![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Cieszę się, że w końcu udało mi się rozszyfrować większość skrótów, oznaczających egzaminy zdane przez psa,( a to oczywiście za sprawą podstrony na Jantarowej Watasze).
![]() Ale! Mam jeszcze pytania o kilka z nich. Czy na wolfdogu jest jakiś wykaz tych wszystkich skrótów i krótki opis wymagań egzaminacyjnych? Nie wiem co oznaczają: ZVP1; ZPU1 i czy ta jedynka to oznaczenie stopnia trudności czy np. wynik, poziom danego psa? Czy np. do: VZ - egzaminu ratowniczego można podchozić z psami innych ras? Czy każdy właściciel może podejść do takiego egzaminu? Kto organizuje takie egzaminy? Gdzie o nich można poczytać? Czy często się odbywają? Czy coś takiego jest organizowane w Polsce? Czy psiak biegnący przy rowerze biegnie luzem czy jest przywiązany do roweru, jeśli tak to czy jest w szelkach? Tyle pytań chyba wystarczy jak na pierwszy post ![]() ------------------------ Pozdrowienia dla właścicieli i miłośników csv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
To co jest na jantarowej to tylko moje notatki z egzaminow, a nie scisly regulamin, zeby ludzi mieli pojecie
na wolfdogu jest WSZYSTKO ![]() ![]() jesli bardzo chcesz to mam spisane cwiczenia ZPU1 to moge wrzucic na forum numerki to kolejne stopnie trudnosci, cos jak IPO1 , IPO2 podobno ZPU2 jest porownywalne z IPO1 ! Amber ZPU1 oblal bo nie umie pilnowania przedmiotu ani sladu, a to jest tam najwyzej punktowane co do VZ to sa to egzaminy ratownicze wiec moga startowac wszystkie psy i kazdy czlowiek ktory da rade liste egzaminow znajdziesz na wolfdogu tam gdzie spotkania i wystawy, na pierwszej stronie, z tego co wiem to Czechy i Slowacja, ale nie jestem pewna pies musi byc na smyczy, alle moga to byc szelki, moze byc na stale do roweru ![]() mysle ze to wystarczy jak na pierwsza odpowiedz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
dzięki, znalazłam:
http://www.wolfdog.org/php/modules.p...icles&secid=10 trochę tego jest, podszkolę się w czeskim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
To odnawianie dotyczy jednak ratownikow. Zwyczajny zjadacz chleba robi co chce. Sedziow od VZ zamawiamy w zasadzie co roku na oboz w Lazne Belohrad (to czy bedzie zalezy od grupy chetnych). W przyszlym roku zobaczymy i moze zamiast samego VZ sprobujemy jeszcze zebrac grupe na inne egzaminy ratownicze (ktore w zasadzie polegaja na podstawowym posluszenstwie + bardzo zaawansowanym tropieniu) Quote:
Quote:
Quote:
Czy psiak biegnący przy rowerze biegnie luzem czy jest przywiązany do roweru, jeśli tak to czy jest w szelkach? [/quote] Pies nie moze sie oddalic od roweru, ale nie ma znaczenia jest czy bedzie na smyczy, czy bez. Tak samo jak rodzaj obrozy (oczywiscie zaciskowa odpada).
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Moi mili, moi kochani ..... Polacy ! Jak widzę te skróty, które podał Przemek, to z jednej strony czuję się jak członek mafii
![]() ![]() Wiem, wiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Distinguished Member
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Nigdzie indziej nie mozna ich znalezc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
SUPER!!!!
![]() dzieki |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
love and terror
|
![]() Quote:
z A1 do A2 trzeba miec 3 przebiegi, max 5 punkotw karnych, od dwoch roznych sedziow (z Trejsi brakuje mi wlasnie jednego wpisu) Jesli chodzi o to, zeby przejsc do A3, to juz wyczyn troche 3 starty bezblednie, od 3 roznych sedziow i w dodatku trzeba stanac na pudle (obojetnie na ktorym miejscu) to w ramach wyjasnienia :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|