|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
1. Tak to prawda
3. Słyszałam od Pana w sklepie zoologicznym, więc wolałabym po prostu uważać i kiedyś jeszcze mówiła mi o tym treserka. Są takie dla szczeniaków, przerobione, ale to chyba chodzi o tom, że zęby nie są tak silne jak u starszych psów. Nie wiem. Ja po prostu radziłabym uważać. 4. To trzeba podejść i odciągnąć nosek smaczkiem. I mówię tu o smaczkach typu wędzona sucha śląska, lub coś co pachnie równie intensywnie.
|
|
|
|
#2 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Pewnie, ćwiczyć trzeba, ale gwarancji nie ma, że jak się kiedyś na coś takiego natknie, nie zapomni o wszystkich naukach. Last edited by Grin; 23-06-2010 at 09:18. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Z tym autorytetem masz rację, ale widać jestem przewrażliwiona po czytaniu o jakichś nieodpowiednich żywieniach.
A ja szkolę od zawsze na kiełbachę i psiakom nic nie jest. A jak smakuje ! ![]() Wiadomo, że tego nie da się wytępić. Wilczak też pies i ma swoje skłonności do miłości do rzeczy, których my akurat nie lubimy. No ale co zrobić
|
|
|
|
#5 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Na szkolenie: albo ciasteczka watrobowe wlasnej roboty (wersja smakolykow, ktore nie brudza), albo wersja brudzaca, czyli lekko podgotowane serduszka kurze (moga byc tez surowe - dzialaja jeszcze lepiej) lub jakies inne mieso krojone w kostke. Co do zwaczy: Quote:
Sa tylko dwa "ale": - podobno zwacze podawane w wiekszych ilosciach moga powodowac rozwolnienia. Ja tego nie stwierdzilam, ale moze tak byc... - Wilczaki to krzyzowka owczarka i wilka. I nadal pojawiaja sie szczeniaki bardziej ONkowe i bardziej wilcze, co widac i w szybkosci rozwoju i wlasnie w tolerancji takich przyszmakow. Trzeba "wyczuc" jakiego psa sie ma...
|
|
|
|
#6 |
|
Wilkokłak
|
Wersja najczystsza; na mydełeczko owocowe?
Z doświadczenia (hehe, jak to brzmi w przypadku właścicielki 19-to miesięcznego młodzika |
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
VIP Member
|
I pamietaj. BANANOWE!
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#8 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Plessowy wilczak
|
Quote:
To ja mam niezłego mixa
|
|
|
|
#10 | |||
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
|||
|
|
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
Ważniak lubi wszystko, nawet to co miesem nie było bardzo lubi
Mogłabym poprosić coś wiecej o tych smakołykach z wątróbki na PM? ![]() O, o coś było o tych kupkach właśnie ! I tak, zarówno Bea jak i Ważniak, uwielbiają wszelkiego rodzaju obornik - obok mamy polną droge. Ostatnio też zdarzyło im sie wytargać nogą jelenia z lasu. Była szybka akcja odebrania im tego. I tutaj kiełbasa okazała sie smaczniejsza niż noga
|
|
![]() |
|
|