![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
VIP Member
|
![]()
facet jest młotek bo nie uważał i stal za blisko. Zawsze możesz poprosić o trzymanie dystansu. To samo zresztą szalenie pomaga w ringu pierwszej oceny i podczas ruszania do biegu kiedy jest więcej niż jeden pies. Po prostu nie psuje się sobie wzajemnie wystawiania siedząc komuś na plecach. Ale to właściwie podstawy kultury i odrobina myślenia
![]() Myślę, że mimo nieprzyjemnego przeżycia będzie dobrze ![]() Odp była do trunksia&witgor ale wskoczyła pod postem Przemka (btw:celny podpis Przem!)
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 13-09-2009 at 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#63 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
Jak ocena idzie na ringu przygotowawczym? Dziś tam była taka kotłowanina psów, że nie wiem czy ktoś był w stanie cokolwiek zobaczyć. Chyba, że to jeszcze wcześniej coś trzeba zrobić? Co do stania przodem, to spytałam się pana z pieskiem przed nami czy psy muszą wszystkie stać w jedną stronę a on powiedział, że oczywiście, więc uznałam to za pewnik... No a facet z ONkiem zgarnął 3 miejsce, więc w sumie opłacało mu się zastraszenie konkurencji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() jeżdżąc na wystawy spotkasz i jednych i drugich... Ale wyobraź sobie,że wyłamujesz się z szeregu dla komfortu Astarte- sędzia zwraca uwagę i wtedy możesz śmiało powiedzieć, że sorry ale nie życzysz sobie drugiego ataku psa stojącego za Tobą. Nie wyobrażam sobie,żeby sędzia miał Cię za to jakoś skrytykować. Co do miejsca ONka- to tylko finały- najważniejsza jest ocena psa w ringu ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Moderator
|
![]()
gratulacje dla Unki i mlodziezy.
a jak ta sedzina nazywa sie, ktora tylko 3 sedziowanie ma. Zainteresowala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
K-Lee Family
|
![]()
gratulacje!!!!
![]() Magda, nie przejmuj się atakiem ON-ka. Jak mówiłam przechodziłam dokładnie to samo. nie możesz odpuścić teraz suce, bo uwierz, że naprawdę jest czego się bać. Tak naprawdę wystawa nie jest taka łatwa, bo to Ty musisz mieć oczy dookoła głowy i bacznie uważać, aby nikt nie miał możliwości zaatakować Twojej suczy. Ja niestety wielokrotnie się o tym przekonałam, również w wykonaniu wilczaków, więc staram się trzymać dziewczynę na dystans, a to skutkuje dobrymi wynikami ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Cóż, mądry Polak po szkodzie.... Zobaczymy jak będzie w Zabrzu... Na razie napisałam meil do P. Wojtka Lazara, kierownika oddziału Chorzów z podziękowaniami za imprezę oraz z adnotacją, że szkoda, że na ring dopuszczane są agresywne psy za aprobatą sędziego. Wątpię żeby to coś zmieniło i żeby się ktoś przejął ale ja się czuję troszkę lepiej.
Ale dziękuję za rady i słowa otuchy, mam nadzieję, że to był pierwszy i ostatni taki incydent i, że Astarte szybko zapomni złe przeżycia i zastąpi je tymi dobrymi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
K-Lee Family
|
![]()
Magda nie zakładaj, że to ostatni taki wyskok, bo ich będzie jeszcze niestety wiele
![]() I jeszcze raz. Nie licz na to, że wszyscy będą fair. To Ty staraj się unikać sytuacji, które zdeprymują Twojego psa, miej oczy naokoło głowy. niestety tu jest potrzebne więcej Twojej pracy, a nie psa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
VIP Member
|
![]()
Z tego co pamiętam to Unka na jednej ze swoich pierwszych wystaw została zaatakowana przez borzoja, a tylko przechodziła. Jak widac radosny, pogodny charakter dziewczynie nie zniknął i dzisiaj zbiera tytuły, więc nie martw sie, będzie dobrze !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Mnie oceny mojego psa nie bolą , a jedynie boli mnie niewiedza bo jest to przykre jakie rośnie nam pokolenie . Opis jaki dałem z wymienieniem na wady dotyczył wszystkich wilczaków biorących udział w wystawie jak i dodatkowo PONa mojej znajomej. Możesz sobie sam dokonać interpretacji jaki się tyczył Czambora. Całości rozmowy i tekstu na ten temat nie poznasz bo nie mam ochoty się nim dzielić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
VIP Member
|
![]()
Po pierwsze trzeba powiedziec, ze warto aby na polskich ringach pojawilo sie wiecej sedzin, takich jak pani Dzidt. Ktore najpierw CZYTAJA o rasie (i znaja wzorzec), a dopiero biora sie za sadziowanie... Nawet jelsi to niektorych zaboli...
![]() Ja wyznaje jednak opinie, ze prawdziwa cnoty krytyk sie nie boi. Padly slpwa krytyki. Skoro pani Dzidt jest nieobecna na tym forum i bronic sie nie moze to moze ja odpowiem: Quote:
"Za okrągłe oko"? Rzeczywiscie tak jest, ale to nie "wina" okraglosci, a osadzenia... W odroznieniu np od Uni, Czambor nie ma skosnych oczu, a takie, ktore ulozone sa na jednej linii co powoduje ich inny "wyglad" i efekt "okraglosci". Wystarczy zerknac na fotki zwycieskiej suczki - Uni: ![]() I porownac do oczu Czambora: ![]() Jasno widac, co wytknela sedzina... Krytyka.... Jasne, dlaczego nie... Ale obecnie trwa dyskusja, gdzie Twoja argumentacja sprowadza sie do "i nikt nie z Was nie przekona mnie, ze czarne jest czarne".... ![]() Quote:
![]() |
![]() |
#74 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() (Dobra, zarty na bok... Ja przy tym newsie odpadlam... Ale potem... zal mi sie zrobil wlascicieli, ktorzy nigdy nie przezyli (i pewnie dlatego nie potrafia zrozumiec) ataku radosci wlasnego psa)
![]() |
![]() |
#75 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
Słyszałam też opinie innej Pani, której pies został zdyskwalifikowany za "za małe jądra", a na poprzedniej wystawie inny jej pies dostał też dyskwalkę, ze "za duże jądra" (a ponoć wystarczy, że są dwa w worku...). Ja tam się nie znam, wiem tylko, że wszystkie wady jakie wypisał Grzesiek nie dotyczyły Czambora tylko były zlepką wad bądź nie wad psów startujących na tej wystawie pod okiem tej sędziny. I żeby było jasne- nie krytykuję sędziny- nie mam do takich opini ani doświadczenia ani prawa, tylko prostuję to co napisał Grzesiek. Ps. Mam nadzieję, że mi się nie oberwie zaraz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Z wadami jest tak, ze niektore psy rzeczywiscie je maja... ![]() ![]() PS. Co do jaderek... Dwa musza byc. Ale tez np. cecha wilczakow jest to, ze ich jaderka w porownaniu do wielu innych ras sa zwyczajnie male (aby nie przeszkadzaly ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 | ||
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
|
|