![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
[quote=Kometa;336962]Děkuji všem za odpovědi.
V domě pod námi mají retrívra, který věčně štěká před barákem, mě to dost rozčiluje, nemám ráda zbytečně štěkající psy, proto jsem taky chtěla plemeno, které moc neštěká Skoro všichni naši sousedi mají psa, štěkot psů jim nevadí, ani v noci, to "se vydrží, to psi dělávají"... Sousedům nevadí ani vytí, to táhlé, krásné vlčí vytí. Vadí jim to ječení, kňučení, pištění - vysoké zvuky, tam je zakopaný pes. Na to bacha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bolt Grey Střípek snů
|
![]()
Většina (převážně starých) lidí si myslí, že pes, který kňučí je "týraný" nepřítomností svého majitele. Sousedce jsem taky musela říct, aby si ho nevšímala, když pokňourává a byl klidnější od té doby.
Když jsem ji ještě předtím přistihla u toho, jak mi ho utěšuje přes plot a on se z toho rozkňoural jako malé štěně, měla jsem ji chuť zabít... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]()
[quote=Dušan;336966]
Quote:
![]() ![]() Každopádně díky za odpovědi, myslím, že to nějak vyřešíme. Prvně budeme doufat, že budeme mít štěstí na hodné zvíře, když ne, tak zkusíme zvykat, odnaučovat a tak podobně a budeme doufat v tolerantní sousedy ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Inak, odporucam konat radsej preventivne, napriklad povedat susedom ze berieme si steniatko, nejaky cas potrva nez si zvykne, budte prosim trpezlivi. Lebo ed su nervozni susedia, su nervozni majitelia, ked su nervozni majitelia je nervozny pes a ako je zname, cim nervnejsi pes, tym vacsi randal.
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Něco i z jiného soudku: dva sousedi mi řekli - pořád ji neokřikuj, dyť je to štěně a proč by si občas nezakňučela, ani jí nedopřeješ... A ten chlapík, se kterým jsem měl před lety s čsv opravdu velké problémy, se teď usmívá. Chodím s fenou často kolem jejich domu, a to jak brzy ráno, tak i večer. Vidí, že není jen v kotci, že má pohybu dost a že je to asi plemenem (jekot). A moc se mu líbí... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Mne tiez sused, s ktorym sme mali kvoli Freike a jej randalu konflikt, mi vzdy ked ma stretne nezabudne podakovat ze sme to vyriesili. Marne vysvetlujem ze sa to vyriesilo samo - proste prisko si zvyklo a zlenivelo a nema tuzbu v noci buntosit a cez den tesknit za panickou.
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Tak referuji - psisko spí už s námi a dobré :-) Chrní. Když jdu do školy zavřu jí a to ječí jak podebraná a zvykla si boxovat packama do dveří, to dělá totiž větší rachot než je schopná stvořit sama. Ale pak je ticho až do mého příchodu.
Ovšem (pozor,přichází OT) v neděli jsme byli ve stromovce a já z ní mám už nervy občas nadranc. Taky tu má někdo plachýho psa? Nebo vybyl černý petr na nás? Protože stromovka byla dostatečným důvodem pro šílení, neposlouchání, tahání - prostě zběsilý úprk. Ruka sedřená do krve, přítelova taky, jsme se střídali. Pes totálně v pr... Opravdu už netuší, co s tím...nedávno jsme tu už o její plachosti psali. Jó, maj lidi horší problémy než my, ale je mi to líto. Jsme poměrně aktivní a chtěli jsme psa, co by chodil všude s náma...No nic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
[quote=Dušan;336966]Přesně tak, samotné vytí by šlo, ale ječení, resp. srdcervoucí brečení a hysterčení..to je spíš ten problém. Sofu už to naštěstí vcelku přešlo..teď už spíš tak z principu, aby se neřeklo, chvíli vyje, požaluje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Mně Dakouš víceméně vlažně žaluje cca hodinu před příchodem, ale jen občas. Sem tam si posteskne do půl hodiny po odchodu, ale je to jak kdy. Občas přes den, když jde někdo po chodbě, tak ho trochu vyštěká a hned to překlopí do takovýho "skorovití", ale většinou zakvílí jednou a je zase vklidu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|