Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Tisk, televize a reklamy

Tisk, televize a reklamy Českoslovenští vlčáci v médiích, reklamě, videoklipech a televizi (kde hrají vlky nebo sami sebe). Články a programy o tomto plemeni...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-03-2010, 09:48   #1
Undertaker
Member

Sice je to trochu OT, ale ikdyž je pan Primák slepý, po přečtení rozhovoru ve Světě psů bych mu jeho psa okamžitě zabavil. Když někdo napíše ve stylu "ani jsem nevěděl, jestli už jsem psa krmil nebo ne" tak podle mě takovému člověku pes do rukou nepatří ať mu může jakkoliv pomoct. Pro slepecké psy už je jejich život myslím limitován dost a navidím důvod jim to ztěžovat ještě víc.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 14-03-2010, 15:16   #2
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Nemáte někdo možnosti článek oskenovat a pověsit ho někam třeba v PDF? Samozřejmě bych nerad, aby pak tenhle server někdo honil kvůli autorským právům ... tak třeba hodit link do diskuze na lide.cz . Myslím že bude dost lidí, komu se nechce kupovat časopis kvůli jednomu článku (včetně mě), ale článek by si měli přečíst, aby znali pozadí této diskuze.

Osobně souhlasím s názorem, že majitel si za svého psa 100% ručí a za každé situace by měl takovým incidentům předcházet a počítat vždy s horší variantou. Takový přístup je o nervy, ale potvrzuje se, že se to vyplatí. Každý by si měl hlídat co jeho jest, tj. my své psy, rodiče své děti atd. Teď o víkendu jsem byl na horách a jedna mamina si s náma v hospodě povídala a přestala dávat pozor na roční mimčo, která se palzilo po stole. Kdyby jeho pád nezpomalila židle, která jí dala čas reagovat, mohlo to dopadnout hůř. Takhle mamina chytila dítě za nožičku, když bylo hlavičkou těsně nad podlahou. Ti samí rodiče si sice na moji žádost drželi prcka od Dakouše trochu stranou, ale v podstatě to znamenalo, že ho nechli vždy přijít na vzdálenost kterou uznali za vhodnou, aby se mohl podívat a já jsem viděl, že je to moc blízko a tak jsem musel zkrátit a napnout vodítko, abych věděl že Dakouš těch 40cm opravdu nepřekoná. Bylo to frustrující, protože jsem měl na talíři jídlo, ale zároveň jsem nechtěl bejt nezdvořilej a vyvolávat zbytečnou hysterii a tak jsem měl obě ruce na vodítku a čekal až je napadne si prcka vzít opravdu mimo dosah. Dakouš je v podstatě hodnej pes a už se ani nebojí malejch dětí, ale jistota je jistota. Nakonec jsem se nechal od všech ukecat, aby si prcka mohl očuchat a dobře to dopadlo ... prckovi se přestal líbit, protože byl moc hrrr, i když jen šťouchal čumákem a snad ani neokusoval. Klidnej jsem ale nebyl, protože mám v živý paměti dvě věci: 1) Dakouš se dokázal kvůli žvanci natáhnout o 10cm tam, kde očividně už žádnou rezervu neměl. 2) Viděl jsem co udělal s krmítkem z kokosového ořechu na jedno chňapnutí (rozlousknul ho vejpůl) a troufám si tvrdit, že ten ořech je tvrdší než hlavička ročního dítěte.
Takových zážitků mám víc než dost, za ten rok co jsme spolu. V půl roce, přestože byl na zadních a pevně jsem ho držel, chňapnul půlročnímu skorosynovci po nožičce, protože si chtěl hrát (první pokus o očichání dítěte). Naštěstí trefil jen dupačky, ale zatáhl tak, že je protáhl o dobrých 30cm. Co by se asi stalo, kdyby tam v tom konci byla nožička? Jindy byl skorosynovec na zahradě v kočáru a já jsem pořád jedním okem hlídal, přes veškeré ujišťování přítelkyně a její mámy "podívej, dyť si ho vůbec nevšímá". Najednou byl Dakouš u kočáru a i když jsem tam byl nastejno s nim, byl jsem bohužel z druhé strany. Dakoušovi se moc líbila prckova velká a chlupatá kapuca, tak než jsem se stačil natáhout přes kočár, chytnul kapucu a málem za ní vytáhl prcka z kočáru. Naštěstí když jsem na něj zařval a on zjistil že kapuca jen tak nepovolí, tak ho pustil a ve výsledku se nic nestalo. Závěrem jedna vtipná ze včerejšího večera... při venčení jsem si všiml, že proti nám jde pán, sluchátka na uších, trochu si pobrukoval a rozverně při tom pohazoval rukama. Chůze nebyla úplně nestabilní, ale šel divně. První co mne napadlo, aniž bych se na Dakouše podíval, bylo "ten se mu nebude líbit". Zkrátil jsem teda vodítko napůl a čekal co bude, nebo spíš podle výrazu Dakouše, kdy se to stane. Skutečně, když pán přišel na 3metry, Dakouš bafnul a vyrazil. I když jsem to čekal a byl připravený, stejně se mu podařilo zkrátit vzdálenost mezi náma a domělým nebezpečím na cca polovinu. Dakouše jsem strhnul a po slovech "co děláš" už jen pozoroval. Velmi vtipně to celý komentoval onen nacamraný pán... s lehce zděšeným výrazem zahlásil "a hele vlk ... a nemá mě rád" ... a šel si po svých :-). Doma se tomu smějem ještě teď. Kdybych se s pánem dohodl jako jsem to už v podobných případech párkrát udělal a pustil Dakouše k němu, na 99% by z toho ve výsledku bylo nadšené lezení po hlavě. I tak z toho všeho pro mne ale plyne poučení "mít tolik zodpovědnosti, kolik jí můj pes nemá, předvídat a očekávat nečekané".

Na místě jsem nebyl, článek jsem ještě nečetl, ale vyjádření na stránkách helppesu mi přišlo pozitivní aspoň v tom, že se ta událost dává za vinu pánovi a nikoliv psům - kteří jednali přirozeně ... a to je v dnešní době poměrně ojedinělé. A nechci tu polemizovat kdo co jak zavinil nebo ne. Samozřejmě, tohle v tom článku asi nebylo? a vyvolávání hysterie mezi širokou veřejností rozhodně neni vpořádku.

Zažil jsem dvakrát podobnou situaci. Jednou jsem ani nevěděl, že Agyr psa kousnul, ale když za mnou druhý den přišel pán, tak jsme se vklidu dohodli, já se omluvil a uhradil veterinu - dodnes spolu vycházíme velmi dobře. Podruhé Agyra, který byl bez koše na 10m flexi vodítku napadl Labrador volně pobíhající (údajně se těhotné majitelce vysmekl z obojku a prý měl košík, no byla tma a odehrálo se to mimo můj výhled, tak nevím). Až když mu Agyr prokousl bok, pes přestal útočit, zařval a utekl. Za několik dní přišel přítel majitelky vyhrožovat, že mají velké účty za veterinu, protože mu rána hnisá a chtěl po mně peníze. Poslal jsem ho doháje, oběhal si místní úřad a zjistil, že mi hrozí max pokuta 300,- s tím, že by ji druhá strana dostala pravděpodobně taky. Zavolal jsem jejich veterináři a promluvil si s nim o rozsahu poranění a účtech dotyčné. Dozvěděl jsem se taky, že mladá paní rejpe v každym účtu a snaží se ušetřit kde se dá. Dotyčná rodinka za mnou byla ještě několikrát, kdy jsem jim jasně řekl, že nemají na nic nárok. Nakonec za mnou byl jejich otec, já jsem mu nabídl třetinu (700,-) s tim, že o nich už neuslyšim ... pán chvilku přemýšlel a snažil se, ale když jsem začal strkat peníze zpět se slovy aby mne udal, hrábnul po nich a skutečně už nás nechali být. Po nějaké době jsem se dozvěděl, že onen Labrador, který byl strašně hodný, jen nesnesl psy, musel jít pryč, protože ho paní nemohla nechat samotného s kočárkem. Žárlil tak, že kdykoliv měl příležitost, snažil se dostat na dítě.

All in all, ať jsou kolem toho jakýkoliv kecy a kampaň, Adrian se k tomu postavil čelem, když ošetření a následnou péči zatáhnul a to je to, co se počítá.

PS: Situace postižených není v našem státě růžová a ať je dotyčný pan Primák jakýkoliv, jaký má skutečně důchod a jak svoje případné dluhy platí, to asi nikdo z nás pořádně neví. Je spousta postižených, kteří nemají ani na doplatky na měsíční dávky NUTNÝCH léků. Těžko by o nich někdo napsal, že když na ně nemají, tak ať třeba zdechnou. Proto mi hláška typu "když na to nemá, tak ať nemá psa", nepřijde ani tak tvrdá jako spíš hrubá a nedomyšlená, už jen pro tu možnost, že své dluhy poctivě hradí. Stejně tak by soused, kterého celý den ruší skučení mladého čévéčka mohl říct ... tak ať si nepořizuje takového psa, když nemá na barák kde by nikoho nerušil ... atd. atd.
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 14-03-2010, 19:04   #3
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
PS: Situace postižených není v našem státě růžová a ať je dotyčný pan Primák jakýkoliv, jaký má skutečně důchod a jak svoje případné dluhy platí, to asi nikdo z nás pořádně neví. Je spousta postižených, kteří nemají ani na doplatky na měsíční dávky NUTNÝCH léků. Těžko by o nich někdo napsal, že když na ně nemají, tak ať třeba zdechnou. Proto mi hláška typu "když na to nemá, tak ať nemá psa", nepřijde ani tak tvrdá jako spíš hrubá a nedomyšlená,
Jsem ráda žes to napsal, mě to přišlo také dost drné. Myslím že vztah slepého člověka a jeho psa je daleko silnější než si kdo dovedeme představit a teď mám na mysli spíš vztah ze strany člověka. Pro nás jsou psi kamarádi, parťáci, splnění vlastních snů ... ale pro slepého je pes jeho očima, prostředek jak může aspoň trošku normálně žít. Když je jeho pes nemocný, nebo o něj nedejbože příjde, ztratí tím vlastně kontakt se světem.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 12:30   #4
zbynek
Junior Member

zbynek's Avatar

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
Jsem ráda žes to napsal, mě to přišlo také dost drné. Myslím že vztah slepého člověka a jeho psa je daleko silnější než si kdo dovedeme představit a teď mám na mysli spíš vztah ze strany člověka. Pro nás jsou psi kamarádi, parťáci, splnění vlastních snů ... ale pro slepého je pes jeho očima, prostředek jak může aspoň trošku normálně žít. Když je jeho pes nemocný, nebo o něj nedejbože příjde, ztratí tím vlastně kontakt se světem.
Neda mi to nereagovat. Tohle je vzitej pohled normalnich (neni mysleno ironicky!) a nezucastnenejch lidi. Bohuzel realita je trochu jinde. Je spousta vodicich a asistencnich psu, ktery u svejch majitelu trpi at uz psychicky nebo fyzicky, mnohdy je to i daleko za hranici tyrani. I kdyz se v nekolika malo pripadech podarilo takovymu majiteli asistencniho psa odebrat, vzita praxe to neni, spis naopak. A zrovna konkretne u Helppesu vim o pripadu, kdy po opakovanym upozorneni, ze klient svyho vodiciho psa fyzicky tyra, byl namisto reseni situace/stavu psa dotycnej ze strany Helppesu zastrasovan a bylo mu vyhrozovano soudem pro pomluvu.
zbynek jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 18:28   #5
Zuzana
Junior Member

Quote:
Originally Posted by zbynek View Post
Neda mi to nereagovat. Tohle je vzitej pohled normalnich (neni mysleno ironicky!) a nezucastnenejch lidi. Bohuzel realita je trochu jinde. Je spousta vodicich a asistencnich psu, ktery u svejch majitelu trpi at uz psychicky nebo fyzicky, mnohdy je to i daleko za hranici tyrani. I kdyz se v nekolika malo pripadech podarilo takovymu majiteli asistencniho psa odebrat, vzita praxe to neni, spis naopak. A zrovna konkretne u Helppesu vim o pripadu, kdy po opakovanym upozorneni, ze klient svyho vodiciho psa fyzicky tyra, byl namisto reseni situace/stavu psa dotycnej ze strany Helppesu zastrasovan a bylo mu vyhrozovano soudem pro pomluvu.
Prosím???? Tak buď hovořte konkrétně nebo si odpusťte takovéto veřejné napadání. Helppes je právě jedna z mála organizací, která již odebrala klientům 3 vodící psy.
Zuzana jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 19:02   #6
Helenasotis
Junior Member

Helenasotis's Avatar

Paní Daušová,
ráda bych zůstala na "straně nestranné" - u celé události jsem nebyla a názory si postupně tvořím podle toho, jak se zde objevují reakce a různé "výpovědi" (a nebudu zastírat, že jsem opakovaně leccos přehodnotila a musím souhlasit s tím, že majitel ČSV musí vždy přemýšlet 20 tahů dopředu a nikdy nespoléhat na to, že doteď jeho pes to či ono nikdy neudělal a v lecčems musím v obecné rovině souhlasit i s Vámi).

Přesto mi nedá, abych se Vás nezeptala - proč spamujete zdejší diskuzi??? Viz příspěvěk č. 82, 88 a 90???

Proč sprostě urážíte slečnu Šuterovou? Alespoň já tedy rozhodně slova "lžete, až se vám od huby práší" nebo nazvání sl. Šuterové ubohým člověkem (z kontextu je jasné, že je to urážlivé míněno, nikoli lítostivě) za urážlivé a sprosté považuji. Pozastavujete se nad urážlivými výrazy a komentáři druhých a pak děláte to samé???

A otázka poslední - nebo spíše výzva, abyste četla pozorněji (zvlášť, když u jiných znevažujete jejich postřeh a schopnost vnímání reality) - výzva k napsání článku do časopisu Svět psů byla míněna tak, že mají zájemci NAPSAT SVÉ VLASTNÍ ZÁŽITKY S PLEMENEM ČESKOSLOVENSKÝ VLČÁK FORMOU ČLÁNKU, který by byl otištěn SPOLU s reakcí p. Adriana.
Zkuste nejdříve vychladnout, než napíšete do této diskuze nějaký další nesmysl (jako třeba ten s kostmi - jistě, vařené kosti nejsou žádné terno, ideální jsou a budou vždy kosti syrové, které jsou nezbytnou součástí přirozené stravy, která jak jistě uznáte, je mnohem lepší, než strava průmyslově vyráběná. Ale jak přirozeně a zdravě krmit svého psa je téma jiné a nehodlám tady zbytečně rozepisovat OT příspěvek - ale pokud jste propagátor krmení granulemi, prosím nemíchejte se do něčeho, čemu, zdá se, příliš nerozumíte - z Vaší reakce to tak alespoň bohužel vypadá).

Helenasotis jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 19:40   #7
Zuzana
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Helenasotis View Post
Paní Daušová,
ráda bych zůstala na "straně nestranné" - u celé události jsem nebyla a názory si postupně tvořím podle toho, jak se zde objevují reakce a různé "výpovědi" (a nebudu zastírat, že jsem opakovaně leccos přehodnotila a musím souhlasit s tím, že majitel ČSV musí vždy přemýšlet 20 tahů dopředu a nikdy nespoléhat na to, že doteď jeho pes to či ono nikdy neudělal a v lecčems musím v obecné rovině souhlasit i s Vámi).

Přesto mi nedá, abych se Vás nezeptala - proč spamujete zdejší diskuzi??? Viz příspěvěk č. 82, 88 a 90???
Za toto se omlouvám, nemám příliš zkušeností s diskuzními fóry, opravdu nemám na čtení či psaní příspěvků na diskuzní fóra čas. A forma tohoto fóra, alespoň tedy pro mne, byla zcela neznámá. Doufám, že se mi již nebude dařit podobné spamování a úplně bych byla nejraději, kdyby nebylo vůbec nutné reagovat.

Proč sprostě urážíte slečnu Šuterovou? Alespoň já tedy rozhodně slova "lžete, až se vám od huby práší" nebo nazvání sl. Šuterové ubohým člověkem (z kontextu je jasné, že je to urážlivé míněno, nikoli lítostivě) za urážlivé a sprosté považuji. Pozastavujete se nad urážlivými výrazy a komentáři druhých a pak děláte to samé???
Jo, takže když mně sl. Šuterová osočí, že lžu, a to opakovaně, to je v pořádku? Ona sama si mnohokrát ve svém dlouhém příspěvku a zejm. pak v kontextu s jejími dalšími příspěvky protiřečí, a to je také v pořádku? Můj první příspěvek byl velmi slušný, ovšem urážet a napadat nenechám ani sebe, ani organizaci, ani postižené lidi. P. Adrian napíše, mj. takovou „perlu“, jakou je výrok o retardaci nevidomého a nad tím jste se ani Vy, ani nikdo další z účastníků také ani nepodivili ani nepohoršili. To považujete také za normální a slušné jednání. Domnívám se, že toto hodně svědčí o úrovni zdejších pisatelů. Jak jsem zjistila, samozřejmě se to netýká všech, zde ale diskutovat na slušné a pravdivé úrovni nemá smysl, zde mnozí rozumí pouze podobným výrazům, jaké používají sami.

A otázka poslední - nebo spíše výzva, abyste četla pozorněji (zvlášť, když u jiných znevažujete jejich postřeh a schopnost vnímání reality) - výzva k napsání článku do časopisu Svět psů byla míněna tak, že mají zájemci NAPSAT SVÉ VLASTNÍ ZÁŽITKY S PLEMENEM ČESKOSLOVENSKÝ VLČÁK FORMOU ČLÁNKU, který by byl otištěn SPOLU s reakcí p. Adriana.
Zkuste nejdříve vychladnout, než napíšete do této diskuze nějaký další nesmysl (jako třeba ten s kostmi - jistě, vařené kosti nejsou žádné terno, ideální jsou a budou vždy kosti syrové, které jsou nezbytnou součástí přirozené stravy, která jak jistě uznáte, je mnohem lepší, než strava průmyslově vyráběná. Ale jak přirozeně a zdravě krmit svého psa je téma jiné a nehodlám tady zbytečně rozepisovat OT příspěvek - ale pokud jste propagátor krmení granulemi, prosím nemíchejte se do něčeho, čemu, zdá se, příliš nerozumíte - z Vaší reakce to tak alespoň bohužel vypadá).
Právě, že jsem četla velmi pozorně. Ano, je pravda, že někteří z diskutujících zde to pochopili tak, jak píšete Vy, jiní ale tak, jak píši já.
Jak jsem již jednou uvedla, ve "psím světě" se pohybuji již 36 let, tedy ještě v době, kdy jsme ani netušili, že nějaká granulovaná strava pro psy existuje. Mohu tedy celkem dobře porovnávat výhody i nevýhody krmení psů průmyslovou stravou a tzv. metodou BARF. Ale to je opravdu jiné téma.
Zuzana jest offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010, 19:02   #8
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Tak to jsem ráda že patřím mezi ty neironicky normální . Myslím že jako všude tak i mezi slepci je každý jedinec zástupcem člověčenství tady na této planetě a že se i mezi nimi najdou tací, kteří se k psům chovají krutě. Asi by to chtělo nějakou statistiku, abychom mohli říct jak to objektivně je. Je ale fakt že o utýraném vodícím psu jsem ještě neslyšela, kdežto o utýraných často celých veklochovech, dost často.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 18-03-2010, 12:14   #9
zbynek
Junior Member

zbynek's Avatar

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
Tak to jsem ráda že patřím mezi ty neironicky normální . Myslím že jako všude tak i mezi slepci je každý jedinec zástupcem člověčenství tady na této planetě a že se i mezi nimi najdou tací, kteří se k psům chovají krutě. Asi by to chtělo nějakou statistiku, abychom mohli říct jak to objektivně je. Je ale fakt že o utýraném vodícím psu jsem ještě neslyšela, kdežto o utýraných často celých veklochovech, dost často.
No ono to normalni taky nebylo mysleny na vas , mel jsem tim na mysli lidi, kteri vidi vodici a asistencni psy jen "zvenku". K tomu co pisete: ano, presne o tu procentualni statistiku jde. Asi nema smysl bavit se o mnozarnach a velkochovech, je jasny, ze se dejou hnusny veci, ale tyhle pripady v pomeru k celkovymu poctu majitelu mi neprijdou tak casty. Problem, o kterym se moc nemluvi, je, ze fyzickej hendikep s sebou bohuzel casto (netvrdim ze vzdycky) nese i bud hendikep mentalni nebo poruchy osobnosti a emocni labilitu. V prvnim pripade pak klienti mohou byt uplne nezpusobili se o psa postarat a nepatri jim vubec do ruky, ve druhym si na nem, coby na nejblizsim objektu, vybijeji svoji zlobu a frustrace. Navic ty pripady, o kterejch pisete vy, se aspon dostanou na verejnost a vinici jsou odsouzeny aspon moralne (kdyz uz nekonaji prislusny organy), ale u pripadu stradajicich nebo tyranejch psu vodicich a asistencnich je vzdycky snaha to zamest pod koberec nebo do nekonecna omlouvat tim, ze "ti chudaci nemaji nikoho jinyho nez toho psa". I proto jste mozna o zadnem (tyranem - o utyranem nevim ani ja) neslysela...
zbynek jest offline   Reply With Quote
Old 18-03-2010, 15:40   #10
Mirkawolf
Member

Mirkawolf's Avatar

Send a message via ICQ to Mirkawolf Send a message via Skype™ to Mirkawolf
Default No ty v**e

Tak jsem to tu docetla, utrela jsem si pot z cela, zamackla slzu nad ubohym labradorem a az prijdu vecer domu, tak se musim podivat, jestli mym zakernym mutantum uz treba nerasi zelena tykadelka. A pak pujdu spocitat slepice, jen tak pro jistotu... Vlcakum zdar.
Old 19-03-2010, 02:23   #11
Undertaker
Member

Quote:
Problem, o kterym se moc nemluvi, je, ze fyzickej hendikep s sebou bohuzel casto (netvrdim ze vzdycky) nese i bud hendikep mentalni nebo poruchy osobnosti a emocni labilitu. V prvnim pripade pak klienti mohou byt uplne nezpusobili se o psa postarat a nepatri jim vubec do ruky, ve druhym si na nem, coby na nejblizsim objektu, vybijeji svoji zlobu a frustrace. Navic ty pripady, o kterejch pisete vy, se aspon dostanou na verejnost a vinici jsou odsouzeny aspon moralne (kdyz uz nekonaji prislusny organy), ale u pripadu stradajicich nebo tyranejch psu vodicich a asistencnich je vzdycky snaha to zamest pod koberec nebo do nekonecna omlouvat tim, ze "ti chudaci nemaji nikoho jinyho nez toho psa". I proto jste mozna o zadnem (tyranem - o utyranem nevim ani ja) neslysela...
Tak s tímhle plně souhlasím. Musel bych chvíli vidět pana Primáka a jeho psa, abych si udělal lepší obrázek, ale podle toho, co jsem slyšel a hlavně se dočetl ve Světě psů a onom rozhovoru, tak zrovna toto je pro mě člověk, který není způsobilý psa vlastnit.
Navíc si užívám, že jsem momentálně nenapadnutelný, protože nemám psa, mám mutanta
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules