Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Thread Tools Display Modes
Old 22-12-2010, 18:02   #1
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Default Sprostowanie

W zwiazku z tym, ze na FB pojawiła się informacja, jakoby moj pies Bies Welkoscyrz nie jest psem hodowlanym, spieszę sprostować:
Bies Welkoscyrz JESZCZE nie jest psem hodowlanym. Jedno słowo, a robi różnicę.

Bies Welkoscyrz JESZCZE nie jest psem hodowlanym z jednego prostego powodu - ma dopiero 10 miesięcy i brak mu odpowiednich uprawnień. Na tym etapie jego życia tylko jedna rzecz mogłaby uprawniać do stwierdzenia, że NIE JEST (i nigdy nie będzie) psem hodowlanym - a mianowicie wnętrostwo. Mam okazję codziennie podziwiać włochate pompony mojego psiura, i stwierdzenie, że jest on wnętrem, jest kłamliwe.

Rozumiem, że tylko obecność i czynny udział w wystawach może przekonać Pewną Osobę, że mój pies ma nabiał na swoim miejscu, co więcej, że nie jest to nabiał "wędrujący". Nie będzie to jednak wystarczający powód, bym biegała na każdą wystawę, skoro nie mam na to ochoty.
Nie wiem, co ma na celu robienie mojemu psu takiego "czarnego PR-u", być może publiczne zdyskredytowanie Biesa podbudowuje ego Pewnej Osoby… Jest to przykre, smutne i żałosne.

I chyba chore, ponieważ Pewna Osoba o sobie samym pisze w profilu:

"Jestem małym człowieczkiem stąpającym po boskim ogrodzie.
Kocham ludzi, zwierzęta, przyrodę, właściwie wszystko.
Jestem ciepły, otwarty i wrażliwy, choć czasem staję się nieludzkim betonem."

Bardzo proszę Pewną Osobę, żeby sobie nie "wycierała gęby" moim psem, przynajmniej nie tak otwarcie i publicznie. Rozpowszechnianie kłamliwych informacji na cudzy temat kłóci się przecież z własnym wyobrażeniem "ciepłego, otwartego i wrażliwego, człowieka, kochającego ludzi, zwierzęta i przyrodę".

I mimo tego, iż mam do Pewnej Osoby żal o powyższe, życzę Pewnej Osobie Spokojnych i Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia.
anula jest offline   Reply With Quote

Posting Rules