![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam serdecznie.
Wilczak to jest pies jaki zaprząta mi głowę od dłuższego czasu. Poznałam już kilka osobiście i jestem w nich zakochana. Jednak nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę przy wyborze szczeniaka. Czytając Wasz temat mam pewne obawy co do tych demolek. Jednak myślę, że korzystając z waszych doświadczeń można by to było zminimalizować. Miałam wcześniej owczarka niemieckiego, ale był już stary i odszedł do innego świata. Dzieci bardzo tęsknią, a i ja sama mam taką pustkę. |
![]() |
![]() |
#2 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
jak czytać kod? szukamy literki "O" i sprawdzamy w tabelce do oznacza NDST Oa melancholik - bojaźliwy DB Ob niepewny, nie nawiązuje kontaktu BDB Oc drażliwy - tchórz BDB Od drażliwy - nieufny BDB Oe choleryk, agresywny DOSK Of sangwinik - opanowany, wyrównany DOSK Og sangwinik - mniej odważny DOSK Oh łagodny - mniej pobudliwy BDB Oi ciężki do sprowokowania BDB Oj flegmatyczny - niedrażliwy Reszta zależy od tego jakie masz plany i oczekiwania wobec psa. Last edited by jefta; 23-12-2009 at 20:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Quote:
Czytałam ten temat i chciałam dowiedzieć się czegoś więcej od osób na forum. Wiem, że sama decyzja o posiadaniu jest dość ciężka, a potem dochodzi wybór szczeniaka ze zdjęć i w realu. Jeśli ktoś sie na tym zna to fajnie ale taki laik jak ja nie wie na co zwrócić kompletnie uwagę. Mam dzieci i raczej wiekszą uwagę powinnam zwrócić na charakter. Jednak nie mam pojęcia czy pies jakiego wybiorę będzie właśnie taki jak bym chciała. Jak się zdecyduję ale to jeszcze trochę potrwa ze względu na chorobę dziecka to zdam się na wybór hodowcy. |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |