Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2006, 01:23   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki
Default Historia dluga jak w serialu brazylijskim - powitanie Eresh z Peronówki

....cala historia zaczela sie juz kilka miesiecy temu.... ile bylo zwrotow akcji, smutnych zakonczen, niespelnionych oczekiwan...to juz tylko wlascicielka Eresh wie....
Biorac wiec pod uwage cala historie to Eresh bylo chyba po prostu przeznaczone, ze trafi wlasnie do Bozeny...

Jaka jest Mala? Imie ma po mezopotanskiej bogini i dokladnie taka jest - wie ile jest warta i na co ja stac.... Niczego sie nie boi i przed niczym sie nie cofa - zawsze jest tam, gdzie cos sie dzieje. A jak sie nic nie dzieje to zaczyna sie dziac....wlasnie dzieki Eresh......

Nie interesuje sie innymi szczeniakami - przyjazni sie jedynie z Wielkimi psami....

...doskonale wie, ze miejsce innych psow jest na podlodze, ale nie JEJ! Dla niej sa kanapy....

...sypia wylacznie na puchowych poduszkach...

...i juz teraz wie, ze mezczyzni beda lezec u jej stop...

..... tak wiec biada Maxowi, bo to jego nowa dziewczyna....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 09:20   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

No doczekalismy sie!!! Wczoraj tuu zagladalam czy bedzie powitanie ale..nie zdzierzylam i poszlam spac...ale dzsiaj rano ...nareszcie

Bozenko! Gratulujemy, witamy w nowej bajce
Zyczymy aby te puchowe poduszki Eresh pozostaly jak nadluzej cale a Max jak najszybciej uznal, ze ma powiekszona rodzine. mam nadzieje ze bedziesz nam tu pisac czasem co sie u Was dzieje...
No i do zobaczenia na jakiejs wystawie
pozdrawiam
Gaga i Chey

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 12:12   #3
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Witamy rowniez i my. Pozdrawiamy BAAAARDZO serdecznie i zyczymy kaluz w wyznaczonych do tego miejscach, kupek pachnacych bzem i sladow zabkow wylacznie na psich zabawkach (no i moze uszach Maxa ).
Joanna, Andrzej i Dewi (tez, jakby nie patrzec - z imieniem po bogini)
Old 03-02-2006, 12:32   #4
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

tez serdcznie pozdrawiami.
Daiva i Harmonia (nie po bogini ale i tak z idea w imieniu )
Old 03-02-2006, 14:49   #5
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Marzena z psami i rodzicami rowniez witaja
Old 03-02-2006, 18:36   #6
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek
Default Powitanie Eresh - historia dluga jak w serialu brazylijskim

Dzięki za powitanie i my witamy serdecznie wszystkich w naszym powiększonym składzie. Teraz jest nas dużo: 3 psy:
2 wilczaki - Max i Eresh, 1 Mix - Rauko, 3 koty Gruba, Czarny i Rudy, 3 ludzi: Mariusz, Ja i Konrad i 1 koń. Jak nie liczyć brakuje dwóch koni
Jesteśmy po długiej podróży. Pojechałam sama po małą tak jakbym wiedziała, że Eresh będzie bardzo grzeczna. Teraz mamy bardzo wesoło. Max zrobił się bardzo dorosły, chodzi, powarkuje i pokazuje kto tu jest panem, Rauko (jest gruba) dostała zadyszki biegając za małą i wreszcie nie będę musiała ją odchudzać. Koty są w szoku totalnym, znalazły azyl dla siebie na szafie i ciekawe za ile dni zejdą. Oczywiście próbowaliśmy nadążyć za akcją z kamerą. Aha Mariusz też w szoku ale na szafie nie było już miejsca Będziemy teraz cząściej na forum i oczywiście na wystawach, a zaczynamy bardzo niedługo.
Fotki wspólne też się znajdą, a kwiatki które miałam przesadzać w marcu chyba tych wszystkich gonitw nie przeżyją.
Pozdrawiamy wszyscy
konek jest offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 19:36   #7
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Default Powitanie Eresh - historia dluga jak w serialu brazylijskim

Quote:
Originally Posted by konek
Jak nie liczyć brakuje dwóch koni
Jakbys potrzebowala, to ja mam 2 na zbyciu
Old 03-02-2006, 21:12   #8
Huan
Member

Huan's Avatar

Send a message via Skype™ to Huan Send Message via Gadu Gadu to Huan

Witamy...

Trzeba było wcześniej mówić o tych koniach, to Margo dorzuciłaby jakąś koze w ramach substytutu
Huan jest offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 21:30   #9
Sebastian
Member

Sebastian's Avatar

Send a message via Skype™ to Sebastian Send Message via Gadu Gadu to Sebastian

No to widzę że się hodowla szykuję brawo i witamy maluszka i czekamy na relacje. Z tym szokiem Mariusza - to co nie wiedział o niczym że szczeniaka przywozisz??
Old 03-02-2006, 21:51   #10
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Hej, hej...Max powarczy i za dwa dni bedzie wspolnie ganial Nie ma mocnych
..Bozena, jak napisalas ze Eresh grzeczna....ekhmmm... poprosze o to samo zdanie za jakis czas
Starsznie sie cieszymy, ze macie nowego domownika...zyczymy duuuzo radosci

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 03-02-2006, 22:01   #11
konek
Member

konek's Avatar

Wiedział, wiedział ale nie wiedział, że to może być takie żywe srebro. Jak przywoziłam Maxa to był tylko jeden kot, jeden pies i na dworze ciepło. Teraz po naszym niezbyt dużym mieszkaniu jak to wszystko na raz zaczęło biegać a koty zrobiły się ze strachu po dwa razy większe to było śmiesznie . Już po paru godzinach zaczyna się uspokajać, aczkolwiek Max chce być cały czas głaskany a koty z szafy nie zeszły nawet na dźwięk otwieranych puszek. Ale warto było. Mnie się już przestało w głowie kręcić od stałego ruchu w domu a Eresh jest słodka. Nie mogę się nadziwić, że dopiero w tym roku dołączyło do naszego stada takie maleństwo. Tak jak pisała Margo Eresh było przeznaczone aby z nami zamieszkać. Co do kozy zły pomysł nie był, bo Kleks (koń) miałby towarzystwo. Jest bombowo
Old 03-02-2006, 22:12   #12
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
. Już po paru godzinach zaczyna się uspokajać, aczkolwiek Max chce być cały czas głaskany a
Hi hii ciekawe kiedy mloda go ustawi i wejdzie mu na glowe, ja stawiam napozniej na...wtorek. I ptasie mleczko stawiam w zaklad

チェイタン。
Old 04-02-2006, 00:45   #13
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
Mnie się już przestało w głowie kręcić od stałego ruchu w domu a Eresh jest słodka.
No u nas stadko dzis jakies takie smutne.... a moze najzwyczajniej odsypia zarwane nocki.... Tylko Eligo sie cieszy, ze Eresh juz nie ma, bo bedzie mogl wreszcie wygoic swoje uszka - od jej ciagania i dziurkowania "WSTAWAJ ELIGO, JUZ RANEK!!!" staly sie nie tylko 2x dluzsze, ale i w dzuirach mozna byloby pozawieszac caly zestaw kolczykow...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 04-02-2006, 13:45   #14
konek
Member

konek's Avatar

Pierwsza noc w domu.... mamy ją z głowy. Eresh wcale nie płacze, smutna też nie jest tylko całą noc chciała wskoczyć nam do łóżka. Max nigdy nie leży na łóżku nawet w ciągu dnia bo wie że mu nie było kiedyś wolno i teraz nawet jak pozwalam mu i zachęcam go do wskoczenia np. na narożnik to umiejętnie się od tego wykręca. Najwyżej posadzi dupcię a łapska dalej na podłodze. Więc jak Max zobaczył że mała wskakuje na łóżko to ściągał ją z niego z ciężkim warkotem. Potem krążył w koło naszego łóżka nie dopuszczając jej do podejścia, aż nad ranem zrezygnowała. Max śpi zawsze najbliżej naszego łóżka był to jego przywilej a koty mogły linię zakazu przekroczyć jak Max spał i musiały szybko wchodzić pod kołdrę. Jak nie, to Max brał kota z głowę i na podłogę. Dzisiaj zrobiłam eksperyment i przy Maxie wzięłam Eresh na ręce i położyłam koło siebie, mała od razu usnęła, Max przyszedł po pieszczoty i nie warknął na Eresh ani nie zrobił żadnych nieprzjaznych znaków. Ale co jest ciekawe jak małą zachęcam dzisiaj przy Maxie na wskoczenie na wersalkę nie robi tego, polubiła swoje nowe wyrko. Max stara się zachować swoją pozycję przywódcy w stadzie naszych zwierząt, chyba nie będę mu przeszkadzać, a mała i tak znalazła sposób aby mu dzisiaj wyjąć kawałek kości spomiędzy jego zębów, pomimo jego warkotu. Milusińska. W stosunku do nas Max nadal zachowuje się fair i nie ma zapędów zmiany istniejącego porządku, że on też ma swoją pańcię i pańcia. Ciekawi mnie czy taki raczej posłuszny pies jak Max może próbować zmieniać hierarchię w stadzie po np.kryciu suki. Tak naprawdę to myślę, że gdyby psu nawet "grzecznemu wilczakowi" nie przypominać pewnych reguł i przypominać o jego miescu w codziennych zachowaniach to mogłyby mu rogi wyrosnąć
Jutro załączę parę fotek Eresh z nowego domu.
Pozdrowionka
Old 05-02-2006, 00:30   #15
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Fantastycznie, że Max ma koleżankę! Bardzo się cieszymy i mamy nadzieję, ze szybko uda nam się poznać Małą. Gratulacje i do szybkiego zobaczenia!
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 15:11   #16
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

No i sa juz nowe zdjecia....

....okazalo sie, ze Eresh weszla na glowe najpierw nie Maxowi, ale Rauko....

...Felek jeszcze sie zastanawia, czy Mala lubi...

....ale Max just juz dla Eresh prawdziwym guru...

Reszta zdjec do wgladu w galerii....
Eresh z Peronówki

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 08-02-2006, 15:56   #17
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Ostatnie zdjecie jest doskonaly. Caly Maks "patrzy" czy to male na pewno za nim idzie....
Old 16-02-2006, 18:22   #18
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joanna
Caly Maks "patrzy" czy to male na pewno za nim idzie....
A mi z kazdym razem gdy Bozena opowiada o Maxie i Eresh przed oczami staja pierwsze tygodnie pobytu w domu Jolly.... Bolton reagowal dokladnie tak samo...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 27-02-2006, 16:29   #19
Huan
Member

Huan's Avatar

Send a message via Skype™ to Huan Send Message via Gadu Gadu to Huan

Bożena jest teraz z pewnością zajęta bieganiem z aparatem za Eresh więc pozwolę sobie na zaproszenie do nowopowstałej galerii Maxa, Eresh, Rauko i kotów:
http://henrykowka.wolfdog.org/galeria/
Old 27-02-2006, 23:18   #20
konek
Member

konek's Avatar

A biegam z aparatem i to całkiem szybko. Dzięki za informacje o zamieszczonych zdjęciach. Strona jeszcze nie jest gotowa ale zdjęcia najnowsze można w galerii już oglądać. I jak na nich widać to zakład o ptasie mleczko przegrałam. Gaga nie napisała o który wtorek chodzi i biorąc pod uwagę dokumentację zdjęciową tak naprawdę to chyba już w drugi wtorek Eresh weszła Maxowi na głowę. Jeszcze stara się Max wychowywać ją ale Eresh ma swoje sposoby na niego a obserwacja jej podlizujacej się Maxowi to ogromna zabawa. Ale nie cofam zdania że jest grzeczna aczkolwiek bardzo żywa. Jest bardzo, bardzo, bardzo kochana
Reply

Posting Rules