![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
złośliwy krasnolud
|
![]()
suprise suprise!
Quote:
Rozumiem ze byl upal i psy dostaly w tylek, ale raczej ciezko ocenic bez oceniania. Jasne, mozna komentowac ocene i sedziego nie bedac na wystawie, no ale jednak to cos innego.
![]() |
![]() |
#2 |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]()
Mhm, no cóż, to moja 3 wystawa więc już jakieś minimalne porównanie do poprzednich sędziów/sędzinek mam. I właśnie o ten gorąc mi chodzi, mógł być bardziej wyrozumiały i myślę że nie miałby problemów z ocenieniem psów jakby było mniej kółek czy poprzez zobaczenie ząbków w szeroko otwartej wilczakowej paszczy.
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Karina, nie do końca masz rację. Zgryzu nie zobaczysz przy otwartej paszczy, niestety, a to obowiązek sędziego. Wiem, że jest nieludzko gorąco, ale wilczak to m.in. ruch i świętym prawem sędziego jest ten ruch móc ocenić. Bywało tak, że pot się z nas lal strumieniami (wspominam taki upalny Kraków, kiedy po wystawie Magda ratowała nas wodą z węża ogrodowego), ale zawsze lepiej jest zejść ze świadomością, że sędzia porządnie się przyłożył do oceny niż, że odbębnił sprawę "po łebkach". Może właśnie na swoich pierwszych wystawach trafiłaś na nie dość porządne sędziowanie? Ale tutaj (z tego, co piszesz) sędzia w niczym nie jest winien
![]() ![]() Pamiętajmy, że wilczaki to modele "trudne do zamęczenia", nawet 35 stopni Celsjusza nie wyłącza ich z życia, bez przesady ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 11-07-2010 at 17:20. Reason: literówki |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Mhmmm, może to akurat nie pasuje do tej konkretnej wystawki, ale w większości (zależy co dla kogo jest wzorcowe ![]() Dla mnie dodatkowe punkty mają sędziowie, którzy widząc, że wilczak jest wyrywny *tak jak np. Unka kiedyś (czyli ciągnięcie), to podczas biegania dają szyk przestawny, czyli zwierzątko, które jest zbyt wyrywne stawiają na przodzie stawki i wtedy oceniają bieg wszystkich, szkoda, że to rzadkość ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ardal Conall
|
![]()
GRATULACJE dla Maxa!!! Tatuś powrócił w wielkim stylu, a dzisiejszy wynik zapowiada, że nieźle nawojuje w ringach. TRZYMAMY ZA SŁOWO!!!
![]() Wielkie brawa także dla Enfys!!! a o reszcie mi nie wiadomo ![]() Brawa za wytrwałość w takim upale - w domu nie idzie wytrzymać, a co dopiero na dworze. Współczuje i podziwiam. Żałujemy, że przegapiliśmy tę wystawę, bo towarzystwo fajne się zjechało. No i przegapiliśmy okazję do spotkania Ardala z Tatą. Ale cała nasza czwórka trzymała kciuki i jest - Wielki Max i jego wielkie zwycięstwo!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Aaaaaaaa szczegóły?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ardal Conall
|
![]()
O Max'ie wiem, że w "małym" ringu zgarnął wszystko, a w BISach weteranów stanął na 3 lokacie!!!!!!!!!
![]() |
|
|