![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Grzesiek, problemu by nie było gdybyś zamiast klepać kilkanaście postów napisał od razu, organizator zapewnia legalność bonitacji, w zgodzie z przepisami np. polskimi, czeskimi, słowackimi czy litewskimi. ![]() ![]() Omawiany temat zasiał sporo wątpliwości i to właśnie Ty Grzesiek je spotęgowałeś a Twoja ostatnia wypowiedź podkreśla specyficzny sposób myślenia który można streścić następująco: "bonitacje zrobimy dla własnej świadomości aby wiedzieć jakie mamy psy a potem... potem będziemy walczyć z całym światem o jej uznanie" ![]() Osobiście wolę wariant, że przed bonitacją mogę się dowiedzieć czy będzie uznana czy nie i z jakich powodów, niż narażać się na koszty podróży i bonitacji, której wyniki mogę sobie zawiesić na ścianie dla lepszego samopoczucia i po wydaniu tychże pieniędzy użerać się ze wszystkimi i na wszystkich forach, że skoro zapłaciłam to jest legalna i żądam zamieszczenia w bazie!!! ![]() Dla jasności, nie podważam obozu ani szkoleń ani bonitacji w Osiecznej. Chwała Eli za zapał i chęci do zorganizowania tego obozu. Ale uważam, że skoro chciałeś być posłańcem dobrej nowiny to miej również wszystkie niezbędne informacje a nie atakuj i nie obrażaj ludzi za to że wyłapują niuansiki, o które potem latami hodowcy, właściciele i admini baz kruszą kopie. Pozdrawiam Anka |
|
![]() |
![]() |
|
|