![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
no to na to wyglada ze i reproduktory, ktore sa przebadanie musza potrzebowac zeby i suki, ktore one beda kryc mieli zbadane DM tez.
Ja by z psem z N/N to robilam. poniewasz tu od razu jest mozliwosc o potomstwo z N/N. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() a badanie sa robione ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Tak sie sklada, ze mamy obecnie najwiecej przebadanych psow na DM i karlowatosc wsrod polskich hodowli. Efekt: wlasnie to stalo sie podstawa do atakowania nas przez (pseudo)-specjalistow... Mozesz podzielic ten samo los (i to tez powod wlasnie dlaczego tak wielu niemieckich hodowcow swoje psy ukrylo pod "xxx" - nie aby ukrywac dane o ich zdrowiu, ale aby uniknac wlasnie takich bezsensownych atakow). A wiesz co jest smieszne? Akurat nas atakuja nas wlasnie hodowcy, ktorzy nie przebadali nawet jednego psa. A tak sie sklada, ze zarowno testy na DM jak i testy na karlowatosc Mijke zaczela od badan psow z "ich linii" - to wlasnie tam pojawilo sie najwiecej karzelkow i najwiecej psow majacych problemy z chodzeniem. I w Polsce nie bylo i nie jest inaczej.... Ale jak widzisz - nie liczy sie rzeczywisty stan zdrowia. Ci, ktorzy maja wiele do ukrycia ukrywaja sie jak moga - odwracajac uwage od siebie atakuja innych. Ci co nie maja i nie ukrywaja - ale za kazda szczerosc czesto obrywaja.... Takie hodowlane bagienko... ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Bo okazuje się teraz, że to nie jedna jaskółka, a już tzw "szeroka skala"... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Przebadanych psow jest min. 2 razy wiecej....
![]() |
![]() |
#8 | ||
VIP Member
|
![]()
To logiczne i zrozumiałe.
Quote:
Quote:
Czy wyniki zostały do Mijke wysłane? Nie interesuje mnie jakie to psy i z jakimi wynikami - nie hoduję, zatem na nic mi ta wiedza (aczkolwiek paru hodowców pewnie byłoby zainteresowanych), jestem tylko zaskoczona powszechnością badań w Polsce, bo do publicznej wiadomości podane zostały jedynie wyniki Eurego. A tu się okazuje, że figa! Eury to tylko n'ty pies z badaniami... ja czegoś nie kumam ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|