Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-09-2011, 11:45   #1
Elentia
Junior Member

Elentia's Avatar

To teraz ja odkopuje....

czy ta inicjatywa jeszcze istnieje? bo dzisiaj zobaczyłam kolejną.. jaki jest sens powstawania następnych jak pierwsza nie doszła do skutku (zainteresowanych było mało) jestem w temacie świeża, ale rozuemiem ze pierwsza z druga nie am nic wspólengo, opócz celu
Elentia jest offline   Reply With Quote
Old 28-09-2011, 12:35   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Będziemy mieli urodzaj klubów
A poważnie, z jednej strony żenujące, że ważniejsze okazuje się z kim, a nie co (niestety moje czarne prognozy nadal są aktualne), z drugiej-jeśli ktoś zabiera się za jakikolwiek projekt, to powinien ten projekt koordynować, promować i rozwijać. Potencjalni chętni muszą widzieć, że sprawa żyje, że ludzie żyją sprawą i to ma ich zachęcić do współuczestnictwa. Na razie wygląda to tak, że na gruncie sporów ktoś się szarpnął i wyskoczył pierwszy z zalążkiem inicjatywy, po czym sprawa umarła. Teraz mamy ponowny zryw z drugiej strony (fakt istnienia tych stron świadczy dobitnie o tym, że nieważne górnolotne cele, a tylko to kto będzie na świeczniku, bo dlaczego żadna ze stron nie podjęła rozmów o zbieraniu deklaracji, promocji idei, z druga stroną?). Finał dość przewidywalny.
W międzyczasie przybyło wielu nowych właścicieli wilczaków, smutne, że nikomu z GI nie chciało się przypomnieć tematu i zachęcić do przystąpienia do projektu.
To dziecko samo się nie urodzi i samo nie wychowa
A mój wniosek jest taki: nadal środowisko nie jest gotowe w swej świadomości na powstanie klubu.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 28-09-2011 at 12:38.
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 03-11-2011, 18:17   #3
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Będziemy mieli urodzaj klubów
A poważnie, z jednej strony żenujące, że ważniejsze okazuje się z kim, a nie co (niestety moje czarne prognozy nadal są aktualne)
Przez chwile myslalam, czy nie zaproponowac wszystkim przystapienia do Klub KAW. Do poparcia ich dzialan w tworzeniu klubu. Ale potem dotarlo do mnie, ze to nie ma sensu... Pewne osoby mialyby satysfakcje i moglyby sie puszyc, ze to ich zasluga, ze to dzieki nim... Ale.... w kazdym klubie przychodzi taki "czarny" dzien, gdy trzeba zorganizowac DEMOKRATYCZNE wybory, a osoby typu pan G. i krewni i znajomi krolika organizujacego KAW maja marne szanse, aby wejsc do zarzadu. Chocby dlatego, ze o rasie nie maja bladego pojecia. Co wtedy....?

Wtedy znow bylby krzyki, lamenty, gadanie o przesladowaniu... Moge sie zalozyc, ze grupa zwiazana z KAW, gdyby nie zostalaby wybrana, dostalaby ponownie ataku histerii, zabrala zabawki i wyniosla sie z klubu do innej piaskownicy... Stawiam, ze powolaliby swoj wlasny NOWY klub atakujac ten ktory powstal....

Powiedzmy sobie szczerze - dla niektorych celem nie jest stworzenie klubu, ale lans i parcie na szklo... Pytanie, czy bedziemy sie tym przejmowac...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 28-09-2011, 15:42   #4
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Elentia View Post
To teraz ja odkopuje....

czy ta inicjatywa jeszcze istnieje? bo dzisiaj zobaczyłam kolejną.. jaki jest sens powstawania następnych jak pierwsza nie doszła do skutku (zainteresowanych było mało)

Nie wiem, o jaką "kolejną" inicjatywę chodzi /długo przebywałam w "niebycie" i nie orientuję się, kto komu znów "przywalił"*/, ale może pora, by przestać patrzeć na ugrupowanie chcące stworzyć Klub. Wiem, że to trudne, ale może nasi >Najważniejsi w Rasie< znowu spróbowali by się dogadać, jeśli uważają, że Klub ma sens istnienia...może tym razem skutecznie- czyli bez udziału "ekspertów".
Póki wszyscy liczący się Hodowcy nie dadzą swojego akcesu, dalej będziemy trwać w zawieszeniu...

...
*Sssmoku-daj znać "o co kaman" z tym błotem...
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules