![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
To teraz ja odkopuje....
czy ta inicjatywa jeszcze istnieje? bo dzisiaj zobaczyłam kolejną.. jaki jest sens powstawania następnych jak pierwsza nie doszła do skutku (zainteresowanych było mało) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Będziemy mieli urodzaj klubów
![]() A poważnie, z jednej strony żenujące, że ważniejsze okazuje się z kim, a nie co (niestety moje czarne prognozy nadal są aktualne), z drugiej-jeśli ktoś zabiera się za jakikolwiek projekt, to powinien ten projekt koordynować, promować i rozwijać. Potencjalni chętni muszą widzieć, że sprawa żyje, że ludzie żyją sprawą i to ma ich zachęcić do współuczestnictwa. Na razie wygląda to tak, że na gruncie sporów ktoś się szarpnął i wyskoczył pierwszy z zalążkiem inicjatywy, po czym sprawa umarła. Teraz mamy ponowny zryw z drugiej strony (fakt istnienia tych stron świadczy dobitnie o tym, że nieważne górnolotne cele, a tylko to kto będzie na świeczniku, bo dlaczego żadna ze stron nie podjęła rozmów o zbieraniu deklaracji, promocji idei, z druga stroną?). Finał dość przewidywalny. ![]() W międzyczasie przybyło wielu nowych właścicieli wilczaków, smutne, że nikomu z GI nie chciało się przypomnieć tematu i zachęcić do przystąpienia do projektu. To dziecko samo się nie urodzi i samo nie wychowa ![]() A mój wniosek jest taki: nadal środowisko nie jest gotowe w swej świadomości na powstanie klubu.
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 28-09-2011 at 12:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Wtedy znow bylby krzyki, lamenty, gadanie o przesladowaniu... Moge sie zalozyc, ze grupa zwiazana z KAW, gdyby nie zostalaby wybrana, dostalaby ponownie ataku histerii, zabrala zabawki i wyniosla sie z klubu do innej piaskownicy... Stawiam, ze powolaliby swoj wlasny NOWY klub atakujac ten ktory powstal.... Powiedzmy sobie szczerze - dla niektorych celem nie jest stworzenie klubu, ale lans i parcie na szklo... Pytanie, czy bedziemy sie tym przejmowac...
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nie wiem, o jaką "kolejną" inicjatywę chodzi /długo przebywałam w "niebycie" i nie orientuję się, kto komu znów "przywalił"*/, ale może pora, by przestać patrzeć na ugrupowanie chcące stworzyć Klub. Wiem, że to trudne, ale może nasi >Najważniejsi w Rasie< znowu spróbowali by się dogadać, jeśli uważają, że Klub ma sens istnienia...może tym razem skutecznie- czyli bez udziału "ekspertów". Póki wszyscy liczący się Hodowcy nie dadzą swojego akcesu, dalej będziemy trwać w zawieszeniu... ... *Sssmoku-daj znać "o co kaman" z tym błotem... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|