![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
to chyba w znacznym stopniu zależy od budowy. Barina jako roczna suka miała prawie 36 kg i to latem kiedy jest cały czas w ruchu. Baliśmy się o dysplazję z taką wagą, ale po prześwietleniu okazało się, że wszystko jest ok więc nie było podstaw do niepokoju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
BTW – w ktorym momencie pies osiaga swoj docelowy rozmiar? W jakim wieku? Myślę o wzroście oczywiście, bo masa mieśniowa to jeszcze przed nami chyba... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
Garo w wieku 9 miesięcy ważył około 40 kg, Geirrod w tym wieku przekroczył 35kg.
![]() |
![]() |
#4 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Pozostaje mi go nie przekarmiac i dbać o stawy (co zreszta robię caly czas) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Szybki wzrost i duża masa w młodym wieku - jeśli ktoś będzie miał podobne przypuszczenia że jego pies rośnie zbyt szybko należy wykonać badania krwi pod kątem fosforu i wapnia i jeśli będzie to możliwe przesłanie wyników do mnie na priva.
![]() |
#6 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
Co sie dzieje, jesli te normy sa zachwiane? Pytam z ciekawosci... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
Co sie dzieje, jesli wartosci wapnia i fosforu sa zachwiane? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Bardzo proszę doświadczonych hodowców o odpowiedź: Ulvar waży 27,5 kg, czy to nie ZA DUŻO jak na bejbika, który nie skończył nawet 5 miesięcy? Czy wilczak może urosnąć za duży?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|