Quote:
Originally Posted by Margo
Po pierwsze trzeba powiedziec, ze warto aby na polskich ringach pojawilo sie wiecej sedzin, takich jak pani Dzidt. Ktore najpierw CZYTAJA o rasie (i znaja wzorzec), a dopiero biora sie za sadziowanie... Nawet jelsi to niektorych zaboli...
|
Quote:
Originally Posted by Margo
Ja wyznaje jednak opinie, ze prawdziwa cnoty krytyk sie nie boi. Padly slpwa krytyki. Skoro pani Dzidt jest nieobecna na tym forum i bronic sie nie moze to moze ja odpowiem:
Jak nie slyszal? Czyz ta sedzina nie powiedziala dokladnie tego samego co sedziny z bonitacji? "Molosowata glowa" to nic innego jak ciezka glowa charakteryzujaca sie glownie OBWISLYMI WARGAMI. Czyli pani Dzidt powiedziala to samo co pani Soukupova i pani Tomeskova, nadajac temu nazwe jaka funcjonuje takze u wilczakowcow...
"Za okrągłe oko"? Rzeczywiscie tak jest, ale to nie "wina" okraglosci, a osadzenia... W odroznieniu np od Uni, Czambor nie ma skosnych oczu, a takie, ktore ulozone sa na jednej linii co powoduje ich inny "wyglad" i efekt "okraglosci".
Krytyka.... Jasne, dlaczego nie... Ale obecnie trwa dyskusja, gdzie Twoja argumentacja sprowadza sie do "i nikt nie z Was nie przekona mnie, ze czarne jest czarne"....
Alez dopisuj sedziow! Takich, ktorzy wytykaja im "za jasne oko", "za plytka klatke", "za krotki ogon", ""za dlugie nogi".... Ale nie takich, ktorzy krytyke danego psa bazuja jednak na wzorcu...
|
Dziękuje Ci Małgosiu bo nikt lepiej od Ciebie nie potrafi pokazać jaka jest zgodność ze wzorcem.
Bardzo mnie cieszy, że wiesz i słyszałaś co mówiła Pani Dzidt, Pani Tomeskova i Pani Soukupova.
Bardzo się cieszę, ze jesteś z tymi Paniami w tak dobrym kontakcie i często rozmawiacie przy kawie o wadach Czambora.
Bardzo dużo się z tego uczę i moja wiedza bardzo się pogłębia dzięki Tobie.
Jestem Ci bardzo wdzięczny, że jako jedyna z nielicznych potrafisz mnie tak dużo nauczyć i to zupełnie za darmo.
Teraz wiemco to znaczy, ze oko powinno być w kształcie migdała.
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/65248/
Wiem co rozumiesz przez skośność i jedną linię.
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/65247/
Wiem tez dlaczego takie, a nie inne zdjecie dałaś na główny profil mojego psa.