Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2009, 10:33   #1
Gia
K-Lee Family

Gia's Avatar

Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Wiesz porozmawiaj sobie na ten temat z Gią ona Ci doskonale wyjasni co widziała i czego nie było właśnie z Twojego powodu. Doskonale Ci wyjasni jakie było nastawienie , które jest Twoją zasługą..
Proszę mnie nie mieszać w tą dyskusję, bo chyba można zauważyć, że nie odzywam się celowo. Wystarczy, że jak zawsze chciałam pomóc i zwróciłam Ci uwagę na gg (nie rozmawiałam wcześniej z Gagą i to przypadek, że zaczęło się od tego samego pytania... ale możesz szukać teorii spisku), w konsekwencji zostałam zablokowana i dowiedziałam się, że jestem "ograniczona intelektualnie". W ten sposób najłatwiej pozbyć się przyjaciół. Pokazałeś, że nie można mieć innego zdania niż Twoje nie awansując na Twojego wroga. Tyle miałam do powiedzenia i już mnie nie ma.

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 10:54   #2
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Gia View Post
Proszę mnie nie mieszać w tą dyskusję, bo chyba można zauważyć, że nie odzywam się celowo. Wystarczy, że jak zawsze chciałam pomóc i zwróciłam Ci uwagę na gg (nie rozmawiałam wcześniej z Gagą i to przypadek, że zaczęło się od tego samego pytania... ale możesz szukać teorii spisku), w konsekwencji zostałam zablokowana i dowiedziałam się, że jestem "ograniczona intelektualnie". W ten sposób najłatwiej pozbyć się przyjaciół. Pokazałeś, że nie można mieć innego zdania niż Twoje nie awansując na Twojego wroga. Tyle miałam do powiedzenia i już mnie nie ma.
Masz racje nie mam ochoty z Tobą rozmawiać na ten temat.
Bo jeśli przez nastepną godzinę tłumaczenia komuś i tak dalej się upiera, ze on widzi 5 wypisanych hodowli i zadaje pytanie z uporem maniaka dlaczego w spisie nie ma Daniela ( przepraszam ale nie ma to zwiazku ), do tego stanowczo twierdzi, ze dobrze widział i ja to napisałem to wybacz.
To nie jest jak stwierdziłaś krytyka bo z nią nie ma nic wspólnego.
To też nie jest pomoc bo nie ma z nią nic wspólnego.
W takim przypadku to by nawet święta krowa nie wytrzymała.
No i nie ma to nic wspólnego z moim zdaniem bo jesli miała byś racje to bym Ci je przyznał ale w takim wariancie nie pozwole sobie na to aby ktoś robił ze mnie wariata bo on widział lepiej co ja napisałem.

Co do przyjaciół to coś ci zacytuje i to da Ci obraz co to jest przyjaźń.

Przyjaciel jest nie po to aby pomagał, jest po to aby był i abyśmy czuli jego obecnosć i wsparcie. Przyjaciel nie krytykuje, jedynie czasami zwraca uwage. Przyjaciel nie wdaje się w plotki i nie miesza sie w sprawy pieniędzy. Najważniejsze Przyjaciel zawsze wybacza.

Na forum faktycznie się nie odzywasz zachowująć stronniczosć jednak poza nim już nie. Czy to jest Twoim zdaniem OK.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 12:59   #3
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Czytam to sobie i czytam. Gratuluję, że wreszcie udało się jakoś utworzyć Grupę Inicjatywną.
Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego jak ognia unika się odpowiedzi na proste pytanie: jakie były kryteria wyboru członków grupy inicjatywnej?

Odpowiedź nie wybaga, moim zdaniem, nadmiernego filozofowania.
Czy Grzegorz - jako organizator spotkania i osoba najczęściej zabierająca głos - lub którykolwiek z członków Grupy Inicjatywnej byłby łaskaw na nie w końcu odpowiedzieć?
Old 06-05-2009, 13:14   #4
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Joanna View Post
Czytam to sobie i czytam. Gratuluję, że wreszcie udało się jakoś utworzyć Grupę Inicjatywną.
Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego jak ognia unika się odpowiedzi na proste pytanie: jakie były kryteria wyboru członków grupy inicjatywnej?

Odpowiedź nie wybaga, moim zdaniem, nadmiernego filozofowania.
Czy Grzegorz - jako organizator spotkania i osoba najczęściej zabierająca głos - lub którykolwiek z członków Grupy Inicjatywnej byłby łaskaw na nie w końcu odpowiedzieć?
Odpowiedz nie wymaga nawet zbytniego wysiłku umysłowego i nie trzeba filozofować.

Nikt z członków na to pytanie nie odpowie bo nikt z nich nie ustalał takiego składu. Taki skład ustaliłem ja i tak jak napisałem nie muszę się z tego tłumaczyć. Nie muszę podawać kryteriów wyboru i co było powodem włąśnie doboru konkretnych osób do tego składu.

Natomiast tak jak napisałem wcześniej i podałem 10 pytań. jesli uzyskam na nie odpowiedz to sam odpowiem na te same pytania.

Dalsza zabawa pod kątem kto jest fajniejszy nie ma sensu bo to nie ma zadnego znaczenia i wpływu na dyskusję na temat klubu.
Old 06-05-2009, 13:15   #5
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Wydaje mi się że Grzegorz napisał.

Jako że on organizuje - nikt inny palcem nie kiwnął po za pisaniem na wolfdogu - on wybrał swoim zdaniem (bo jak chcecie zmierzyć i porównać - ilość szczeniaków na wiek hodowli, czy też procent championów? ) najważniejsze/największe polskie hodowle. Wszystko jest napisane w wątku, trzeba tylko wyjść z własnego tyłka.

I też uważam większość pytań o krycia, reproduktorów na tym etapie za głupie. Na to przyjdzie czas przy faktycznym organizowaniu klubu a nie teraz przy omawianiu spotkania na którym będą rozmowy czy da się w ogóle założyć klub. No ale chyba kogoś wybitnie ubodło że może (wg swojej wyobraźni, bo dla mnie za wcześnie na obrażanie się) stracić na ważności w światku wilczakowym.
Old 06-05-2009, 13:49   #6
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Wydaje mi się że Grzegorz napisał.

Jako że on organizuje - nikt inny palcem nie kiwnął po za pisaniem na wolfdogu - on wybrał swoim zdaniem (bo jak chcecie zmierzyć i porównać - ilość szczeniaków na wiek hodowli, czy też procent championów? ) najważniejsze/największe polskie hodowle. Wszystko jest napisane w wątku, trzeba tylko wyjść z własnego tyłka.

I też uważam większość pytań o krycia, reproduktorów na tym etapie za głupie. Na to przyjdzie czas przy faktycznym organizowaniu klubu a nie teraz przy omawianiu spotkania na którym będą rozmowy czy da się w ogóle założyć klub. No ale chyba kogoś wybitnie ubodło że może (wg swojej wyobraźni, bo dla mnie za wcześnie na obrażanie się) stracić na ważności w światku wilczakowym.
Ostatnim zdaniem trafiłeś w samo sedno i tym razem chyba pierwszy raz przyznam Ci rację w 100%.
Old 06-05-2009, 15:18   #7
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Dziękuję za wyjaśnienie. Nie dziw się proszę, że skoro napisałeś:
Quote:
Dlaczego zostało wybrane te 5 hodowli?
Wynika to z faktu, że jest to 5 największych hodowli w Polsce .
to zapytałam, co rozumiane jest przez "największych".

Twoje pierwsze słowa naprawdę nijak się mają do stwierdzenia:

Quote:
Taki skład ustaliłem ja i tak jak napisałem nie muszę się z tego tłumaczyć. Nie muszę podawać kryteriów wyboru i co było powodem włąśnie doboru konkretnych osób do tego składu.
Naprawdę nie ma konieczności wymyślania niczego na siłę. Spokojnie można powiedzieć "bo takie jest moje "widzimisię" i nie chcę/nie umiem go uzasadnić".

Nie mam więcej pytań dot. Grupy Inicjatywnej.

Old 06-05-2009, 16:03   #8
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Joanna View Post
Naprawdę nie ma konieczności wymyślania niczego na siłę. Spokojnie można powiedzieć "bo takie jest moje "widzimisię" i nie chcę/nie umiem go uzasadnić".

Nie mam więcej pytań dot. Grupy Inicjatywnej.
Bo nie wiem jakiej Joanno oczekujecie odpowiedzi i usiłujecie taką odpowiedź wymóc z mojej strony.
Wszystko co miałem do powiedzenia wyjasniłem w poście nr 236, a pseudo temat dalej był drążony i chyba nie do końca otrzymałaś odpowiedź skoro pytałaś o kilkadziesiat postów dalej o to samo. Nikt nie poruszył spraw istotnych bo ważniejsze stało się dlaczego On, a nie Ja.

Dla mnie ten post jest jasny i bardzo czytelny i to co w nim potem dopisałem jako P.S. jest wystarczającym uzupełnieniem.
Wyjaśniłem najprościej jak to można zrobić reszte w poście nr 240.
To powinno wam wystarczyć.
Post Tadeusza nr 282 właściwie powinien zakończyć całą sprawę.
Jesli czegoś nie rozumiecie lub coś jest dla kogoś niejasne to już nie mój problem. Dla mnie jest to aż nad wyraz oczywiste i zrozumiałe.
Przepraszam za to co teraz napisze ale nawet ten ... btd dokładnie wszystko zrozumiał. ( Mam nadzieje, ze nie będziesz miał o to urazu, ze wycieram sobie ,,,Twoją osobą.

No, a pewnego rodzaju zagrania, podchody czy przepychanki Agnieszki mnie nie interesują. Jeśli ktoś uważa, ze jest w stanie wnieść do tej rozmowy coś naprawdę istotnego to zapraszam serdecznie. Jesli wie jakie jest meritum sprawy odnosnie spotkania to jak najbardziej moze się tym zając. Jeśli twierdzi, ze zrobi to lepiej to jak najbardziej.
Jednak jak dotąd nikt z tych piszących pieniaczy nie zrobił nic poza słownymi przepychankami . Ja bardzo chętnie oddam inicjatywę i przekaże ją temu co myśli, ze nadaje się na tą funkcję najlepiej.

Nie wiem czy tak ma wyglądać współpraca i nie oczekuje od nikogo zachwytu euforii czy wiwatu na stojąco bo jest mi to do niczego nie potrzebne.

Chcecie rozmawiać na tematy istotne odnosnie rasy proszę bardzo. Ja jestem jak najbardziej za i sam się chętnie przyłącze do takiej dyskusji jeśli będzie ona budująca i zacznie wnosić cos nowego.

Macie pole do popisu i dam Wam kilka tematów, które możecie zacząć rozstrzygac już w tej chwili.

Dysplazja - Kiedy i jakiego typu powinno się wykonywać prześwietlenia. Dlaczego jest to tak istotne dla rasy, czy moze jest to tylko marginalne i zupełnie nie potrzebne.

Bonitacja - czy jest potrzebny tzw przegląd hodowlany, w jakim celu nalezy go przeprowadzać i w jaki sposób opracować najlepszą metodę jego wykonania.

Testy psychiczne - czy powinny być takie testy przy tej rasie i co powinny mieć na celu nam pokazać, co mogą wniesc takie testy w poniesienie poziomu hodowlanego tej rasy.

Tresura - w jaki spsób powinno się szkolić wilczaka, jak dobrać najlepsze metody szkolenia i na jakie uwarunkowania nalezy zwrócić istotną uwagę przy doborze formy szkolenia.

Bardzo serdecznie zapraszam do dyskusji tym razem wszystkich.
Reply

Posting Rules