Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 12-23-2010, 12:01 AM   #1
Gia
K-Lee Family

L'avatar di Gia

ubicazione: Wrocław
Invia un messaggio tremite Skype a Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia
predefinito

No to mamy pierwszego psa mieszkającego w Polsce "carrier"

Wczoraj dostałam wyniki Kalinki. Najważniejsze, że nigdy Kali nie zachoruje i jej szczeniaki też Ale niestety jest nosicielem. Certyfikatu nie ma, bo wystawia się go tylko psom N/N
Wynik badania Kali będzie umieszczony na liście Mijke do publicznej wiadomości.

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-23-2010, 12:35 AM   #2
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

ubicazione: Późna
Invia un messaggio tremite MSN a z Peronówki Invia un messaggio tremite Skype a z Peronówki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Gia Visualizza il messaggio
No to mamy pierwszego psa mieszkającego w Polsce "carrier"

Wczoraj dostałam wyniki Kalinki. Najważniejsze, że nigdy Kali nie zachoruje i jej szczeniaki też Ale niestety jest nosicielem. Certyfikatu nie ma, bo wystawia się go tylko psom N/N
Wynik badania Kali będzie umieszczony na liście Mijke do publicznej wiadomości.
To ja bede pierwsza. Najpierw podziekowania, ze pomagasz przecierac szlaki. No i gratulacje, ze i Ty nie dalas sie zastraszyc tymi teoriami spiskowymi i oficjalnie publikujesz wynik!

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-23-2010, 12:46 AM   #3
Gaga
VIP Member

L'avatar di Gaga

ubicazione: Los Dientitos
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
predefinito

To teraz czekamy na te Twoje zadeklarowane 5?

Edit: 8
(sorry)

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Ultima modifica di Gaga : 12-23-2010 a 12:50 AM Motivo: edit
Gaga jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-23-2010, 01:12 AM   #4
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

Invia un messaggio tremite MSN a z Peronówki Invia un messaggio tremite Skype a z Peronówki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Gaga Visualizza il messaggio
To teraz czekamy na te Twoje zadeklarowane 5?

Edit: 8
(sorry)
Bedzie 7. Z piatki o ktorej pisalam jeden wynik jest opublikowany. 4 mam nadzieje, ze bede podane.
Z trojki ktora robila badania -wyniki beda dwa. Jedna probka poszla do kosza. Jeden wynik jest opublikowany. Drugi bedzie...to mam obiecane.

Moze byc? Czy jeszcze mam sie z czegos tlumaczyc...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Ultima modifica di z Peronówki : 12-23-2010 a 01:27 AM
Vecchio 12-23-2010, 02:57 PM   #5
Gaga
VIP Member

L'avatar di Gaga

ubicazione: Los Dientitos
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da z Peronówki Visualizza il messaggio
Bedzie 7. Z piatki o ktorej pisalam jeden wynik jest opublikowany. 4 mam nadzieje, ze bede podane.
Z trojki ktora robila badania -wyniki beda dwa. Jedna probka poszla do kosza. Jeden wynik jest opublikowany. Drugi bedzie...to mam obiecane.

Moze byc? Czy jeszcze mam sie z czegos tlumaczyc...
I żeby zakończyć, to rzucę końcową odpowiedź.
odnosiłam się bezpośrednio do Twoich słów:
Quote:
*Coz, wiwat pseudo-hodowle! HodoFcy badac swoich psow oczywiscie nie beda... A jak sie im w Polsce jakis hodowca wychyli i psy przebada - to poczekaja na wyniki i wynajda (lub co w ich wypadku bardziej prawdopodobne - wymysla) cos, aby zrobic z niego producenta rozmnazajacego chore psy.*
Quote:
Tak sie sklada, ze mamy obecnie najwiecej przebadanych psow na DM i karlowatosc wsrod polskich hodowli.
Słusznie założyłam, że te słowa to na wyrost, bo jak się okazuje, podaną przez Ciebie listę tworzysz z psów, które w międzyczasie się badają (m.in K-Lee, która w czasie gdy pisałaś te słowa nie miała jeszcze rozpoczętej procedury badania), a wynikałoby, że mówisz o swoich, na których hodujesz. I dobrze wiesz, że tego dotyczyły moje pytania.Cóż, dzięki Danieli finał wyjdzie OK, czasem ratunek spada z nieba A ponieważ chodzi o coś ważniejszego niż łgarstwo, to rzeczone puszczam z dymem.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-23-2010, 05:04 PM   #6
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Gaga Visualizza il messaggio
Słusznie założyłam, że te słowa to na wyrost, bo jak się okazuje, podaną przez Ciebie listę tworzysz z psów, które w międzyczasie się badają (m.in K-Lee, która w czasie gdy pisałaś te słowa nie miała jeszcze rozpoczętej procedury badania), a wynikałoby, że mówisz o swoich, na których hodujesz.
Gaga, robisz to samo co G.rinch. Wystarczy przeczytac temat, aby przekonac sie ze mowilam o 5 przebadanych psach. K-LEE NIE BYLA WLICZONA (co jest chyba logiczne, bo nie byla wtedy jeszcze przebadana, ani nie wyslala DNA). Potem napisalam, ze 3 kolejne wyslaly probki do badan (wsrod nich TEZ NIE MA K-LEE). Stad ta Twoja liczba 8. Bo to: 5 PRZEBADANYCH psow (o ktorych pisalam) + 3 WYSLANE probki (o ktorych pisalam). Jak chcesz liczyc K-lee to licz jako nr 9.

Mowa o "tworzeniu listy z psów, które w międzyczasie się badają" to zwykla manipulacja, bo nic takiego nie zrobilam (co JASNO wynika z moich wypowiedzi - ZADEN z obecnie badanych psow NIE BY WLICZONY do tej 5-tki, a K-lee nie wliczaj do trojki, bo wmawiasz mi cos, czego nie zrobilam).
Wiec prosze nie rob jakis tajnych teorii spiskowych. Bo w tym roku mamy ich juz pod dostatkiem...

Quote:
Originariamente inviata da z Peronówki Visualizza il messaggio
Cóż, dzięki Danieli finał wyjdzie OK, czasem ratunek spada z nieba A ponieważ chodzi o coś ważniejszego niż łgarstwo, to rzeczone puszczam z dymem.
To kolejna G.rinchowa teoria spiskowa...
Wspolne badania byly planowane NIEZALEZNIE OD DANIELI, o ktorej jeszcze nikt wtedy nie wiedzial... Chodzilo o wspolne przebadanie calej grupy psow w jednym z "oficjalnych" laboratoriow. Na serio - wystaczylo zapytac Rybke, aby miec jasna odpowiedz (lub chocby przeczytac forum: http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=111). Chyba, ze ona tez jest juz zaliczana do 'lgarzy'....

Tak, akurat Daniela spadla nam z nieba. Bo to pozwala przebadac obecnie nie tylko wybranych, ktorych na to stac, ale wszystkich chetnych. Oczywiscie upada teraz sens wspolnego badania w Laboklinie, bo wiele osob chce badac psy u Danieli i nie zalezy im na certyfikacie. Ale projekt Danieli nie jest jedynym jaki byl - on jedynie zastapil poprzedni...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Ultima modifica di z Peronówki : 12-23-2010 a 05:17 PM
Vecchio 12-23-2010, 05:19 PM   #7
Gia
K-Lee Family

L'avatar di Gia

ubicazione: Wrocław
Invia un messaggio tremite Skype a Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia
predefinito

Gaga, Margo nie mogła wliczyć w to K-lee, bo zwyczajnie nie wiedziała, że będę ją badać teraz. Margo znała moją wersję, że będę badać wspólnie przy ktorymś z projektów, miało to być w Późnej. Tak się złożyło, że zrobiłam to wcześniej i poinformowałam Margo o tym dopiero po wysłaniu już próbki do badania. A próbka została wysłana do badania 15 grudnia

Margo od nas przynajmniej jeden szczeniak będzie badany A możliwe, że 2

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Rispondi quotando
Rispondi