![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]()
Hej wszystkim !
Znajoma, Justyna Wydra, trafiła kilka dni temu na niezwykłego psiaka, który potrzebował pomocy. Początkowo każdy po pierwszym zdjęciu, choćby przez moment nabierał się, że to jakiś wilczek, półwilczek itp. ![]() ![]() Żeby się już nie zagłębiać w detale, Wilk - bo tak dostał na imię, a jakże ![]() Dla tych, co nie są zarejestrowani przekopiuję najważniejsze: Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
A możesz podać jakiś namiar tutaj, albo na PW, bo ja nie mam FB a link bez konta nie działa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Manu, ja tez nie mam konta na FB. Podaj może jakiegoś maila, do osoby, która zaopiekowała się psem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
jak na moje oko - to malamut o wilczym umaszczeniu - zdjęcie jest tylko buzi - jak wczoraj patrzyłam i są na tej buzi bardzo malamucie oczka i uszka i ta charakterystyczna czuprynka - mam w domu oba przypadki i wilczaka i malamuta i jak dla mnie to malamut tylko z brązowym co czyni go bardziej wilczym - nie zapominajmy , że malamut jest wolfdogiem - psem latami mieszanym z wilkiem (amerykańskim), albo wilkiem mieszanym z psem ...
może ze względu na nieco długawy nos i kolor to malamut zmieszany z czymś - nie będę zgadywać :-) a namiar na ogłoszeniodawczynię http://www.takuna.eu chciałam wkleić zdjęcie to z malamucim nosem ale zostało usunięte z FB razem z moim komentarzem :-/ jest tylko to ![]() Last edited by spadzista; 20-10-2011 at 12:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Dopiero teraz siadłam przy swoim komputerze ponownie :-( W pracy nie mogę korzystać z serwisu FB, a z komórki nie da się pewnych rzeczy zrobić.
Powiedzcie, czy dla niezarejestrowanych na FB poniższe zdjęcia są widoczne ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Dopiero teraz siadłam przy swoim komputerze ponownie :-( W pracy nie mogę korzystać z serwisu FB, a z komórki nie da się pewnych rzeczy zrobić.
Powiedzcie, czy dla niezarejestrowanych na FB poniższe zdjęcia są widoczne ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
to teraz to zupełnie co innego- widać też te jasne oczka :-) śliczne zwierze
- ale jak dla mnie nadal malamutoidalne :-) Last edited by spadzista; 20-10-2011 at 18:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Psa na żywo widziało kilka osób doskonale znających się na malamutach i nie robi on na nich takiego wrażenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Tzn tak: ja nie widze w nim wilczaka - troche podobna budowa, ale inna glowa i maska. Gdyby nie to, ze jestesmy w Polsce to powiedzialabym, ze ma cos w sobie z wilka amerykanskiego, ale wyklucza to brak tych wilkow u nas. No i wzrost psa. Moze byc to pies w stylu "wolfdoga" - malamut (husky) skrzyzowany z inna rasa. A jego wyglad mogl zmienic "na wilczy" dwarfizm, ktory wystepuje zarowno u ONkow, jak i u malamutow oraz husky. Wyczytalam, ze karlowate malamuty sa czasem bardzo podobne do "normalnych" - rozni je czasem tylko wielkosc...
![]() |
![]() |
|
|