Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Mimo téma

Mimo téma O všem a o ničem - aneb jak příjemně strávit volný čas...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-10-2011, 16:14   #1
Undertaker
Member

Ikdybych Rudu neznal, tak rozhodně utracení toho prvního psa bych neodsuzoval. Byl to tak hodný pejsek, že by skončil maximálně doživotně v kotci. Tohle mi přijde jako lepší pro všechny. U toho druhého psa pro jistotu ani nenechali vyjádřit jeho jak to vlastně bylo, ale ono to na věci moc nemění... beztak by si to sestříhali po svém, tak aby dodrželi koncept toho, kdo si reportáž objednal a aby měli nějakou sledovanost. PAní Daušová na mě udělala velký dojem svým striktním zákazem skákat a už jen tím, že za 35let své praxe se naučila malinu posadit za odměnu k noze
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 16:31   #2
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
... Byl to tak hodný pejsek, že by skončil maximálně doživotně v kotci. Tohle mi přijde jako lepší pro všechny. ...
No, mě taky přijde pro všechny nejlepší odsouzence rovnou střílet. Proč bychom měli šmejdy živit z daní, když se stejně v lapáku nepolepší..

Hlavně toho dobráka, co z něj toho hodného pejska udělal bych zavřela s ním do toho kotce.
Old 19-10-2011, 19:17   #3
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
No, mě taky přijde pro všechny nejlepší odsouzence rovnou střílet. Proč bychom měli šmejdy živit z daní, když se stejně v lapáku nepolepší..

Hlavně toho dobráka, co z něj toho hodného pejska udělal bych zavřela s ním do toho kotce.
V tom s tebou taky souhlasim... lidí je zbytečně moc, tak proč to taky neselektovat, ale otázka trestu smrti by byla na jiný téma
Old 19-10-2011, 19:27   #4
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
...ale otázka trestu smrti by byla na jiný téma
Jak to? To je přece hlavní co se tady řeší. TREST SMRTI. Tohle nebyla eutanázie = "dobrá smrt". Tohle byla vražda. Okolnosti jsou vedlejší.
Old 19-10-2011, 19:34   #5
Undertaker
Member

Asi jsem to špatně specifikoval. Myslel jsem trest smrti v lidské společnosti. U toho psa bych to hodnotil jinak. Dodrbal dva lidi a neměl potřebu na sobě něco změnit. Co jinýho s ním? Víš o někom, kdo si ho vzal? Měli by snad takoví psi zůstávat v útulcích a na doživotí blokovat kotec? Ten kdo ho dokázal takhle zkazit by zasloužil být propírán místo Rudy... kdyby se tohle nějak začlo řešit, tak by si třeba lidi začli rozmejšlet, jestli si vůbec pořídit psa a když už tak jakýho.
Old 19-10-2011, 20:31   #6
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Já jsem pochopila jak jsi to myslel. Proto jsem taky upřesnila jak jsem to myslela já. Psí život u mě nemá o nic menší cenu než život člověka. A kdo o něm má právo rozhodovat... Lepší život v kotci (i když to je bída) než žádnej život.
Old 19-10-2011, 20:43   #7
Undertaker
Member

V tom se asi neshodnem... stejně jako u lidí bych v jasných případech byl spíš pro trest smrti než doživotí. Nedá se to úplně srovnat, ale princip je podobnej. Kdyby to s tím psem Ruda nezkusil, tak by stejně tak šel na utracení. Pochybuju, že někdo, kdo zvládne spolehlivě převychovat takovýho psa to udělá zadarmo a vrátí ho zpátky do útulku. Navíc to byl další produkt bezhlavýho množení. Věřim tomu, že kdyby Ruda neměl pořadník dalších psů, který to maj za pár, zkusil by to s ním třeba dýl. Ale když pes nechce spolupracovat a vím, že dalších 10 čeká jen na to, jestli si pro ně přijedu, radši bych to zkusil s jiným, který bude mít lepší vyhlídky. A to je všechno způsobený tím, že těch psů je moc, množí se nekontrolovaně a lidi neodhadnou na co maj. Když tohle odnese jeden takovej pes zcela humánním způsobem, tak mi to přijde za cenu dalších ikdyby jen deseti, který někde šťastně dožijou v pohodě.
Old 19-10-2011, 17:17   #8
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

Quote:
Ikdybych Rudu neznal, tak rozhodně utracení toho prvního psa bych neodsuzoval. PAní Daušová na mě udělala velký dojem svým striktním zákazem skákat a už jen tím, že za 35let své praxe se naučila malinu posadit za odměnu k noze
No a to je právě ten "balast" (nemíním to urážlivě), který si myslím že s reportáží nemá vůbec nic společného. Ta reportáž není o tom, co si myslí ostatní o utracení psa, ale o tom, že RD údajně utratil psa, který nebyl v jeho vlastnictví, na což právo nemá, ač to považuje za sebeprospěšnější pro psa i pro společnost. Ale jestli v jeho vlastnictví byl nebo nebyl, to už právě bohužel nedořešili. Stejně tak v tomto případě vůbec nejsou podstatné kynologické zkušenosti paní Daušové, ta s případem vůbec nesouvisí (nechápu proč jí tam dávali, možná mi něco uniklo, ale znova si to kvůli tomu pouštět nebudu).
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 17:58   #9
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Originally Posted by Vlkodlak View Post
...nechápu proč jí tam dávali...
Přece proto, abychom si my, kteří víme o psech h.... rozšířili obzory..
Old 19-10-2011, 19:26   #10
Undertaker
Member

Quote:
No a to je právě ten "balast" (nemíním to urážlivě), který si myslím že s reportáží nemá vůbec nic společného. Ta reportáž není o tom, co si myslí ostatní o utracení psa, ale o tom, že RD údajně utratil psa, který nebyl v jeho vlastnictví, na což právo nemá, ač to považuje za sebeprospěšnější pro psa i pro společnost. Ale jestli v jeho vlastnictví byl nebo nebyl, to už právě bohužel nedořešili. Stejně tak v tomto případě vůbec nejsou podstatné kynologické zkušenosti paní Daušové, ta s případem vůbec nesouvisí (nechápu proč jí tam dávali, možná mi něco uniklo, ale znova si to kvůli tomu pouštět nebudu).
V tom naprosto souhlasim... tohle dořeší ale bohužel až soud. Protože na tom, čí byl pes když mu ho dali se neshodnou. A Daušová tam je, protože je jednou z iniciátorek celé kauzy a tím, kdo podal trestní oznámení. Asi bych dokázal natočit ten samý den reportáž na stejné téma, ale sestříhat to úplně jinak, aby z toho Ruda vyšel zcela nevinně. Jeho chybu vidím v tom, že s nima přestal komunikovat. Ale o tom psovi to zkrátka už dávno není. Tohle už je čistě vyřizování osobních sporů skrze média.
Old 19-10-2011, 18:53   #11
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
PAní Daušová na mě udělala velký dojem svým striktním zákazem skákat a už jen tím, že za 35let své praxe se naučila malinu posadit za odměnu k noze
No ona umí i jiné věci. Třeba právě mnou zmiňované přivolání perfektně štěně naučila. Po zavolání "ke mně" stiskla knoflík, štěně zařvalo a vyskočilo půl metru do vzduchu a ona pak zatahala za stopovačku a přitáhla ho. Panečku, profesionální výcvik, jak když vystřihne.

Quote:
Ale jestli v jeho vlastnictví byl nebo nebyl, to už právě bohužel nedořešili.
A zjevně ani nedořeší. Dvě pipiny si založily OS a útulek ale nemají ani páru o nějakých zákonech nebo právních způsobech předávání věcí a tím méně zvířat.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules