Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 07-04-2012, 09:57 PM   #1
makota
Member

L'avatar di makota

ubicazione: Świętokrzyskie/Kraków
predefinito

Ja doświadczenia w nauce zostawania szczeniaka w klatce nie mam co prawda żadnego, więc porad praktycznych dać nie mogę, ale się wypowiem - krótko
Ja myślę, że to taki wiek, skoro piszesz, że nic się nie zmieniło w życiu psa i z dnia na dzień zaczął odstawiać takie cyrki. To taki wiek, że szczeniak zapomina wszystko, czego się do tej pory zdążył nauczyć - swego rodzaju 'nastoletni bunt'. Jedne przechodzą przez to gorzej, inne lepiej, widocznie trafiłeś na buntownika

Pracujcie dalej, okres buntu w końcu minie. Trzymam kciuki
Vecchio 07-04-2012, 10:11 PM   #2
Grin
Wilkokłak

L'avatar di Grin

ubicazione: Katowice
predefinito

A propos nagłej niechęci do zostawania w klatce. Też przeżyliśmy w zeszłym roku zdziwienie, gdy Łowca który co rano właził do niej bez problemów i protestów, nagle z dnia na dzień gdy przyszło co do czego, zaczął chować się pod stół. Nie wiedzieliśmy o co chodzi, skąd ta nagła niechęć, która w dodatku po jakimś czasie minęła. W końcu skojarzyłam. On nie chciał wchodzić do klatki, gdy w mieszkaniu było gorąco. Jasne jak słońce; w klatce mu było widać za ciepło; plastikowa podłoga nie chłodziła tak jak kafle w kuchni czy przedpokoju. Może to w niektórych przypadkach jest odpowiedź?
Na szczęście teraz nie ma problemu: Łowca (odpukać) od długiego czasu zostaje sam na "wolności" i jest bardzo grzeczny. Uff!
Grin jest offline   Rispondi quotando
Rispondi