![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
ngi dhla
|
![]()
Czy komuś udało się wypracować żeby wilczak nie zjadł nic z ziemi? Wiem, że da się to zrobić z innymi rasami, ale nie wiem, czy z wilczakiem. Jeśli jesteśmy w pobliżu możemy zadziałać komendą puść lub w ostateczności wyrwać mu to z gardła. Ale jeśli nas nie ma, a ktoś np. wrzuci coś do kojca, lub przerzuci przez ogrodzenie?
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Nie tak dawno pytałam o to samo. Odpowiedź brzmiała: NIE DA SIĘ.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Forest Hood
|
![]() Quote:
Nie da się. Próbowaliśmy różnymi sposobami, ale efekt była zawsze ten sam. Na nic zda się zabieranie "zdobyczy" z pyska, bo i tak jak nas nie będzie w pobliżu, bury zrobi tak jak będzie chciał - czyli zje to co ma w zasięgu pyska. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
a ja próbuję raz w tygodniu na ogrodzie podrzucaniepadliny,kurczaka ,wysmienitej wołowiny,kiełbachy ,łapek od kurczaka ....
jesteśmy na etapie iz szczeka/ujada skowycze........ z mej strony reakcja natychmiastowa ......... fe zostaw i padlinę do worka i niby wyrzucam do kosza .póxniej szybko do lodówki ( tutaj muszę pomysleć ale niech kojarzy na razie lodówę ) lub myk super miesko z kieszeni do pyska. i tak od miesiaca jak nie dłuzej. ![]() zobaczymy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Hehe ja bym nie mogla podrzucac bo nie dosc ze Uro by nie wzial bo on nie predki do zarcia, a druga sprawa ze trzy inne geby by go wyprzedzily, a ich nie przekonasz ze zarcie zle. No chyba ze ktos obcy sie czai kolo domu, wtedy dra pycha i czekaja az delikwent wejdzie by go....zjesc, wtedy to nawet najlepszy kawal miecha ich nie wybije z rytmu strozowania.
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
ale z gara bierze i w garażu jak wyczuje podkrada z półki...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
ilez ja bym dala zeby moj paskud byl tak zarty
![]()
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
a może ....... mam wieczna wojne jak przygotowuję i skowyt ....
czasami miele złowione ryby jak leci tak całe razem z mięchem i jabłkami lub burakami......... jakby mógł wskoczył by do maszynki... ![]() taka akcja jest z dwa razy w miesiącu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Forest Hood
|
![]() Quote:
Mina kiedy zobaczy coś do jedzenia jest nie do opisania ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
ale ja juz niechcę aby za żarcie robił
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
proponuje zainwestowac w kosz na jakis zatrzask, my mamy z OBI albo Castoramy taki mocny plastikowy, sredniej wielkosci kosz, on jest na taki metalowy zatrzask czy jakos tak, w kazdym razie gdy Urcio za szczeniaka interesowal sie zawartoscia koszy to mogl go przewrocic, przetargac przez kilka metrow a kosz byl wciaz zamkniety.
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Tak mi się przypomniało, z pola bitwy wilczak vs. kosz:
![]() Liczyłam na psią inteligencję, ale się zawiodłam - powtórka była kilka miesięcy później ![]() (dodam, że było ciepło, a pies w tym spędził jakiś dłuższy czas-wnioskuję po pragnieniu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
jednak dalej bedę "męczył" ,iż wszystko ma być normalnie bez dodatkowych zamków zatrzasków skoblów ....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To se ne da!!!!!! "Porzućcie wszelką nadzieję Wy, którzy tu wchodzicie..." Masz wilczaka, a on nie jest.......hmmmmmmm.... jak by to "ująć"?..... normalny. A na pewno nie młodziak! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko prewencja, prewencja, prewencja, oczy dookoła głowy i myślenie "krok przed" psem.... ale i tak Cię przechytrzy... ![]() ![]() /pogadaj ze "starymi" Opiekunami -to dopiero "morskie opowieści"...../ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|