![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Pewnie, ćwiczyć trzeba, ale gwarancji nie ma, że jak się kiedyś na coś takiego natknie, nie zapomni o wszystkich naukach. ![]() Last edited by Grin; 23-06-2010 at 09:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Z tym autorytetem masz rację, ale widać jestem przewrażliwiona po czytaniu o jakichś nieodpowiednich żywieniach.
A ja szkolę od zawsze na kiełbachę i psiakom nic nie jest. A jak smakuje ! ![]() Wiadomo, że tego nie da się wytępić. Wilczak też pies i ma swoje skłonności do miłości do rzeczy, których my akurat nie lubimy. No ale co zrobić ![]()
![]() |
#4 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Na szkolenie: albo ciasteczka watrobowe wlasnej roboty (wersja smakolykow, ktore nie brudza), albo wersja brudzaca, czyli lekko podgotowane serduszka kurze (moga byc tez surowe - dzialaja jeszcze lepiej) lub jakies inne mieso krojone w kostke. Co do zwaczy: Quote:
![]() ![]() Sa tylko dwa "ale": - podobno zwacze podawane w wiekszych ilosciach moga powodowac rozwolnienia. Ja tego nie stwierdzilam, ale moze tak byc... - Wilczaki to krzyzowka owczarka i wilka. I nadal pojawiaja sie szczeniaki bardziej ONkowe i bardziej wilcze, co widac i w szybkosci rozwoju i wlasnie w tolerancji takich przyszmakow. Trzeba "wyczuc" jakiego psa sie ma...
![]() |
![]() |
#5 |
Wilkokłak
|
![]()
Wersja najczystsza; na mydełeczko owocowe?
![]() ![]() ![]() Z doświadczenia (hehe, jak to brzmi w przypadku właścicielki 19-to miesięcznego młodzika ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
VIP Member
|
![]()
I pamietaj. BANANOWE!
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hmmm....
![]() Chodzilismy na wypasanie wilczaka na ląke bo tam zawsze znalazl swoj ulubiony gatunek trawki,a dalej co bylo... zwymiotowal trawe i owe paskudztwo wczesniej zezarte ![]() A zdarzalo sie tez , ze trawy sie nazarl a paskudztwa nie oddal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wilkokłak
|
![]()
Aaaaa! Bananowe!!! To już wszystko jasne. Pamiętam, jak za czasów, gdy byłam jeszcze małą dziewczynką i w naszych sklepach nie było... nic, rodzice dostali od kogoś w prezencie (chyba też czeski) płyn do kąpieli, który był jak na tamtejsze realia niezwykłym luksusem, bo pachniał tak pięknie i tak... prawdziwie bananami. Naprawdę miałam problem powstrzymywać się za każdym razem podczas kąpieli, żeby go nie skosztować.
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Już szukam tych przepisów.
Baniek nie puszczał. A oddech się odświeżył ? ![]() A propos śmierduchów, macie jakieś sposoby na to żeby aż tak mocno pieskom nie pachniało z pysia? Swego czasu używałam pasty, którą smarowało się dziąsła i psy to samo sobie rozprowadzały mlaskając, nie śmierdziało im z pysia tak bardzo, ale to drogie strasznie, więc szukam jakiegoś tańszego sposobu, i nie mówię tu o miętówkach ![]()
![]() |
#11 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
To ja mam niezłego mixa ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |||
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Ważniak lubi wszystko, nawet to co miesem nie było bardzo lubi
![]() Mogłabym poprosić coś wiecej o tych smakołykach z wątróbki na PM? ![]() O, o coś było o tych kupkach właśnie ! I tak, zarówno Bea jak i Ważniak, uwielbiają wszelkiego rodzaju obornik - obok mamy polną droge. Ostatnio też zdarzyło im sie wytargać nogą jelenia z lasu. Była szybka akcja odebrania im tego. I tutaj kiełbasa okazała sie smaczniejsza niż noga ![]()
![]() |
#14 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() U nas Bure dziela sie na dwie grupy - ktore takie rzeczy jedza (i "cierpia") i takie, ktore nie chca sie poswiecac - jak podstawisz im pod nos jakis "wynalazek" to jedynie CMOKNA "Chyba zartujesz" (specyficzne zachowanie) i odejda... ![]() Pomiedzy grupami znajduje sie Alinka, ktora wynalazek wezmie do pyska "Aby pani nie bylo przykro" i wypluje gdzies w kacie... ![]()
![]() |
![]() |
|
|