Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2010, 17:02   #1
Dušan
Junior Member

Dušan's Avatar

[quote=Kometa;336962]Děkuji všem za odpovědi.
V domě pod námi mají retrívra, který věčně štěká před barákem, mě to dost rozčiluje, nemám ráda zbytečně štěkající psy, proto jsem taky chtěla plemeno, které moc neštěká

Skoro všichni naši sousedi mají psa, štěkot psů jim nevadí, ani v noci, to "se vydrží, to psi dělávají"... Sousedům nevadí ani vytí, to táhlé, krásné vlčí vytí. Vadí jim to ječení, kňučení, pištění - vysoké zvuky, tam je zakopaný pes. Na to bacha.
Dušan jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 18:57   #2
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

Pouliche's Avatar

Send a message via Skype™ to Pouliche

Většina (převážně starých) lidí si myslí, že pes, který kňučí je "týraný" nepřítomností svého majitele. Sousedce jsem taky musela říct, aby si ho nevšímala, když pokňourává a byl klidnější od té doby.

Když jsem ji ještě předtím přistihla u toho, jak mi ho utěšuje přes plot a on se z toho rozkňoural jako malé štěně, měla jsem ji chuť zabít...
Pouliche jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 19:23   #3
Kometa
Junior Member

Kometa's Avatar

[quote=Dušan;336966]
Quote:
Originally Posted by Kometa View Post
Skoro všichni naši sousedi mají psa, štěkot psů jim nevadí, ani v noci, to "se vydrží, to psi dělávají"... Sousedům nevadí ani vytí, to táhlé, krásné vlčí vytí. Vadí jim to ječení, kňučení, pištění - vysoké zvuky, tam je zakopaný pes. Na to bacha.
Toho už jsem si taky všimla, že štěkání lidem nevadí. Nebo minimálně našim Mají jorkšíra, který štěká pořád, kdykoliv jde někdo po chodbě, někde něco zarachotí, prostě každou chvíli... mě to celkem vadí, ne že bych byla nějaký neurotik, nějaké to zaštěkání přežiju, ale co je moc... Když jsme s mamkou řešili problém vytí, řekla jsem jí, že přece jejich pes taky pořád štěká a nijak to neřeší, tak proč je takový problém s vytím. Odpověděla mi na to přesně totéž: že to je přece normální, že pes štěká Přijde mi to vtipné, jakoby vytí pro psa přirozené nebylo.

Každopádně díky za odpovědi, myslím, že to nějak vyřešíme. Prvně budeme doufat, že budeme mít štěstí na hodné zvíře, když ne, tak zkusíme zvykat, odnaučovat a tak podobně a budeme doufat v tolerantní sousedy Krajní řešení - přestěhování na samotu
Kometa jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 21:12   #4
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Inak, odporucam konat radsej preventivne, napriklad povedat susedom ze berieme si steniatko, nejaky cas potrva nez si zvykne, budte prosim trpezlivi. Lebo ed su nervozni susedia, su nervozni majitelia, ked su nervozni majitelia je nervozny pes a ako je zname, cim nervnejsi pes, tym vacsi randal.
saschia jest offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 12:12   #5
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by saschia View Post
Inak, odporucam konat radsej preventivne, napriklad povedat susedom ze berieme si steniatko, nejaky cas potrva nez si zvykne, budte prosim trpezlivi. Lebo ed su nervozni susedia, su nervozni majitelia, ked su nervozni majitelia je nervozny pes a ako je zname, cim nervnejsi pes, tym vacsi randal.
Mám podobnou zkušenost. Nám Dakouš po přestěhování prohrabal dvě vrstvy linolea až na beton a jak hrabal, tak mlátil do vchodových dveří, takže byl randál po celym baráku. Tuhle aktivitu střídal s vytím v poměru zhruba minutu na minutu. Sousedka to vydržela dva dny a pak mi hodila do schránky velmi odměřený dopis s výhružkou policíí, majitelem domu a ochráncema práv zvířat. Když jsem to přečetl, chvíli jsem se uklidňoval a pak se šel sousedce osobně představit a vysvětlil jsem jí, že to 40kg/73cm trdlo je v podstatě ještě štěně, které má problém si zvyknout na samotu v novém prostředí. Rázem se ze sousedky stala velmi příjemná a trpělivá paní, která mi vysvětlila, že se kromě hluku (je v důchodu a maká doma jako účetní), bála i o jeho zdraví, protože slyšela padat a rozbíjet věce atp. Všechno jsme si vysvětlil a od té doby už neprotestovala. Vlastně vzato kolem a kolem, sama si našla jisté řešení, aby ji Dakouš tolik nerušil ... řekla mi, že když už je to neúnosný, prostě si vezme práci do jiné místnosti podle toho kde zrovna Dakouš dělá bordel - zaplať bůh za to, že máme 4 pokojové byty
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 14:22   #6
Dušan
Junior Member

Dušan's Avatar

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
Mám podobnou zkušenost. Nám Dakouš po přestěhování prohrabal dvě vrstvy linolea až na beton a jak hrabal, tak mlátil do vchodových dveří, takže byl randál po celym baráku. Tuhle aktivitu střídal s vytím v poměru zhruba minutu na minutu. Sousedka to vydržela dva dny a pak mi hodila do schránky velmi odměřený dopis s výhružkou policíí, majitelem domu a ochráncema práv zvířat.
V létě šel kolem domu nějaký klučina s holkou , fena je zaregistrovala a štěkala - normálně. Hošan začal bouchat do plotu, fenu brali všichni čerti, přidala na rachotu, načež hošánek řekl: co to tam mají za psa, určitě ho týrají, zavolám na ně sociálku...

Něco i z jiného soudku: dva sousedi mi řekli - pořád ji neokřikuj, dyť je to štěně a proč by si občas nezakňučela, ani jí nedopřeješ...
A ten chlapík, se kterým jsem měl před lety s čsv opravdu velké problémy, se teď usmívá. Chodím s fenou často kolem jejich domu, a to jak brzy ráno, tak i večer. Vidí, že není jen v kotci, že má pohybu dost a že je to asi plemenem (jekot). A moc se mu líbí...
Dušan jest offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 20:06   #7
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Quote:
Originally Posted by Dušan View Post
A ten chlapík, se kterým jsem měl před lety s čsv opravdu velké problémy, se teď usmívá. Chodím s fenou často kolem jejich domu, a to jak brzy ráno, tak i večer. Vidí, že není jen v kotci, že má pohybu dost a že je to asi plemenem (jekot). A moc se mu líbí...
Mne tiez sused, s ktorym sme mali kvoli Freike a jej randalu konflikt, mi vzdy ked ma stretne nezabudne podakovat ze sme to vyriesili. Marne vysvetlujem ze sa to vyriesilo samo - proste prisko si zvyklo a zlenivelo a nema tuzbu v noci buntosit a cez den tesknit za panickou.
saschia jest offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 22:16   #8
Bára
Junior Member

Bára's Avatar

Tak referuji - psisko spí už s námi a dobré :-) Chrní. Když jdu do školy zavřu jí a to ječí jak podebraná a zvykla si boxovat packama do dveří, to dělá totiž větší rachot než je schopná stvořit sama. Ale pak je ticho až do mého příchodu.

Ovšem (pozor,přichází OT) v neděli jsme byli ve stromovce a já z ní mám už nervy občas nadranc. Taky tu má někdo plachýho psa? Nebo vybyl černý petr na nás? Protože stromovka byla dostatečným důvodem pro šílení, neposlouchání, tahání - prostě zběsilý úprk. Ruka sedřená do krve, přítelova taky, jsme se střídali. Pes totálně v pr... Opravdu už netuší, co s tím...nedávno jsme tu už o její plachosti psali. Jó, maj lidi horší problémy než my, ale je mi to líto. Jsme poměrně aktivní a chtěli jsme psa, co by chodil všude s náma...No nic
Bára jest offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 17:26   #9
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

[quote=Dušan;336966]
Quote:
Originally Posted by Kometa View Post
Přesně tak, samotné vytí by šlo, ale ječení, resp. srdcervoucí brečení a hysterčení..to je spíš ten problém. Sofu už to naštěstí vcelku přešlo..teď už spíš tak z principu, aby se neřeklo, chvíli vyje, požaluje.
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 19:32   #10
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Mně Dakouš víceméně vlažně žaluje cca hodinu před příchodem, ale jen občas. Sem tam si posteskne do půl hodiny po odchodu, ale je to jak kdy. Občas přes den, když jde někdo po chodbě, tak ho trochu vyštěká a hned to překlopí do takovýho "skorovití", ale většinou zakvílí jednou a je zase vklidu.
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules