - życzę miłego i przyjemnego bluzgania i wesołego opluwania się! ![]() ![]() Last edited by Rona; 07-07-2012 at 16:09. Reason: wyjasnienie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Ale (nie wiem, czy się nie mylę) ten czas mamy już chyba za sobą, przynajmniej co do drugiej przytoczonej sytuacji. Wydaje mi się, że w tej chwili, żeby "nowy" spotkał się z tak negatywną reakcją musi naprawdę "nagrabić" sobie dużo więcej, niż tylko "zgrzeszyć" przydomkiem. Zresztą obecna potyczka jest tego najlepszym przykładem; zauważ, że tutaj "wymieniają poglądy" sami "swoi", albo raczej "Twoi" ![]() ![]() ![]() ![]() Tak btw; to w te "płacze" nowych właścicieli wilczaków odnośnie obaw przed pisaniem na WD jakoś nie wierzę. Wszyscy kiedyś byliśmy "nowi" i jak sądzę większość z nas została tu przyjęta normalnie i po ludzku. No chyba, że ktoś ma aż tak nadszarpnięte ego, iż boi się, że bron Boże przeczyta, że niekoniecznie wszystko co robi, jest najlepszym z możliwych rozwiązań. Ale o to chyba chodzi, żeby szukać rozwiązań lepszych, jeśli to możliwe? Podsumowując; wydaje mi się, że "nowi" bez obawy mogą pisać na forum i pytać. Bo to nie jest prawda, jakoby prawidłowością tego forum jest to, że dla zasady się po nich "jedzie". To kolejna bujda na resorach, jaką było kiedyś to, że zPeronówki z definicji jadą po ludziach mających psy z innych hodowli... I nie zgodzę się z tym, żeby jakość totalnie miała stracić na znaczeniu wobec ilości... Jeżeli jednak tak by miało być, to muszę zacytować Ronę: Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
A ja nawet dodam , że z tego co mi wiadomo to "starzy" czują się osaczeni i coraz częściej zastanawiają się nad tym czy się tutaj udzielać.Na czym stracą w dłuższej perspektywie "nowi"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Moge tylko podpisac sie : LIKE IT
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
VIP Member
|
![]()
Ja się zgadzam, większość z nas ma świry, szmergle czy inne zajoby. Ma też DOROSŁE psy, z którymi już sobie (ta większość) poradziła i to całkiem dobrze. I niejednokrotnie dzieliła się własnym doświadczeniem, całkiem owocnie! I dziwię się drogim paniom i sobie również, że dajemy się jeszcze wpuszczać w takie trollowo-testorenowe rozgrywki. Tyle podobnych doświadczeń, a my na co liczymy? Że coś zmienimy?
![]() ![]() Może to upał ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
"nie jarzysz", bo patrzysz na moja wypowiedz przez pryzmat Predatora, a ja na serio mowie ogolnie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie, ze ja jestem za DYSKUSJA, ale czesto "dla zasady" stosuje sie nadinterpretacje... ![]() A jesli chodzi o predatora - problemem nie jest pies, ale to, ze niespodziewanie zmienily sie warunki i pies trafi na gleboko wode jesli chodzi o zostawanie. Chodzi o znalezienie srodkow, ktore mu to maksymalnie ulatwia (ewentualnie o wykluczenie wspomagaczy). Padlo kilka propozycji - wypowiedziala sie wilczakowa wetka, hodowca psa, czyli ja ![]() NIE, Predaotr nie wymieka, wiedzial, ze tak moze byc, ale interesuja go sposoby innych wlascicieli na radzenie sobie z tym problemem... Oznacz to, ze nie jest leniem, ktory myslal, ze kupuje kwiatka, ale czlowiekiem, ktory woli wysluchac kilka propozycji zanim cos zadecyduje...
Last edited by z Peronówki; 07-07-2012 at 18:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Distinguished Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() Choć muszę przyznać, że ostatnio, gdy przeczytałam na ang forum jak pewien "nowy" Australijczyk, czekający na swego pierwszego szczeniaka wilczaka -mieszańca pouczał Sonę Bognarovą (sic!) i zarzucał jej ignorancję, miałam podobne odczucia jak Magda... że nadszedł już czas na adieu ![]() Last edited by Rona; 07-07-2012 at 18:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Rzeczony wolał wypisać kilkadziesiąt inwektyw, wycieczek osobistych, laurek na cześć własnego ego, pewności siebie itp. zamiast napisać te dwa, klarowne i rzucające sensowne światło na sytuację, zdania? ![]() Dla mnie zagadka..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Predator zadal krotkie pytanie. Wydaje mi sie, ze brak @backgroundu" nie oznacza od razu, ze komus trzeba przypisywac wszystkie najgorsze pobudki.... ![]() (ok, juz mnie nie ma)
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
Ale Przemek NIGDY nie zszedł poniżej pewnego poziomu
![]() Przedstawienie problemu za zasadnicze znaczenie. Poza tym to nie ten przypadek (odwołuję się do ilości wypisanych słów) ![]() To już luźne dywagacje, bo po dublecie-ciężko się będzie dać naciąć kolejny raz (choć podobno do 3 razy sztuka) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() ![]() ps. dla tych którym nie chce się sprawdzać - KAŻDY mój post poprzedzający wyżej pokazaną wycieczkę osobistą Gagi w moim kierunku był grzeczny... I naprawdę Rona, Gin, Galicja i inni - nie uważam Was za wrogów(przecież nawet się nie znamy) ale nie każcie mi czekać biernie jak ktoś na mnie pluje... Podsumowując - 3 zasada dynamiki Newtona ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
Never Surrender ![]() Last edited by Predator; 07-07-2012 at 19:49. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
ciesze sie, ze mam juz 46 lat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Head like a hole
|
![]()
Akcja nie może równać się reakcji ponieważ maja przeciwne zwroty, Einsteinie...
Akcja wywołuje reakcję ale to nie to samo, ty mój ogarnięty na wszystkich frontach misiu...
![]() |
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
Jednak coś wiesz Secki
![]() ps. mam nadzieję, ze następnym razem zrozumiesz przenośnię no chyba, że zamienimy WD na forum fizyczne i każdy w takich przypadkach będzie tłumaczył każdy niuans Einsteinie ![]() Pozdrawiam i naprawdę nie spinaj się bo nie masz powodu ![]() ps. zobaczcie i właśnie o takie zachowanie mi chodzi... Secki wolał mówiąc wprost dopierdzielić się do mnie niż napisać "no cóż Predator w istocie tak było z Gagą..." ![]()
Never Surrender ![]() Last edited by Predator; 07-07-2012 at 20:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Galicyjski Wilk
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Nie wierzę...(że tyle masz, a nie że się z tego cieszysz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Head like a hole
|
![]()
Szczekasz tak słodko, że byłbym gotów zapłacić za możliwość ułożenia ciebie
ale na 99% uprzedzi mnie twoj pies bo zamiast się nim zająć wolisz wymachiwać na forum swoim pisiorkiem.... Pozdrawiam serdecznie, OVO
![]() |
![]() |
#38 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ps. Secki nie mierz wszystkich swoją miarą - może Ty faktycznie masz pisiorka - nie wiem i nie bardzo mnie to obchodzi bo co najwyżej Twoja Pani będzie się koleżankom żalić ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Distinguished Member
|
![]()
W takim razie ja cieszę się jeszcze bardziej z tego ile mam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |