![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Dzięki Gaga! Od dzisiaj ćwiczymy więc przy każdym karmieniu. Najpierw obecność i dotyk podczas jedzenia, aż mały się do tego przyzwyczai i nie będzie widział zagrożenia. A potem podchodzenie i nagradzanie smaczkami. No i przy jedzeniu gryzaków (uszy, kości, szyjki) na wymianę. Widzisz, do tej pory było kilka dni ćwiczeń, potem kilka dni obserwowania rezultatów :/
![]() |
#2 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Choć Aszczura nie ma już żadnych problemów z warczeniem to do tej pory czasem zdarza mi się treningowo pogrzebać jej w misce z porcją rosołową i nagrodzić za bycie grzeczną
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Przytoczę dość drastyczny przykład, znany z forum- duże problemy z agrechą u Forasa pokazały się właśnie przy jedzeniu. Poczuł się bury jak przywódca i konkretnie ścignął "natręta", który pałętał mu się po pokoju podczas konsumowania....uprościłam oczywiście bo streściłam przekaz jednej sytuacji, aby NASTRASZYĆ ![]() Na spacerach polecam ćwiczenia z innymi- ja się zgłaszam jako wolontariuszka, po ostatnich doświadczeniach z cuchnącą kością niewiele mnie już wzruszy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Super! Od dzisiaj micha będzie jeździła z nami.
![]() |
![]() |
#5 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Bardzo dobrze postepujecie tylko moim zdaniem za szybko przechodzicie do nastepnego etapu chcac sprawdzic czy juz dziala wasza metoda
![]() zwroc szczegolna uwage by nie dac mu powodu do warkniecia. Nie prowokuj go. Z jego punktu widzenia warczenie jest 1. sluszne-poczul dyskomfort 2. skuteczne-przestraszyles sie! Last edited by jefta; 14-06-2011 at 12:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ja z moimi psiskami miałam szczęście jak chodzi o oddawanie kości itp.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Powoli zacznij też ćwiczyć komendę PUŚĆ na wymianę za super smaczki. Wpierw niech puszcza zabawki, potem suche uszy, a dopiero potem kość. Ta komenda bardzo się przydaje na okoliczność jaką opisałeś. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Napisałam karcenie ale nie chodziło mi o jakąś prawdziwą ''karę''. Po za tym nie zabierałam mu kości na stałe, tylko wyjmowałam mu ją z pyska i po paru sekundach oddawałam i nawet dodawałam jeszcze cukierka żeby wiedział, że grzeczne oddanie kości ( czy też innej rzeczy ) ma pozytywny skutek
![]()
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Dlatego jeszcze raz zareklamuje tym, którzy maja kablówki- ogladajcie mistrza kontroli emocji: Cesara Milana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|