Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-04-2010, 14:46   #1
mellorn
Member

mellorn's Avatar

o tom jsme se myslim bavili loni po bonitaci. ja jsem teda taky proto,aby reakce u koliku byla nenacvicena. socializace od stenete na vsechno mozne mi prijde jako neco trochu jineho,tam je to dulezite hodne.ale to nacvicovani u koliku mi prijde,jakoze se lidi snazi dostat co nejlepsi hodnoceni a o povaze to nic nevypovida.ale to je muj nazor. ja na bonitaci trenovat mereni nebudu,spis se budu snazit,abych byla v klidu ja a pak bude v klidu i arwen.taky bude o rok starsi,mozna i po vice haranich,no necham se prekvapit.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 21-04-2010, 15:08   #2
alexa
Junior Member

Mluvil jsem o nacvičování měření, ne kolíku. Povzbuzování při kolíku ale na místě je. Když Tě na ulici někdo napadne, tak asi taky psa povzbudíš aby Tě bránil a nenecháš to čistě na něm. Páneček by měl navíc být pro psa oporou, a jak bylo výše správně napsáno, rozdíl mezi chováním s pánečkem a bez něj se na bonitaci posuzuje taky.

Dobře socializovaný pes, který aspoň trošku ví do čeho s měřením jde a je zvyklý na různé "ochmatávání" od různých lidí by neměl mít nějaký zásadnější problém, pokud nebude mít psychický problém při bonitaci jeho páník . Vím že se to lehce řekne, ale nějaké té nervozity se člověk těžko zbavuje.

Nácvik měření samotného pomůže nejen psovi, ale taky majiteli - půjde na bonitaci trošku klidnější, zjistí předem jak psa při tom a onom chytit, jak ho narovnat atd. Psa který dobře drží, jeho jedinou starostí je případně olíznout posuzovateli nos a jeho majitel ví jak se k měření postavit je pak radost měřit, nehledě na to že je za dvě tři minuty hotovo. I teď v Roudnici jich pár takových bylo.

Karel
alexa jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules