![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ardal Conall
|
![]()
No to Ardal juz po prezentacji.
Dostal "obiecuącą" bo sedzia uwaga cytuje "boi sie wilczakow" Ola wystawiala Ardala i wszystko ladnie pieknie az doszlo do pokazania jajek i Pani mowi do Oli :"Niech Pani go mocno przytrzyma bo to wilczak i one sa dzikie z natury, zeby mnie nie ugryzl" I jak zasadzila Ardalowi reke pod ogon to sie przesunal i powiedzala ze "nie moze znalezc jajek" i ze ocena w dół. Ehhhhh mam nadzieje ze pozostalym poszło znacznie lepiej... szkoda tylko ze takie dzialania odierają zapał... ![]()
![]() |
#2 |
love and terror
|
![]()
cooooooooooo?
![]() kto sedziowal? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Przy stwierdzeniu braku jąder u psa nie ma oceny "obiecującej" jest dyskwa i koniec kropka. Czy dając "obiecująca" sędzia (sędzina chyba?) miała nadzieję, że owe jądra obiecują się nagle objawić, w przyszłości?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ardal Conall
|
![]() ![]() Stwierdzone przez wszystich macajacych i potwierdzone w Łodzi na wystawie. Sedziowala Malgorzata Edyta Sweklej. Twierdzila ze nie ma mozliwosci sprawdzenia czy ma czy nie bo sie boi ze Ardal ja ugryzie bo to wilczak. I ze Ona wilczaka nie bedzie dotykala. I ze nie jest oswojony z ringiem nawet jak na szczeniaka (a ladnie chodzil przy nodze, ladnie biegal przy nodze, siadal na komende, pokazal zeby na komende...). Swoja droga po to chyba jest kategoria "szczeniak" zeby pies sie oswoil z ringiem nie? Pani psa nawet nie poglaskala tylko od razu podeszla i chwycila za jajka i sie Ardal przesunal (nie dziwnie-sam bym tak zareagowal jakby mnie ktos znienacka za jajka chwycil). Ola powiedziala jej zeby sprawdzila drugi raz jak juz powiedziala Ardalowi komende "jajka" a sedzina na to ze "Ona tyle czasu da szczeniakow nie ma.Pies mial jedna szanse."I nie zdecydowala sie sprobowac... Nie wiem ile czasu jest poswiecone na szczeniaki, czy jest to gdzies w ogole zapisane ale mysle ze drugi raz, nawet dla swojej pewnosci mozna psa za jajka chwycic... Powiedziala ze pies swietny, cudowny i bardzo ladnie ulozony ale nie mogla wyczuc jajek dlatego ocena w dol. I nijak sie tego nie da zrozumiec... Przykre tylko ze oczekue sie zrozumenia i fachowej oceny a okazuje sie ze pani sie boi psa bo to wilczak i nie ma dla niego czasu. P.S. przed chwila znow sprawdzilem i kurde nawet golym okiem widac ze ma oba jajka. Nie wiem jak to rozumiec... ale chyba najwazniesjze jest to co sie samemu mysli o swoim psie, jak sie z nim pracuje i spedza 24h, i to co mowia ludzie ktorzy go znaja (od momentu urodzenia) i tego sie trzymamy. No i chyba bedziemy uwazac na to nazwisko.Jakos dobrze sie nam juz nie kojarzy.
Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie. Last edited by Kamoszka; 17-05-2009 at 18:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ciekawe podejście sędziego, nie ma co... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Prowadź swoje statystyki wystaw. Kto, gdzie, kiedy i jak oceniał. I wiesz na przyszłość kto jak ocenia.
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
No to ja muszę jechać do tej sedziny z Czamborem bo jak zacznie z nią gadać to pewnie zwieje w panice z ringu i już nie oceni innego wilczaka.
![]() Następnym razem jajka poprosze w torebce ![]() Gratulacje dla wszystkich no i czekamy na oficjalne wyniki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
W to nie wątpię
![]() Wygooglowałam sędzinę i prawdopodobnie własnie tej wiosny (marzec) zadebiutowała w tej roli, ale co śmieszniejsze- prowadzi porady z zakresu zoopsychologii . Cytat z jej strony: "psi psycholog :To specjalista od relacji człowiek - zwierzę towarzyszące." ![]() Kończyła te kursy via ESKK? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 |
Wilczy Duch
|
![]()
Gratuluje zwycięzcą, a Kamoszka się nie przejmuj, niestety są i tacy sędziowie:/, przynajmniej wiadomo, ze nie warto do niej jechac, chyba, ze z Ono-podobnym, co by sie nie bala
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||||
Ardal Conall
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Racja-raz zdarzylo sie ze Ardal mnie ugryzl. W duzy palec od stopy jak nie chcialem z nim pojsc na spacer i lezalem w lozku. No ale pani Sweklej chyba o tym nie wiedziala... ![]() Niedlugo psy trzeba bedzie w kagancach wystawiac... Kurcze, Ardal jest fanym spokojnym psem, bawi sie z dziecmi, nawet super maluchami i jakos nie gryzie. Super szybko sie zaprzyjaznia z nowymi osobami, ogon chodzi mu jak wiatrak... ja w tym nie widze zadnych symptomow agresji i prob ugryzienia. No ale nie ja kursy konczylem wiec czegos tam moglem nie zauwazyc. No nic innego nie pozostaje jak nazwisko "Sweklej" dodac do katalogu niechcianych na naszej wystawowej mapie i juz. ...ale sie zrobil goracy temat ![]()
![]() |
![]() |
|
|