![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Hej! Coś mnie tknęło na temat tego jak nie powinno się wystawać.
Często podczas wystawy jesteśmy niemal pewni, że wystawiamy super, gdy nagle okazuje się, że wcale tak nie jest. Jeżeli chcecie dołączyć się w tym temacie, to wymagam tu wyłącznie krytycznej oceny własnego psa, a nie innego. Dzięki btd, że zgodziłeś się na wykadrowanie fotek w celach "naukowych" ![]() ![]() Chwilę temu pies niemal przylgnął do nogi, co zrobiła "mądra" pani - poprawiła przednie łapy, nie zwracając uwagi na ułożenie łap z tyłu - tylne łapy mają stać jak we wzorcu - czyli "Tylnie nogi stoją równoległe do siebie" ![]() Jak ten pies jest postawiony? Zero pokazania górnej lini, zero prawidłowej dolnej i jak wtedy wygląda klatka? ![]() Jak widać wystawca znowu nic z psem nie robi, pies zgarbiony w związku z czym górna lina wygięta jakby w łuk. Totalne zero pokazania sylwetki. ![]() Zgarbiony wilczak, to brzydki wilczak. Myślę, że to ciekawy temacik, bo czasem wydaje się, że jest dobrze, a jednak jest j.w. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Potem byly glownie fotki ("po" fakcie) i wskazowki innych wilczakowcow podczas wystawiania. Wystarczylo zerknac poza ring aby zobaczyc znajomych wskazujacych np. na nogi lub grzbiet... Bo stajac w ringu "nie widzi" sie dobrze psa... Taka pomoc byla niesamowicie pomocna... No ale to byly inne czasy... ![]() ![]()
Last edited by z Peronówki; 31-03-2010 at 17:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
A tam nie wróci !!!!!!!!!!!!!!!
![]() Mnie jeszcze rok temu w Słowacji na wystawie , Słowacy wołali popraw nogi popraw nogi ![]() Wiec nie jest tak źle z tą pomocą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
No tak, doświadczenia pomocy i wsparcia ja też mam ze Słowacji
![]() A chciałoby się i tutaj coś takiego zobaczyć... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Sa wystawy takie ja Drzonkow, gdzie czlowiek dobiegal do rogu ringu i napotykal wzrok tak przysycona jadem, zawiscia i nienawiscia, ze nawet Elisiunio psychicznie nie wytrzymal... ![]() Ale jest masa wystaw, gdzie czlowiek jezdzi z przyjemnoscia, bo wie, ze spotka prawdziwych psiarzy i gdzie zawsze bedzie szansa na mily spacer, rozmowe i wyluzowanie sie... ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Chyba źle odbierasz niektóre spojrzenia, przecież to oczy, które mają w sobie tyle uwielbienia dla rasy ![]() ![]() A wracając do rzeczywistości.... Da się zrobić fajną atmosferkę, choćby klaskaniem itd., a dobre rady lub pokazywanie czy pies stanął dobrze czy nie - też się da wprowadzić - tu prym wiedzie Aneta ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|