Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Thread Tools Display Modes
Old 03-12-2003, 13:03   #1
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin
Default Moje prszeproszyny dla HARKY.Albo-socializacia CsW.

Moja suka CsW-Harka teras jusz ma okolo 2 lat.Ona jest prszepenkna bardzo intelegentna i bardzo myla.Ja bardzo kocham Harku a ona -bardzo kocha mnie. (to ja tak myszle).
NO mamy jeden maly -duzy problem.Ona nie jest (to tesz moje zdane)dobrze socialozowana wedlug inych liudzy-to mowa idze o menszczyznach.Kedy ona ma kontakt - stajesze calkowicze inym psem-niepodchodzi do nich a jeszly oni chce poglaskac to ona albo otchodzy albo warczy.
Niewem moze bycz ona ma charakter Oc, no myszle ze take jej podstempowane jest dla tego ze ja niedalam jej normalnej socializacii.
Kedy kupilam Harku ja jesze malam studie i egzaminy,dla tego ona byla s mojej matkou i mojymi inymi psami.Ja niewidzalam jej tylko 3 dny w tygodniu,no moze bycz ze i tyle wystarczilo dla nej.Poniewasz mieskaliszmy na wszy ona niewedzala co to jest miast.No kedy byla perwszy raz w Kowno to niezrobilo jej szoku.Jej problem to homo sapiens males.
I teras ona bardzo szybko znajduze nowycz znajomych u kobiet no niema ni jednego ukochanego menszczyzny.
dla tego bojesze ze za take zachowane Harky nigdy nie bede mala menza.
No to nic.
Teras ja marze o tym ze bede mecz jeszcze jednego CsW.
bardzo chce jeszcze jednego psa no bojesze-a jeszly i ten pes bede takim-"s charakterem"?
MAM PYTANE jak muszy wyglondacz DOBRA socializacia CsW?
I moge jesze cos zrobicz z tym hororem Harky?
Prosze Was o pomoc.
wolfin jest offline   Reply With Quote

Posting Rules