|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
to po co tyle HISTERII i ogonach noszonych WYSOKO
oraz nie wiem nie wiem.. ja tam nie widze zeby wszyscy noszyli prawidlowo ogon. choc tu caly temat i filmiki jest tu- http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21671 Last edited by wolfin; 18-01-2012 at 20:05. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Ja tam na tym filmiku nie widzę żeby któryś z psów kulił ogon pod siebie
Podkreślam tylko że czepianie się zbyt wysoko uniesionego ogona jest takim samym błędem jak czepianie się że ogon nie jest wysoko uniesiony skoro pozycją wyjściową ma być ogon nisko |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderator
|
Quote:
citat, ktory wszystko wyjasnia " Przy pobudzeniu wzniesiony sierpowato." ale realno widze ze nie kazdy rozumie co jest napisane czarnym na bialym w wzorcu |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
wzniesiony znaczy nie zwisający bezwładnie
No chyba że uznajemy że dla psa wyjątkową podnietą jest sam ruch, ale przypominam że dla większości psów nie powinno być to czymś na tyle specjalnym by wywoływać maksymalne podniecenie. No chyba ze ktoś biega z psem tylko na wystawie to wtedy rozumiem |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
beznadzejna situacia
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Nie "tup tup i foch", tylko cały czas nikt nie powiedział czemu ogon wywinięty a la husky jest lepszy niż sierpowato wygięty noszony poniżej linii grzbietu tak, jak to robią wilki w ruchu
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Senior Member
|
Quote:
Quote:
Jest mnóstwo filmów pokazujących biegające watahy pięknych, umięśnionych (takie też powinny być csv) * nie mięśniakówwilków i o ile emocje towarzyszące np. polowaniu na początku pokazują wilki z kitami do góry - bo emocje, bo pobudzenie, o tyle później podczas biegu wilk będzie oszczędzał energię - za tym idzie płynny lekki ruch, a to też wiąże się z opadaniem niemal do poziomu ogona. Często na ringu wśród csv do młodzików włącznie, csv biegają z opuszczonymi ogonami - jednak z wiekiem, to się z mienia u psa z prawidłową budową i o dobrym charakterze. P.S. Dla mnie POBUDZONY = ŻYWY Last edited by GRABA; 18-01-2012 at 20:38. |
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
Nietoperka, ale ja widzialam inne wilki niz tu podajes
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
ale wilczak jest psem zywo reagujacym, czyli inaczej latwo pobudzajacym sie. niereagowanie na otoczenie nie jest zaleta. pies jest wstanie pozostac w posluszenstwie i koncentracji mimo duzego pobudzenia, ale jego cialo bedzie wyrazalo, ze jest pobudzony i jaki poped mu sie zalaczyl, stad ta ogonomania-po ogonie najlatwiej poznac stan emocjonalny psa, a oceniajac go kontekcie danej sytuacji wazne elementy jego charakteru
|
|
|
|
![]() |
|
|