![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Jak wiecie jestesmy wlasnie na obozie SZKOLENIOWYM - czlowiek przyjechal tu pocwiczyc, ale okazalo sie, ze niektorym to amory w glowie, a nie prawdziwa ciezka praca...
![]() Jeden z tutejszych hodowcow zobaczyl Amberka na placu szkoleniowym (zadecydowala oczywiscie praca na rekawie i chec do szkolenia, bo hodowca ten zwraca uwage wylacznie na uzytkowosc i nie maja dla niego znaczenia tytuly wystawowe) i postanowil wyswatac mu swoja suczke. Tak wiec jak wszystko dobrze to Amber zostanie ojcem szczeniakow po Irze z Litavske kotliny, ktora obecnie jest najlepiej wyszkolona suka tej rasy. Ela juz teraz odklada na alimenty.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Gratulacje!
Czyli beda piekne i utalentowane szczeniaki. Ps. Znalazly sie tam jakies "wielkoludy boltonowate" ?
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Hej zakochani witaja po powrocie
![]() wrazen mam tyle, ze nie wiem od czego zaczac ![]() Amberek tez ma dosc, az sie pochorowal z przepracowania ![]() No ale napracowal sie niezle 1 krycie 1 bieg 3 zdane egzaminy Mozna sie wykonczyc ![]() O swoich wrazeniach niedlugo opisze na wolfdogu i na jantarowej, a na razie o kryciu Zaczelo sie od szeptania po katach Margo,Lucki i Vaclava. Potem byly dziwne pytania o rozne sprawy dotyczace Amberka. Byly tez rozne badania: fizyczne i testy odwagi(obrona) Na koniec nocny wypad na pole i ... juz pierwsze krycie dokonalo sie ![]() Amber chyba nawet nie zauwazyl co sie stalo ![]() Przy nastepnych razach musialam zadbac o odrobine romantyzmu ![]() Tak serio, to dla Amberka idealny "zwiazek" Jego pierwsze krycie a suczka jest doswiadczona i spokojna! Lepszej partii niz suczka z IPO2 by nie znalazl !!! mam nadzieje ze szczeniaczki odziedzicza po obu rodzicach chec i latwosc szkolenia. Amber jest brazowy a Ira ciemno szara, z piekna maska! Amber jest "drobnokoscisty"a Ira mocniejsza Po prostu swietna partia ![]() Mam nadzieje ze krycie sie powiedzie i faktycznie bede babcia ![]() jesli chcecie jakies blizsze informacje to chetnie udziele na priva albo na jantarowej (dostalam upowaznienie od p. Vaclava razem z zaproszeniem na "chrzciny" w polowie listopada ![]() We wrzesniu w Peronowce juz cos bedzie pewnie wiadomo wiec bedziemy zapijac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
No no w takim wieku i już babcią, no ale Amberek zapracował na te przyjemności
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ale jest jeden miot, gdzie szczeniaki beda w podobnym typie (podobne rodowody, wiec i eksterierowa powinny byc podobne, ale reki nie dam sobie uciac... ![]() Maluchy maja juz chyba kolo 4 tygodni. Tutaj jest info o ich rodzicach: http://www.wolfdog.org/ces/litters/238.html
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ciekawe czy mozna jakos przewidziec "kolory" szczeniakow?
W Amberka miocie byl rozstrzal dosc duzy, ale nie wiem jaki jest Milo... Czy wezma kolor bardziej brazowy po Amberku czy szary po Irze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Kurcze, czyli nadal nic nie wiadomo...
a czy widac po szczeniaku jak sie urodzi jaki bedzie kolor mniej wiecej? no Amber byl faktycznie najciemniejszy z miotu, to sama widzialam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Witam
Czy Beliar jest ciemniejszy od Amberka, czy tylko na zdjęciach tak wychodzi? Jako szczenię na zdjęciach nie widać aby odbiegał kolorystycznie. Aga |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Beliar nigdy kolo Amberka nie stal, ale podobno wszystkie B sa szare
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Sluchaj no Ciotka Elca! A cos Ty taka niecierpliwa?
![]() Poczekaj jeszcze chwilke to sama sobie zobaczysz...i ciesz sie ze suk nie chodzi w ciazy jak czlowiek - 9 miesiecy :P Beda piekne jeden w drugiego bo beda po Amberku. Kropka! Gaga |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
i jeszcze ....jesyem co prawda poteznie wytresowana przez Margo w temacie patrzenia na wilczaki pod katem zdjec i wieku ale tu licze na geny Ambera - Ira mnie tak nei zachwyca wizualnie
![]() Gaga |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Hej Gaga , to Amber jest do podziwiania (jak to facet do niczego innego sie nie nadaje
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
W tym wieku to mie ztrakcyjnosc zblednie zdecydowanie bardziej niz Irze
![]() Ale ekscesow na rekawie nie planuje - chocby ze wzgledu na osteoporoze :P pozdrawiam Gaga |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Bylam i widzialam Ire. Milo powiekszonego brzuszka nadal ma iskry w oczach, gdy widzi rekaw. Az mi jej zal, ze z powodu szczeniat bedzie miala zakazana obrone.
![]() Na zawodach byla druga - suka byla super, bledy zrobil wlasciciel ![]() ![]() Vaclav mowi, ze juz nigdy nie bedzie kryl "Polakiem", bo nadal slabo mu sie robi, gdy sobie przypomni jak ganialas go przez godzine po polu, aby ustawil Ire i Amberka do zdjec... ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Faktycznie z tymi fotkami to niezle mu dalam w kosc
![]() no ale jesli takie jest zainteresowanie, to warto bylo ![]() postaram sie zrobic lepsze wrazenie na "chrzcinach" w listopadzie, ale obawiam sie ze bez zdjec Ambrka ze szczeniakami nie wyjade ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
cierpliwosci ! Margo jedzie na zebranie Klubu do Czech i jak wroci wszystko wyjasni, o Amberku i o swoich planach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
to mialo byc oczywiscie w innym temacie, ale jestem jakas rozkojarzona...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
love and terror
|
![]()
cze Ynk
![]() To co tez bierzesz po Amberku szczeniaka? |
![]() |
![]() |