|
|
|
|||||||
| Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Jmenuji se Pavel Čermák, jsem majitel Bada Vlčí naděje a Dixie Dakmat. I když nevyhledávám takové to pomlouvačné články o sobě a ani nikom jiném , tak toto mě nenechalo v klidu. Nechápu proč někdo musí takto ventilovat své komplexy na úkor jiných, napadá mně závist , nenávist a nebo obliba vtom být středem pozornosti. Vím že nejsem nejlepší příklad pro jiné chovatele, ale věřím že mají dost vlastního rozumu, aby věděli co je správné a co špatné.
Jsem plně odpovědný za to co se stalo a nikdy v žádném případě se nezříkám odpovědnosti za své psi a přijmu jakékoliv adekvátní potrestání , ale ty štěňátka by tím trpět neměli. To že jsou s PP , tak za to jsem moc vděčný celé chovatelské komisi a to že D. Matušincová nadržuje Dixi, tak to je k smíchu, každý kdo ji zná, podle mne ví , kde je pravda. Takové řeči " že si mnu ruce" jak jsem stím pěkně vydrbal atd. tak to je blbost. Mám je oba moc rád (Bada a Dixi) a nikdy bych neudělal nic co by jim nějak ublížilo , natož Dixi nechat na krýt v tomhle věku. Kdybych to dělal úmyslně, tak místo třetího vrhu mám už alespoň šestý a říkal bych si množitel !!! Je pravda že je to již druhé nechtěné krytí ale věřte že jich mohlo být daleko víc, neboť CSV sami o sobě jsou dost vynalézavý, natož když je vedle hárající fena, kdysi dávno se Bad dokonce naučil šplhat a za svoji háravou sestrou se skoro dostal střechou, atd. Nechápu jak někdo tu může psát že toto spojení není dobré , že na sebe nesedí, že zapleveluji plemeno, jsou přítěží a už vůbec NIKDO nebude říkat štěňatům z Malého ráje že jsou "PLEVEL" a Já PODVODNIK ( jak si Pavle můžeš vůbec tohle dovolit, nikdy jsem Ti nic neudělal a Ty mně tu veřejně urážíš !!! ). Zaznělo tady také to že Tyto štěňátka nikdo nechce atd. jak tohle můžete vědět a to že nejsou nikde vidět neznamená že jsou nějak špatná, Já si jenom vybírám takové majitele , u kterých bude štěně spokojené a je mi úplně jedno jestli budou jezdit po výstavách a nebo třeba cvičit do morku kosti, s většinou majitelů jsem v kontaktu a tak vím co z nich vyrostlo a že se mají dobře a to je pro mě důležité. Jsem rád že třeba Blade je svými majiteli tak pěkně prezentován a nebo kdysi Alf aj. , ale je to jejich věc a nikoho nebudu k něčemu takovému nutit. Také by mě zajímalo jaké kdo má indície že jsem to udělal úmyslně. Bad je na svůj věk ještě dost vitální a kvůli hárající Dixi je schopen se i zmrzačit, rozštípal zubama bytelnou dřevěnou boudu a pak se pustil do mříží, které mimochodem poškodil tak že se protáhnul do jiného kotce a přišel při tom o dva zuby, X krát jsem jim kdysi zabránil v nakrytí , ale to už tu nikdo nevidí. Vzhledem k tomu že jsem zrovna byl mimo domov tak se stalo co se stalo a mrzí mně to hlavně kvůli Dixie. Vzhledem k tomu jak je stávající kotec nedokonalý , tak nachystám Badovi na jaře betonové vězení aby jste tu měly klid. Oba se mají moc rádi , jsou rodina a tak se i chovají a rozhodně jim to nemám za zlé. Pavel Čermák |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Pavle, ten "nejvyšší trest" už byl na výboru ne na CHK.
Ale jednali o pěněžitém trestu. A o zákazu chovu , také mluvili - přesně o té větě,kterou tu předhazuješ... Ale zamysli se !! K čemu je tento trest??!! Jen to zní hrůzostrašně! Pan Čermák už stejně na feně chovat nebude a ani nemůže , páč je Dixie již 10 let. ps: panu Čermákovi VELMI doporučuji, pro klidné stáří Dixie , aby jí nechal vykastrovat. Není to žádný težký zákrok, za 10dní je fena opět ok a může být celoročně se svým vyvoleným. Já tak mám všechny své "babči" - a i ze zdravotního hlediska je to doporučitelné. Lucie |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
K tomu co psal Pavel se už vyjadřovat nebudu - jen se směju "přátelství" mezi tebou a Danou. Vím o tom své z druhé strany
Je skvělé, že se p.Čermák vyjádřil, jak to ve skutečnosti bylo, neboť dohady nikam nevedou. A že bránil svá štěňata, nikdo by podle mě neměl o jiných psech, štěňatech vykládat, že jsou plevelem. A nikdo není dokonalý. Štěňátkům přeji dobré majitele, ty jsou nejvíce potřeba. Lucko souhlasím i s tvým názorem a je dobře, že jsi sem s Hankou K. napsala. A výbor se rozhodl dobře. |
|
|
|
|
|
#4 | ||||||||
|
Moderator
|
Quote:
.Quote:
Quote:
Proboha lidi, vzpamatujte se !!! Čím by štěňata trpěly, pokud by nedostaly PP ? Můžeš to Pavle vysvětlit ? Ročně se rodí tisíce štěňat bez PP, a chceš říci, že nějak trpí ? Jediné co je, že se nedají taková štěňata prodat za plnou cenu, takže ztrátu má někdo jiný a ne chovatel. Quote:
Quote:
Quote:
Co se týká "podvodníků", psal jsem o tom obecně. Pokud se v tom někdo našel, je to jeho problém. Quote:
Quote:
|
||||||||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Děkuji Hance,Lucii a panu Čermákovi,
je dobře,že zde napsali svůj názor. Názor zde píší také ostatní a od toho toto forum také je. Myslím,že toto forum vzniklo na základě upozornění Pavla na zápis ze schůze výboru. Což není nic zavádějícího. Vyjádření pana Čermáka je přínos pro toto forum.Sám napsal,že: Je pravda že je to již druhé nechtěné krytí ale věřte že jich mohlo být daleko víc, neboť CSV sami o sobě jsou dost vynalézaví, natož když je vedle hárající fena, kdysi dávno se Bad dokonce naučil šplhat a za svoji háravou sestrou se skoro dostal střechou, atd. Tímto se potvrzuje,že rada Lucie je na místě. Je však škoda,že za celý život Dixie nebylo využito jiného ČSV.Pokud vybíráte vhodné majitele byl by to jistě velký přínos pro plemeno a jak zde bylo napsáno Novou krev potřebujeme. Indicie - pane Čermáku tyto indicie jste získal spolu s členy výboru na soukromý e-mail. Můj závěr - jak jsem napsala,toto forum je od toho ,aby zde lidé mohli napsat své názory. Pokud by tohoto nebylo,tak bychom se možná spoustu věcí nedozvěděli. Stelo - myslím,že jsi nepochopila podstatu fora . Nešlo o osočení Dany - proč? Šlo zde jen zveřejnit současný problém,který musel výbor řešit. K problému zaplevelování by se měli vyjádřit CHK nebo zahrádkáři . Myslím,že Pavel otevřel otázku co jsou sankce a kam až může výbor zajít v jejich velikosti. Jak se výbor zachoval je jejich projevem dobré vůle. Pokud nic,tak Pavel využil zápisu schůze výboru,aby ukázal na současné problémy ,které musí výbor řešit.Není to nic za co by měl být zastřelen(Lucie dobrá poznámka). Osobně si myslím,že trest 300 kč je velmi malý.Toto jsem zde napsala a stojím si za tím.Využívám tímto tohoto fora. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Pavle, já jsem psala, že na sebe "nesedli", za čímž si stojím. Pokud že byla z tohoto spojení zrentgenována z prvního vrhu dvě zvířata s těmito výsledky: Alf C (2/2) a Aramis D (3/2), tak opravdu nechápu, proč je spolu nechat znovu mít štěňata. Škoda, že nemáme větší vzorek zrentgenovaných zviřat.....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Not so Junior Member
|
Trochu jsem se musela pousmát, a to smutně. Nad siláckými výroky typu, že "mě se nehoda nestala" ve smyslu "mě se stát nemohla".
Taky jsem si při příspěvku pana Čermáka vzpoměla na poškozenou bytelnou kovovou bránku kotce a na to, že jistému psu chybí od velikonoc kus špičáku. Věci nejsou černobílé a stále mám pocit, že česká malost druhému nepřeje, že se dal problém vyřešit v klidu. Tak nám všech chovatelům a majitelům do Nového roku popřeji hlavně dobrou vůli.
|
![]() |
|
|