Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Mimo téma

Mimo téma O všem a o ničem - aneb jak příjemně strávit volný čas...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-10-2011, 23:16   #1
Saerithra
Junior Member

Saerithra's Avatar

Souhlasím, vyřešit by si to měli mezi sebou. Já se ho taky nechcu nějak zvlášť zastávat, ale mohli tam dat třeba pár rozhovorů s lidma, kterým pomohl, ne jen zaryté nepřátele. Takhle si člověk, který se na to dívá neudělá vlastní obrázek, podle informací 'obou táborů', ale přijme ten, který je mu předkládán. K tomu, že chce spíš kvalitní psy s pp se ani moc nedivím. Ten člověk taky musí z něčeho žít a jestli nemá místo pro psy, které si stejně nejspíš nikdo nevezme, není se moc čemu divit, že o ně velký zájem nejeví, byť to od něj není moc pěkné.
Saerithra jest offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 00:43   #2
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

. Takhle si člověk, který se na to dívá neudělá vlastní obrázek, podle informací 'obou táborů', ale přijme ten, který je mu předkládán.

TAk to je pak ale problém toho konkrétního člověka, že "přijme obrázek, který je mu předkládán." Říkali to v TV, tak to tak je.
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 01:15   #3
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

[quote=Saerithra;409113]Souhlasím, vyřešit by si to měli mezi sebou. Já se ho taky nechcu nějak zvlášť zastávat, ale mohli tam dat třeba pár rozhovorů s lidma, kterým pomohl, ne jen zaryté nepřátele.

Proč rozhovory s lidmi, kterým pomohl? Jak souvisejí s těmito konkrétními případy? Dostal prostor vyjádřit se k případu (např. mohl říci, na jaké veterině byl pes utracen, kdo ho utratil, mohl argumentovat ohledně vlastnictví psa) a ne jen stát a opakovat "to jsem neřekl", aby pak jinými slovy přiznal, že "to řekl". Nikdo na něj neházel špínu, řešili konkrétní případ a dostal možnost se ohradit. Klímovi rádoby investigativní pořady ráda nemám, ale tohle mi přišlo ještě poměrně objektivní. Pokud skutečně převychoval 2000 psů mu v tomto pořadu nikdo neupírá, to se neřeší, řeší se utracený kříženec NO a druhý pes. A to podle mě nevysvětlil. Jestli to vysvětlit nechtěl a s novináři neměl zájem se bavit, tak to je jiná věc, ale pak nechápu, proč se nechal natáčet a mluvil na kameru
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 08:29   #4
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Tak jsem to, ač nerada, shlédla. Práci RD jsem sledovala už od doby, kdy si přivezl první problémové československé vlčáky. A několikrát ho také viděla v akci. Potřebu vyjadřovat se k tomu, jak s nimi pracuje už dávno nemám. Tahle reportáž jsou to jen kecy, kecy a kecy z obou stran. Jediná věta, která stojí za zamyšlení padla v závěru a ta je podle mě hodně blízko k realitě ...

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 09:08   #5
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
Jediná věta, která stojí za zamyšlení padla v závěru a ta je podle mě hodně blízko k realitě ...
Taky to tak trochu vidím.

Jinak k lidem, kteří tam vystupovali a se kterými jsem měl osobně tu čest (?!?!) se setkat.

Moc se mi líbí, když paní Daušová na někoho podává trestní oznámení za týrání zvířat. Osobně sem před lety viděl její výcvik, kdy půlročního labradora učila přivolání s pomocí elektrického obojku. O jejích schopnostech už také pochybuji od doby, kdy na našem bývalém cvičáku v Hloubětíně na dětském dnu její "slepecký pes" bezdůvodně napadl kolemjdoucího psa, který si ho vůbec nevšímal (svědkem budiž Peter a Míša van Ene, protože tím psem byl jejich Shargoo) a při předvádění práce slepeckého psa museli být všichni psi minimálně 100 metrů daleko.

Paní Jansová - hrobařka našeho nejstaršího kynologického časopisu není také zcela nestrannou osobou. Zaprvé ona pochází právě z komunity majitelů útulků zvířat. O její odbornosti svědčí to, že na poradě redaktorů časopisu ještě před odchodem minulé šéfredaktorky navrhovala, že ke zvýšení atraktivity časopisu by se tam měla zařadit stránka s fotkami čtenářů na témata "pes a dětičky", "náš mazlíček v postýlce" apod.

Rudolfa Desenského se nechci slepě zastávat. Znám málo případů, kdy psy musel utratit ale znám mnoho lidí, kteří jsou mu vděční za to, že jim pomohl s jejich psy, kteří byli na utracení zralí.

V celém případě je jedna zásadní věc - diletantský přístup útulku. Měl jsem z útulku kočku a vím, co vše jsem musel podepsat za smlouvy (dokonce závazek, že kdykoliv umožním přístup do bytu, aby pracovníci útulku mohli zkontrolovat, jak se o kočku starám), než jsem si kočku mohl vzít domů. Když dávali psa panu Desenskému, tak mu ho dávali jen na základě nějaké ústní dohody ? Přitom s bývalým majitelem tvrdí, že mají smlouvu ? Pokud je to tak, tak musím říci, že takový útulek by měli zavřít a jít dělat něco užitečnějšího.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules