![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Witam! Sędzia prosił abyśmy szybko chodzili, biegaliśmy tylko po przekątnej. Sędzia, na moje pytanie: co to znaczy po polsku (wspomniana akcja) - rozwinął swoją myśl, że pies biega dynamicznie, sztywno / sprężyście jak na młodego dominującego samca przystało.... Bies teraz zaczyna podobnie biegać - wpływ testosteronu jest widoczny na każdym kroku. Wandal, jak mi się wydaje, zaczyna rozumieć, że jest silnym, dominującym samcem. Na nasze szczęście nigdy nie szedł pierwszy z zębami na innego psa. Stawał, rósł w oczach, był WIELKI (bez akcji nie ma kontry).
Przed Wandalem zaczynają schodzić inne psy z drogi. Wystarczy, że Wandal stanie i skupi spojrzenie.... Czy Wy też, Wilczakowcy, zauważyliście ten respekt innych, "normalnych" psów? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Poza tym nie rajcują mnie przejawy dojrzewania mojego psa - dla mnie i otoczenia to kłopot, z którym musimy sobie zacząć radzić. Wracając do wystawy - dla mnie najfajniejsze było: 1. pogoda i spotkanie z miłymi ludźmi 2. pewna odmiana dla psów 3. i psie zmęczenie po wystawie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ja też dziękuję za miłe spotkanie
![]() Beata od Cvaka |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
o, piszę o saarloosie a zapomniałam napisac o możliwości poznania Cvako, Bachusa i innych, których imion nie pamiętam a to tez bezcenne
![]() Last edited by dorotka_z; 13-09-2011 at 12:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|