Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wilki i wolfdogi

Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano...

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2004, 19:15   #1
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Default Czy mozna...

....wilka trzymac w domu Takie bylo pytanie na forum wilkow
Canis lupus husky (?)-z tego co przeczytalam to chcialabys miec wilka (no i inne dzikie psy) i popierasz to cytuje "wydaje mi się że jeśli tylko masz duży dom z ogrodem to mozesz kupic wilka"
Naprawde tak uwazasz? Aha i jeszcze do tego cytatu-"Twoi rodizce boją się ze takie "zwierzątko domowe' jest niebezpieczne-podaj im przyklad kilku ras:
-czechosłowacki wilczak-krzyzówka ONa z wilkeim karpackim, duży pies, ma wiele wilczych zachowań, a jednak moza go trzyamc w domu
-Wilczak Saarloosa-krzyzowka ONa z wilkeim rosyjskim-podobnie jak poprzedni, a nawet jest lagodniejszy choć wiekszy
-Amerykanski owczarek z tundry-ON+wilk alaskanski. Niewiele o nim wiem, ale ta rasę też się hoduje
-dingo i pariasy-dzikie psy, a jednak niektóryz trzymają je wdomu
-husky-wielu skarży sie na teog neiposlusznego psa, ktory tez ma duzo zachowan dizkich i wilczych...
" Aha i jesli uwazasz ze wilk a jego mieszanka to jest to samo (nie ma roznicy) to chyba jest cos nie tak Sorry Takie moje zdanie Nie moglam tego nie powiedziec
P.S Pytania nie zdala Canis ale jakas inna kolezanka z ksiegi gosci (zeby nie bylo)

Posting Rules